Νέλλη Παππά: «Τον ακούω να λέει ασυνάρτητα πράγματα στην σκηνή. Καταλάβαμε ότι έπαθε εγκεφαλικό»
Ελλάδα

Νέλλη Παππά: «Τον ακούω να λέει ασυνάρτητα πράγματα στην σκηνή. Καταλάβαμε ότι έπαθε εγκεφαλικό»

Νέλλη Παππά: «Τον ακούω να λέει ασυνάρτητα πράγματα στην σκηνή. Καταλάβαμε ότι έπαθε εγκεφαλικό»

«Όταν πέθανε, έκλαψα πολύ για εκείνον»

Η Νέλλη Παππά μίλησε στην εφημερίδα Espresso και τον Νίκο Νικόλιζα και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και σε ένα περιστατικό με τον Κώστα Χατζηχρήστο.

Στο θέατρο πότε βγήκατε;

Έδωσα εξετάσεις για να πάρω το δίπλωμα, ώστε να μπορώ να εξασκώ και το επάγγελμα. Με κατέβασαν πολύ γρήγορα από τη σκηνή και με κλάματα πάω στα παρασκήνια, γιατί νόμιζα πως δεν είχα περάσει. Ξαφνικά, βλέπω μπροστά μου την κυρία Κατερίνα Ανδρεάδη και μου λέει: «Θέλω να παίξεις στο έργο που ανεβάζω, Φιλουμένα Μαρτουράνο». Έπαιζε και ο Ξανθόπουλος σε αυτό.

Μαζί μου έδωσε εξετάσεις τότε και ο Τόλης Βοσκόπουλος. Θυμάμαι την πρώτη μέρα που βγήκαμε από του Καλλέργη, το σπίτι όπου κάναμε πρόβες, μου λέει ο Τόλης: «Να φέρω αύριο βέρες;». Άρχισα να γελάω και του λέω: «Δεν είσαι καλά». Ήταν ο πρώτος που μου έκανε πρόταση γάμου!

Πώς ήταν ως άνθρωπος ο Κώστας Χατζηχρήστος;

Γλυκύτερο άνθρωπο δεν έχω συναντήσει στη ζωή μου. Με είχε σαν κόρη του εμένα. Ποτέ δεν με είδε με ερωτική ματιά. Οι γυναίκες τον κυνηγούσαν για να είναι μαζί του, γιατί ήταν τζέντλεμαν. Συμπεριφερόταν υπέροχα στις γυναίκες. Ο Κώστας είχε ποιότητα ως άνθρωπος.

Ήταν το ίδιο καλός και πάνω στη σκηνή;

Χατζηχρήστος δεν ξαναβγαίνει. Στον «Μπακαλόγατο», δε, ήταν μοναδικός. Ο Κώστας είχε πολύ καλό θυμητικό. Τις σκηνές του τις έβγαζε μία κι έξω όλες. Θυμάμαι είχε πάρει τη δεκαετία του ’60 ένα θέατρο στη λεωφόρο Αλεξάνδρας. Είχε φέρει, λοιπόν, από τη Γαλλία ένα μπαλέτο πανάκριβο. Το καλύτερο που υπήρχε στην Ευρώπη. Στην επιθεώρηση αυτή έπαιζα κι εγώ. Κάποια στιγμή ακούω τον Κώστα πάνω στη σκηνή να λέει ασυνάρτητα πράγματα.

Φωνάζω τον υπόλοιπο θίασο κι εκεί αντιληφθήκαμε ότι είχε πάθει εγκεφαλικό. Σταματήσαμε την παράσταση και τον πήγαμε στο νοσοκομείο. Δεν θα ξεχάσω που με είχε πιάσει πριν από την παράσταση και μου έλεγε: «Νέλλη μου, είμαι φορτωμένος με χρέη». Τι γινόταν: αν και το θέατρο γέμιζε και είχαμε τεράστια επιτυχία, ήταν τόσο ακριβή η παράσταση, που ό,τι και να έκανε, πάλι μέσα θα έμπαινε. Από εκεί άρχισε και ο κατήγορος του Κώστα στα οικονομικά.

Πότε τον είδατε τελευταία φορά;

Τον είδα στο ξενοδοχείο «Παρκ». Καθόμουν απέναντι από μία σκάλα. Κατεβαίνει ο Κώστας καταβεβλημένος και, μόλις με αντικρίζει, πέφτει πάνω μου και μου λέει: «Νελλάκι μου, γλυκό μου πλάσμα». Όταν πέθανε, έκλαψα πολύ για εκείνον, γιατί είχε πολύ καλή ψυχή για όλο τον κόσμο.