Ναταλία Γερμανού: “Όσο μεγαλώνω, γίνομαι περισσότερο επιλεκτική”
Ελλάδα

Ναταλία Γερμανού: “Όσο μεγαλώνω, γίνομαι περισσότερο επιλεκτική”

Ναταλία Γερμανού: “Όσο μεγαλώνω, γίνομαι περισσότερο επιλεκτική”

Η Ναταλία Γερμανού μίλησε στο περιοδικό People για όλη τη ζωή της, από τα παιδικά χρόνια, τα όσα έμαθε στο πλευρό του πατέρα της Φρέντυ, την τηλεοπτική της πορεία αλλά και την αγάπη της για τη στιχουργική.

«Μέσω του μπαμπά μου, γνώρισα πάρα πολλούς ανθρώπους: την Αλίκη Βουγιουκλάκη, τη Ζωή Λάσκαρη, την Τζένη Καρέζη, τον Λάμπρο Κωνσταντάρα, τον Διονύση Παπαγιαννόπουλο και πολλούς άλλους. Και τους γνώριζα σε ανύποπτο χρόνο και ως φίλους του πατέρα μου και όχι ως ηθοποιούς και αστέρες του κινηματογράφου», αποκάλυψε, ενώ μίλησε και για την γνωριμία της με τον Νίκο Κούρκουλο.

«Με είχε πάει ο μπαμπάς μου σε ένα εξοχικό σπίτι που είχε ο Νίκος Κούρκουλος, με σκοπό να μιλήσουν ώστε να γίνει ταινία το βιβλίο του πατέρα μου με τίτλο ‘Ένα Γελαστό Απόγευμα’. Μόλις φτάσαμε, εγώ πήγα να παίξω με τον γιο του, τον Άλκι, ώστε να αφήσουμε τους γονείς μας να πουν τα δικά τους. Μάλιστα, μας έδωσαν και λεφτά για να πάρουμε παγωτό. Ήταν 1978 και, παρότι μικρή, χάζευα τον Νίκο Κούρκουλο. Ήταν ένας καλλονός. Από εκείνο το απόγευμα και με ένα παγωτό ξυλάκι στο χέρι, ξεκίνησε η φιλία μου με τον Άλκι Κούρκουλο. Η ταινία τελικά έγινε, με πρωταγωνιστές τους Νίκο Κούρκουλο και Μπέτυ Λιβανού», δήλωσε η Ναταλία.

Το όνειρό της να γίνει ηθοποιός

«Όλες αυτές οι γνωριμίες είχαν ως αποτέλεσμα σε ηλικία 16 ετών να πάω και να του ανακοινώσω πως θέλω να γίνω ηθοποιός. Βέβαια, ήταν αρνητικός στο να ακολουθήσω σπουδές στην υποκριτική. Χαρακτηριστικά μου είχε πει “Ηθοποιός δεν θα γίνεις. Θέλει πολύ γερό στομάχι και δεν θα το αντέξεις. Βρες κάτι άλλο να μου πεις”. Με θεωρούσε πολύ ευαίσθητη και ευάλωτη. Πού να ήξερε, όμως, ότι τελικά το μονοπάτι στο οποίο με οδήγησε θα απαιτούσε εξίσου γερό στομάχι και αντοχές. Εκείνος μου είχε προτείνει να γίνω δημοσιογράφος. Θεωρούσε πως μου ταίριαζε περισσότερο. Το σπούδασα και πήγα στο Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας. Μόλις τελείωσα τις σπουδές μου, ξεκίνησα να εργάζομαι σε εφημερίδες και περιοδικά. Η πρώτη μου συνέντευξη ήταν με τον Δάνη Κατρανίδη και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ΕΝΑ του Γιώργου Κοσκωτά. Οι συνεντεύξεις και το γράψιμό μου άρεσαν πάρα πολύ. Ωστόσο, το ρεπορτάζ του δρόμου δεν ένιωθα ότι το έχω. Ουσιαστικά το ρεπορτάζ είναι αυτό που καθορίζει έναν δημοσιογράφο, οπότε στα τέλη της δεκαετίας του 1980 αποφάσισα να αλλάξω ρότα και να ασχοληθώ με το ραδιόφωνο», αποκάλυψε ακόμα.

“Χρωστάω πολλά στον Πέτρο Κωστόπουλο”

«Όταν συναντηθήκαμε με τον Πέτρο, μου πρότεινε να αναλάβω τη διεύθυνση του Sfera και αργότερα τα ηνία της δισκογραφικής εταιρείας Nitro Music. Ο Κωστόπουλος ήταν ένας καταπληκτικός, σκληρός, ανυπόφορος και υπέροχος εργοδότης. Δεν θα άλλαζα κανένα από αυτά τα τέσσερα επίθετα που σου είπα. Ήταν εξαιρετικά γενναιόδωρος. Όταν έκανες καλά τη δουλειά σου, τα bonus έπεφταν βροχή, κάτι που πλέον δεν συμβαίνει. Ο Πέτρος έδινε ευκαιρίες στους νέους ανθρώπους και ήταν υποστηρικτικός. Από την άλλη έβαζε τις φωνές με το παραμικρό αν εκνευριζόταν και το μπινελίκι ήταν άνευ όρων. Προσωπικά, χρωστάω πολλά στον Πέτρο Κωστόπουλο. Πήγα ως ραδιοφωνική παραγωγός στην εταιρεία του, την ΙΜΑΚΟ, το 2007 και έφυγα έχοντας δύο διευθυντικές θητείες στην πλάτη μου και με απίστευτη εμπειρία», εξομολογήθηκε η Ναταλία.

Παράλληλα, μίλησε για τον Αντώνη Βαρδή και τον λόγο που δεν τη συμπαθούσε.

«Ήταν η συνάντησή μου με τον Αντώνη Βαρδή. Όταν ο Αντώνης ήρθε στο ραδιόφωνο για να κάνουμε τη συνέντευξη, δεν με πολυσυμπαθούσε. Και δεν με πολυσυμπαθούσε υπό την έννοια ότι δεν του άρεσαν τα τραγούδια που έγραφα και οι μουσικές μου ραδιοφωνικές επιλογές. Όταν λοιπόν ξεκίνησε η συνέντευξη, άρχισε να μου τα λέει στον αέρα. Μόλις ξεπέρασα το πρώτο σοκ και κάνοντας διάλογο μαζί του, μπορώ να σου πω ότι ύστερα από δυο ώρες είχαμε αγαπηθεί πάρα πολύ. Ήταν από τις ειλικρινέστερες και πιο ωραίες κουβέντες που έκανα με άνθρωπο στο ραδιόφωνο. Και αυτό διότι λίγοι άνθρωποι στον χώρο μας έχουν το τσαγανό να σου πουν ευθέως αυτό που σκέφτονται για σένα. Θεωρώ πως ο Αντώνης Βαρδής ήταν από τους σπουδαιότερους δημιουργούς, μουσικούς και τραγουδιστές που έβγαλε η χώρα μας. Είναι τεράστιο κεφάλαιο για την Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά.

Η τηλεόραση στη ζωή της

«Δεν μετανιώνω για τίποτα. Όλα όσα έχω κάνει στην τηλεόραση τα βλέπω ως μαθήματα, που σε διδάσκουν ώστε να μην επαναλάβεις κάποια πράγματα στο μέλλον ή να τα κάνεις καλύτερα την επόμενη φορά. Όλες τις εκπομπές που έκανα τις αγάπησα πολύ. Έχω ζήσει ωραίες στιγμές στην τηλεόραση”, τόνισε ακόμα.

«Αυτό που θα ήθελα να κάνω κάποια στιγμή στην τηλεόραση, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν, είναι το Αλάτι και Πιπέρι που έκανε ο πατέρας μου, αλλά προσαρμοσμένο στο σήμερα», συμπλήρωσε.

«Έχει συμβεί να έρθει ένας καλεσμένος και μετά να δημιουργηθεί ένα love affair μεταξύ μας. Οι σχέσεις ζωής, όμως, δημιουργούνται ως επί το πλείστον έξω από τον χώρο. Στην τηλεόραση πιστεύω πως υπάρχουν αληθινοί άνθρωποι, αλλά υπάρχει επίσης πολλή υποκρισία και ρόλοι» εξομολογήθηκε.

“Είμαστε σαν μια συμμορία που αυτοσαρκάζεται και παίζει κάθε Σαββατοκύριακο. Αυτό που μου συμβαίνει τα τελευταία δυο χρόνια στον Alpha είναι μια ευτυχής συνύπαρξη τόσο με την ομάδα που βρίσκεται μπροστά όσο και πίσω από τις κάμερες. Το sequel αποδεικνύεται ακόμα καλύτερο από την περσινή μας χρονιά, μια και χαίρομαι ιδιαίτερα με την προσθήκη του Παναγιώτη Χατζηδάκη. Από την άλλη, δεν θέλω να λέω μεγαλοστομίες, διότι το τηλεοπτικό τοπίο είναι ρευστό. Προσωπικά, αισθάνομαι σαν να βρίσκομαι σε μια θάλασσα και να κρατάω μια σταθερή πορεία με ούριο άνεμο», είπε ακόμα.

«Το πιο περίεργο μέρος που έχω γράψει τραγούδι είναι πάνω σε μια χαρτοπετσέτα”

Από το 1992 μέχρι σήμερα, η Ναταλία έχει γράψει 344 τραγούδια. «Το πιο περίεργο μέρος που έχω γράψει τραγούδι είναι πάνω σε μια χαρτοπετσέτα, κατά τη διάρκεια γεύματος σε ψαροταβέρνα. Ήταν για το τραγούδι “Ντροπή σου”, που το τραγούδησε ο Αντώνης Ρέμος. Εκείνη την ημέρα ήταν στο στούντιο, το ηχογραφούσαν και δεν τους καθόταν το δεύτερο κουπλέ. Οπότε με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν “Σταμάτα τώρα ό,τι κάνεις και γράψε μας το δεύτερο κουπλέ”. Πήγα λοιπόν λίγο παράμερα, πήρα μαζί μου μια χαρτοπετσέτα και έγραψα το δεύτερο κουπλέ του “Ντροπή σου”», αποκάλυψε η Ναταλία.

«Μπορώ να γράψω λυπημένη, ερωτευμένη, δυστυχισμένη, ευτυχισμένη. Έχει συμβεί να είμαι μαζί με έναν άντρα, να γράψω ένα τραγούδι, να του το δώσω και να του πω “Αυτό είναι για σένα”. Κόντεψε να λιποθυμήσει. Το τραγούδι αυτό είναι το “Αν υπάρχει παράδεισος”», συμπλήρωσε.

“Η προσωπική μου ζωή είναι ένα πολύ ωραίο κεφάλαιο”

“Η προσωπική μου ζωή είναι ένα πολύ ωραίο κεφάλαιο και εξακολουθεί να είναι και σήμερα. Αναπολώντας στιγμές από τα 20, τα 30 και τα 40 μου, ομολογώ ότι έχω περάσει έντονες στιγμές. Έχω φερθεί πολύ άσχημα σε ανθρώπους, κάτι για το οποίο μετανιώνω οικτρά. Και όταν λέω άσχημα, εννοώ ότι έχω φερθεί με αχαριστία και δεν σου κρύβω πως έχω ενοχές. Πολλές ενοχές για τις συγκεκριμένες φορές που φέρθηκα αχάριστα στους συγκεκριμένους δυο τρεις ανθρώπους που δεν άξιζαν την αχαριστία μου. Εκ των υστέρων τους έχω ζητήσει συγγνώμη, αλλά αυτό δεν καταλαγιάζει τις τύψεις που νιώθω», αποκάλυψε.

«Μέχρι να φύγει από τη ζωή ο Φρέντυ, τα προσωπικά μου τα μοιραζόμουν περισσότερο με εκείνον παρά με τη μητέρα μου, με την οποία συζητούσαμε τις επαγγελματικές μου επιλογές. Ο πατέρας μου είχε γνωρίσει ελάχιστους συντρόφους μου. Έφυγε από τη ζωή το 1999. Έναν χρόνο πριν είχα παντρευτεί με τον Πέτρο Ίμβριο. Ήταν στον γάμο μου και χαίρομαι πολύ που πρόλαβε να γνωρίσει τον Πέτρο. Και έφυγε ήσυχος και με την αίσθηση πως είμαι σε πολύ καλά χέρια», δήλωσε με συγκίνηση.

«Όσο μεγαλώνω, γίνομαι περισσότερο επιλεκτική. Καταστάσεις που πριν από επτά χρόνια θα τις δεχόμουν, τώρα δεν τις δέχομαι στη ζωή μου. Όντως, τα τελευταία χρόνια είμαι προσεκτική στην προσωπική μου ζωή. Και αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι εκτέθηκα αρκετά. Άθελά μου και πάνω στον ενθουσιασμό της χαράς των όσων βίωνα, άφηνα τα πράγματα ξεσκέπαστα. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, διότι δεν έβλαψα κάποιον. Ούτε με παντρεμένο πήγα, ούτε έκλεισα κάποιο σπίτι. Δεν έκανα τίποτα για το οποίο να ντρέπομαι. Τα media, όμως, κάποια στιγμή λειτούργησαν ως τροχοπέδη για μια γνωριμία που έκανα και δεν πρόλαβε να εξελιχθεί σε σχέση. Ο άνθρωπος αυτός μου ξεκαθάρισε πως δεν μπορούσε να ζήσει όλο αυτό με το gossip, το κυνηγητό και τις αναπαραγωγές από τις εκπομπές. Αυτό με έκανε να γίνω ακόμα πιο προσεκτική», παραδέχτηκε η Ναταλία.

«Έχω κλάψει, έχω παρακαλέσει, έχω πει “Γύρνα πίσω, θα πεθάνω”. Από την άλλη, όμως, είχα πάντα έναν διακόπτη ασφαλείας στις σχέσεις μου. Έναν ρελέ που έπεφτε αυτομάτως όταν το πράγμα πήγαινε να ξεφύγει και να πέσω εγώ η ίδια στα μάτια μου. Αυτός ο διακόπτης προστάτευε ουσιαστικά την αξιοπρέπειά μου», δήλωσε στο τέλος.