Νεκτάριος Κυρκόπουλος: «Στο εξωτερικό οι άνθρωποι είναι πιο ευγενικοί. Στην Ελλάδα είναι όλοι έτοιμοι να σου επιτεθούν»
Ελλάδα

Νεκτάριος Κυρκόπουλος: «Στο εξωτερικό οι άνθρωποι είναι πιο ευγενικοί. Στην Ελλάδα είναι όλοι έτοιμοι να σου επιτεθούν»

Νεκτάριος Κυρκόπουλος: «Στο εξωτερικό οι άνθρωποι είναι πιο ευγενικοί. Στην Ελλάδα είναι όλοι έτοιμοι να σου επιτεθούν»

Το διεθνές μοντέλο με την αξιολάτρευτη καριέρα μιλά αποκλειστικά στο περιοδικό ΟΚ! για την πορεία του αλλά και τα απαιτητικά κάστινγκ

Στο περιοδικό ΟΚ! παραχώρησε μία εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη ο Νεκτάριος Κυρκόπουλος.

Το μοντέλο από την Ελλάδα που έχει κερδίσει τις διεθνείς πασαρέλες μίλησε για τα πρότυπα ομορφιάς, τα απαιτητικά κάστινγκ και την απόρριψη αλλά και το ότι σε 20 χρόνια φαντάζεται τον εαυτό του βαφέα καϊκιών στην Ικαρία.

Πώς είναι η καθημερινότητά σου σήμερα;

Ξυπνάω κάθε πρωί σε ένα πολύ ωραίο διαμέρισμα, που το έχω διακοσμήσει μόνος μου. Νιώθω κάθε μέρα χαρούμενος και ευλογημένος. Πίνω έναν καφέ και απολαμβάνω το υπέρδιπλο κρεβάτι μου. Ο χώρος μου με ηρεμεί τόσο πολύ. Λίγη ώρα αργότερα ξεκινούν τα τηλέφωνα, το τρέξιμο, το γυμναστήριο, τα ραντεβού και πολλή δουλειά. Κάνω ουσιαστικές συναντήσεις όμως, δεν αναλώνομαι δεξιά και αριστερά. Δεν θα μπω στη διαδικασία να κάνω μια ανούσια συνάντηση που δεν θα μου προσφέρει κάτι ουσιαστικό.
Είναι συνηθισμένο ένα μοντέλο στην απόρριψη; Ναι. Όταν έχεις από τρία μέχρι έντεκα casting την ημέρα, ό,τι κι αν σου πουν δεν σε επηρεάζει και δεν σε νοιάζει γιατί ούτως ή άλλως δουλεύεις. Οπότε ό,τι κι αν σου πουν το ξεχνάς.

Εσύ έχεις ακούσει κάτι που να σε έχει ενοχλήσει;

Εγώ ήμουν από τους τυχερούς γιατί δούλευα και πήγαινα στις αγορές που ήξερα ότι θα είμαι αποδεκτός. Προσάρμοζα και το στυλ μου, αν θέλεις. Ωστόσο έχω φίλους που δέχτηκαν άσχημα σχόλια και ξέρω κοπέλες που στενοχωριούνταν και έκλαιγαν. Δεν ταίριαζαν στον πελάτη και το έλεγε με άκομψο τρόπο. Μπορεί και ο πελάτης να είχε δίκιο. Ό,τι λέμε όμως μπορούμε να το πούμε με πέντε εκατομμύρια τρόπους.

Διαθέτεις μια φυσική ευγένεια στον τρόπο που μιλάς και φέρεσαι.

Ναι, είμαι ευγενικός. Άνθρωπος του εξωτερικού, ξέρεις. Γι’ αυτό έχω και μια αδυναμία στις ασιατικές χώρες, γιατί εκεί είναι πιο ευγενικοί οι άνθρωποι. Πιο διαλλακτικοί, πιο ζεν. Κάθε φορά που έρχομαι στην Ελλάδα, μου παίρνει ένα μικρό διάστημα για να προσαρμοστώ. Δεν σου κρύβω ότι κάθε φορά που επιστρέφω εδώ φοβάμαι. Είναι όλοι έτοιμοι να σου επιτεθούν. Έχουμε έναν εκνευρισμό ως Έλληνες, είμαστε πιο απότομοι. Η ευγένεια και η υπομονή είναι αρετές βασιλιά. Όσο πιο επιτυχημένος είσαι, τόσο πιο ταπεινός. Όταν έχεις καταφέρει πράγματα, δεν χρειάζεται να έχεις ύφος. Η καριέρα μιλάει από μόνη της. Με το ύφος μου τι να δείξω; Η καριέρα μου υπερτερεί.

Υπάρχει αντικειμενική ομορφιά ή θεωρείς ότι τα πρότυπα διαμορφώνονται με τα χρόνια;

Μπορεί τα γούστα του κάθε ανθρώπου να διαφέρουν, αλλά η αληθινή ομορφιά είναι κάτι αντικειμενικό και αποδεκτό από όλους. Κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει. Είναι κάτι αυταπόδεικτο – αυτό το έχει πει και ο Όσκαρ Ουάιλντ.

Ποιες γυναίκες και άντρες μοντέλα ξεχωρίζεις;

Όποιον άντρα και αν ρωτήσεις, συμπεριλαμβανομένου και εμένα, θα σου πει τον Ντέιβιντ Γκάντι. Από γυναίκες ξεχωρίζω την Κάντις Σουάνπολ.

Με τόσες ασχολίες, χρόνο για τους φίλους σου έχεις;

Τους φίλους μου τους αγαπάω, τους διεκδικώ και τους φροντίζω. Είναι σημαντι- κό κομμάτι της ζωής μου. Είναι τσεκαρισμένοι και ξέρω πως ό,τι κι αν τους προ- σφέρω το αξίζουν.

Θα σκεφτόσουν να επιστρέψεις μόνιμα στην Ελλάδα κάποια στιγμή;

Προς το παρόν όχι. Σε είκοσι χρόνια μπορεί και να επιστρέψω. Με φαντάζομαι βαφέα καϊκιών στην Ικαρία. Μου αρέσει πολύ το νησί και το επισκέπτομαι συχνά.