Μιχάλης Χατζηγιάννης: Η εξομολόγηση για την παράλυτη σκυλίτσα του
Ελλάδα

Μιχάλης Χατζηγιάννης: Η εξομολόγηση για την παράλυτη σκυλίτσα του

Μιχάλης Χατζηγιάννης: Η εξομολόγηση για την παράλυτη σκυλίτσα του

Η συμβίωση με τη Ζάνη

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης μίλησε στην εκπομπή «Πλάνα με ουρά» για τη συμβίωση με τη σκυλίτσα του Ζάνη, το πρόβλημα υγείας της και την ιδιαίτερη σχέση τους.

«Η Ζάνη είναι ένα αδεσποτάκι 8 χρονών. Τη βρήκαμε κουταβάκι στα βουνά της Εύβοιας και την πήραμε χωρίς δεύτερη σκέψη. Πριν από περίπου τέσσερα χρόνια ήταν ένα υγιέστατο σκυλάκι αλλά παρουσίασε μια εξαιρετικά σπάνια πάθηση. Υποβλήθηκε σε ένα πολύωρο χειρουργείο με ελάχιστες πιθανότητες επιτυχίας και αποκατάστασης. Εξαντλήσαμε όλα τα διαθέσιμα μέσα και την κτηνιατρική τεχνολογία για να την επαναφέρουμε. Δυστυχώς αυτό δεν έγινε μέχρι και σήμερα.

Έπειτα από ένα διάστημα έντονης κατάθλιψης και δικής της και δική μας κατάφερε να ξαναβρεί τη χαρά και τη ζωντάνια της.  Έχει μείνει παράλυτη στο κάτω μέρος του κορμιού της. Δεν ελέγχει την πίσω κίνηση των ποδιών της και δεν μπορεί να ελέγξει τις φυσικές της ανάγκες. Θέλει συνεχή φροντίδα και παρακολούθηση.

Όταν δεν έχω επαγγελματικές υποχρεώσεις είμαστε μαζί αγκαλιά και κάνουμε τις βόλτες μας. Όταν έχεις ένα ζώο με ειδικές ανάγκες είναι σαν να έχεις ένα μωρό με ειδικές ανάγκες. Παίρνω δύναμη από τη ζωντάνια της. Όταν καμιά φορά αισθάνομαι στεναχωρημένος βλέπω τη Ζάνη και είναι για εμένα μια πηγή αστείρευτης αισιοδοξίας. Μας έχει δώσει μάθημα ζωής.

Δείτε το βίντεο: