Η «κατσάδα» της Μιμής Ντενίση σε Νάνσυ Ζαμπέτογλου και Θανάση Αναγνωστόπουλο: «Είστε στούρνοι. Δεν δέχομαι τη συγγνώμη σας»
Ελλάδα

Η «κατσάδα» της Μιμής Ντενίση σε Νάνσυ Ζαμπέτογλου και Θανάση Αναγνωστόπουλο: «Είστε στούρνοι. Δεν δέχομαι τη συγγνώμη σας»

Η «κατσάδα» της Μιμής Ντενίση σε Νάνσυ Ζαμπέτογλου και Θανάση Αναγνωστόπουλο: «Είστε στούρνοι. Δεν δέχομαι τη συγγνώμη σας»

Τι συνέβη;

Σε κάθε της τηλεοπτική παρουσία η Μιμή Ντενίση δεν σταματά να εντυπωσιάζει, τόσο με το βαρύ της εκτόπισμα ως καλλιτέχνιδα αλλά και ως μία δυναμική γυναίκα που καθηλώνει με τον λόγο και τη σκέψη της.

Μιλώντας στην εκπομπή «Στούντιο 4» η ηθοποιός, σκηνοθέτης αλλά και θεατρική παραγωγός αναφέρθηκε στην τεράστια επιτυχία της «Σμύρνης μου αγαπημένης», μία ταινία σταθμό στον ελληνικό κινηματογράφο από θεματικής άποψης αλλά και λόγω των διεθνών προδιαγραφών της.

«Αρχίσαμε 1η Ιουνίου, τελειώσαμε τέλος Αυγούστου. Είναι ένα budget εξωφρενικό για ελληνική ταινία. Ήταν ένας μεγάλος αγώνας οικονομικός, γιατί σε αυτή την εποχή που μου ήρθε η τρέλα – έχει μία θεία προστασία το θέμα αυτό από τις ψυχές που χάθηκαν και την αδικία – γιατί να γυρίσεις μία τέτοια διαστάσεων εν μέσω κορονοϊού ενώ η Ελλάδα φλεγόταν, κανονικά άλλη παραγωγή θα είχε σταματήσει».

Η ίδια παρότι έχει γράψει με χρυσά γράμματα το όνομά της στην υποκριτική και το θέατρο εν γένει δεν πιστεύει πως ακόμα έχει φτάσει στην κορυφή και το αιτιολογεί: «Κανείς καλλιτέχνης όσο αγαπητός κι αν είναι εάν επαναπαυτεί κάποια στιγμή τον προσπερνά η εποχή».

Αλλά δεν γίνεται παρά να παραδεχτεί τις επιτυχίες της: «40 χρόνια στο θέατρο μόνο επιτυχίες. Ζήτημα να ήταν μόνο 3 σεζόν που δεν πήγαν καλά. Η μία ήταν ατυχία που την πρώτη μέρα ο Λάμπης Λιβιεράτος έσπασε το πόδι του και μόλις σηκώθηκε έπεσα εγώ από τη σκάλα. Μια άλλη παράσταση που δεν είχε δέσει η συνταγή, δεν σκηνοθετήθηκε καλά και το άλλο ήταν ένα έργο πολύ δύσκολο».

Ενθυμούμενη τα πρώτα χρόνια της στον χώρο είπε: «Η καριέρα η δική μου πολλές φάσεις. Έχει τη φάση που βγήκε ως όμορφη από τα τηλεοπτικά και έγινε σταρ πριν καταλάβει ότι έγινε ηθοποιός. Είναι η δική μου πορεία μετά που άρχισαν οι μεγάλες επιτυχίες και είναι η τρίτη φάση που είναι η πιο σπάνια. Το ίδιο άτομο να ξεπερνά το δικό του ρεκόρ δεν έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα».

Εξέφρασε, όμως, και ένα μικρό «παράπονο» στους οικοδεσπότες της επειδή δεν έχουν παρακολουθήσει παραστάσεις της.

«Ανήκετε στις μειονότητες, αν υπήρχε ένας λόγος που δεν θα ερχόμουν είναι ότι γιατί δεν έχετε δει παράσταση. Όχι ως αντίποινα αλλά γιατί στο σημείο της καριέρας που είμαι εγώ θέλω να συζητάω ουσιαστικά και δεν θέλω να συζητάω στον αέρα και κάποιος που δεν έχει δει τίποτα δεν μπορεί να κάνει ουσιαστική συζήτηση μαζί μου. Δεν δέχομαι τη συγγνώμη σας γιατί έχετε πάει σε άλλες παραστάσεις».

Η Νάνσυ Ζαμπέτογλου σε μια προσπάθεια να ελαφρύνει το κλίμα ρώτησε: «Γιατί δεν λες όλα τα πράγματα που μας ενώνουν και λες αυτά που δεν μας ενώνουν;» παίρνοντας πίσω αποστομωτική απάντηση: «Το μόνο που μας ενώνει είναι ότι συμπαθούμε και οι δυο τη Δέσποινα Βανδή, τίποτα άλλο. Θα δείτε την ταινία, γιατί είστε στούρνοι και δεν ξέρετε το πρώτο μέρος και μετά θα δείτε την παράσταση» συνέχισε η Μιμή Ντενίση.

Σχετικά με τις κακοποιητικές συμπεριφορές στο θέατρο σημείωσε: «Δεν το φανταζόμουν όλο αυτό. Μόνο εγώ και 2-3 άλλοι δουλεύαμε συνέχεια και  γύρω γινόταν της τρελής. Ξαφνιάστηκα πολύ. Με το μέγεθος των πραγμάτων. Οι ηθοποιοί ξέρουν πολύ περισσότερα γιατί πάνε από θίασο σε θίασο. Ταράχτηκα με το #MeToo».

Αποκάλυψε δε ότι ο Στάθης Παναγιωτόπουλος την είχε προσεγγίσει για να παίξει στο θέατρο. «Εγώ κάνω διακοπές στην Αλόννησο και ο άνθρωπος μου είπε ότι θέλει να παίξει στο θέατρο και του είπα “οκ, το βλέπουμε”, πού να φανταστώ;».