Μιχάλης Ρέππας – Θανάσης Παπαθανασίου: Οι «χρυσές» επιτυχίες, η στήριξη του Νίκου Κούρκουλου και το «τραύμα» με την Αλίκη Βουγιουκλάκη
Ελλάδα

Μιχάλης Ρέππας – Θανάσης Παπαθανασίου: Οι «χρυσές» επιτυχίες, η στήριξη του Νίκου Κούρκουλου και το «τραύμα» με την Αλίκη Βουγιουκλάκη

Μιχάλης Ρέππας – Θανάσης Παπαθανασίου: Οι «χρυσές» επιτυχίες, η στήριξη του Νίκου Κούρκουλου και το «τραύμα» με την Αλίκη Βουγιουκλάκη

Το σπουδαίο συγγραφικό δίδυμο έκλεισε τον κύκλο της εκπομπής «Προσωπικά»

Η εκπομπή «Προσωπικά» έριξε αυλαία αυτή την Κυριακή έπειτα από μία δεκαετία και πλέον με δύο εκλεκτούς καλεσμένους που έχουν χαρίσει στο τηλεοπτικό κοινό άφθονες στιγμές γέλιου χάρη στη σπινθηροβόλα πένα τους.

Ο Μιχάλης Ρέππας και ο Θανάσης Παπαθανασίου μετρούν 35 χρόνια επαγγελματικής συνεργασίας που τους οδήγησε σε μία έξοχη φιλία. Δύο αλχημιστές της μυθοπλασίας που βρήκαν το μυστικό της επιτυχίας ή μάλλον καλύτερα το κατασκεύασαν μόνοι τους.

Ωστόσο, όπως αποκάλυψε ο Μιχάλης Ρέππας αν δεν δούλευαν μαζί το πιθανότερο ήταν να μην συνδέονταν προσωπικά καθώς διαφέρουν πολύ.

«Μόνο κέρδος είχα, το επαγγελματικό είναι πασιφανές. Κέρδισα έναν φίλο. Eπειδή δεν ταιριάζουμε καθόλου δεν πιστεύω ότι με άλλο τρόπο θα γινόμασταν φίλοι. Κέρδισα τον πιο κοντινό μου άνθρωπο. Δεν κάναμε κάποια προσπάθεια δεν αισθάνθηκα να βάζω νερό στο κρασί μου ποτέ».

«Όταν γνώρισα πρώτη φορά τον Θανάση μου φάνηκε λίγο υπερόπτης αλλά πολύ σύντομα κατάλαβα ότι είναι άμυνά του» πρόσθεσε.

Και ενώ το κοινό τους ανέδειξε σε μέγιστους δημιουργούς οι κριτικές συχνά τους αποκαρδίωναν σε σημείο να πάψουν και οι δύο συν τω χρόνω να ασχολούνται.

Ειδικά όταν έγραψαν θεατρικό για το Εθνικό Θέατρο κατόπιν παραίνεσης του Νίκου Κούρκουλου δέχονταν «πυρά» πανταχόθεν.

«Ο Νίκος Κούρκουλος ήθελε να κάνει το θέατρο πιο ανοιχτό στον κόσμο» σημείωσε ο Θανάσης Παπαθανασίου.

«Ήθελαν να πολεμήσουν τον Κούρκουλο και έγραφαν αρνητικά για το έργο μας. Μας πήραν τα σκάγια μίας πολιτικάντικης διελκυστίνδας. Τα συνηθισμένα για την Ελλάδα» υπερθεμάτισε ο Μιχάλης Ρέππας.

«Μας στήριξε πάρα πολύ ο Νίκος Κούρκουλος παρότι τον είχαμε συναντήσει μόνο στο γραφείο του».

Ο Μιχάλης Ρέππας πολύ ζηλεύει τον ανέμελο βίο που διάγουν οι κωμικοί ήρωες που έχει γράψει στο χαρτί γιατί είναι σαν να ζουν σε έναν κόσμο μακριά από τη μαυρίλα της πραγματικότητας.

«Ζηλεύω ους κωμικούς ρόλους σαν να ζουν σε μία χώρα που είναι όλα είναι εύκολα. Βγήκα στο θέατρο ότι οι άνθρωπο της κωμωδίας δεν παθαίνουν τίποτα. Ένα από τα μεγάλα μου τραύματα ήταν όταν πέθανε η Αλίκη Βουγιουκλάκη. Όταν πέθανε η Αλίκη, είπα “πόσο απροστάτευτος είμαι εγώ;”».

Μονάχα μία φορά στην καριέρα τους σκέφτηκαν να τραβήξουν χωριστούς δρόμους και να ανθίσουν ο καθένας στο δικό του περιβόλι. Ευτυχώς, κάτι τέτοιο δεν συνέβη.

«Στο “Δις Εξαμαρτείν” ήταν η πιο δύσκολη περίοδος της συνεργασίας μας ήταν η μόνη φορά που σκεφτήκαμε να μην συνεχίσουμε το ντουέτακι μας» εξήγησε ο Μιχάλης Ρέππας με το Θανάση Παπαθανασίου να σχολιάζει πως «μάλλον το θέατρο μας κράτησε μαζί γιατί είδαμε ότι το θέατρο είναι πιο ανθρώπινο από την τηλεόραση».