Νέα σοκαριστική μαρτυρία από τον Γιώργο Παπαπαύλου: «Έβαλε το χέρι του μέσα από το παντελόνι μου…»
Ελλάδα

Νέα σοκαριστική μαρτυρία από τον Γιώργο Παπαπαύλου: «Έβαλε το χέρι του μέσα από το παντελόνι μου…»

Νέα σοκαριστική μαρτυρία από τον Γιώργο Παπαπαύλου: «Έβαλε το χέρι του μέσα από το παντελόνι μου…»

Πώς αντέδρασε στη σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε από άνθρωπο του θεάτρου;

Τη δική του καταγγελία μέσα από την εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού έκανε ο ηθοποιός Γιώργος Παπαπαύλου διηγούμενος τη σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε από άνθρωπο του θεάτρου.

«Η δική μου ιστορία πάει κάποια χρόνια πίσω όταν έδωσα εξετάσεις στη δραματική σχολή, ένας άνθρωπος από την επιτροπή διορισμένος από το κράτος και το υπουργείο Πολιτισμού, ζήτησε το τηλέφωνό μου, με πρόσχημα ενός ρόλου. Πήγα στο σπίτι του, εκεί άρχισε να μου λέει κάποια πράγματα για τον ρόλο και το έργο. Στη συνέχεια άρχισε η κουβέντα να στρέφεται αλλού, σε κουβέντες που δεν με ενδιέφεραν καθόλου. Για άλλους ηθοποιούς που ήταν εκείνη την περίοδο hot ονόματα και ότι ήταν μαζί του. Κάποια στιγμή άρχισα να αντιλαμβάνομαι ότι κάτι άλλο συμβαίνει, έκανε μια κίνηση βίαιη προς το μέρος μου και έβαλε το χέρι του μέσα από το παντελόνι μου. Φορούσα τότε μια βερμούδα μέχρι το γόνατο και έβαλε το χέρι του από κάτω από το μπατζάκι. Σοκαρίστηκα, τραβήχτηκα, χαζογέλασα. Πάγωσα, δεν συνειδητοποίησα τι έγινε. Πέρασε πάνω από μια βδομάδα για να καταλάβω τι είχε συμβεί. Φυσικά δεν πήγα σε αυτή την παράσταση».

«Ήταν πολύ βίαιο. Το θύμα μπορεί να παγώσει μπροστά στον φόβο. Δεν θα δώσουμε χρονοδιάγραμμα πότε θα βγει ένα θύμα να μιλήσει. Όποτε θέλει θα μιλήσει. Ο άνθρωπος για τον οποίο μιλάω έχει αποσυρθεί, αλλά ξέρω και από άλλους συναδέλφους ότι έχει κάνει τα ίδια. Ήμουν 22 χρονών κι εκείνος γύρω στα 65, μεγάλος άνθρωπος με μεγάλη καριέρα σε κρατικά θέατρα της Ελλάδας, ο οποίος μου συμπεριφέρθηκε με τον τρόπο που σας είπα», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Όπως εξομολογήθηκε άργησε να μιλήσει τότε στην οικογένειά του για το περιστατικό, ωστόσο, βρήκε το θάρρος να μοιραστεί τα όσα έζησε με τους φίλους του.

https://streamable.com/04hjso