Νίκος Οικονομόπουλος: «Πιστεύω περισσότερο στον Χριστό παρά στην ύπαρξή μου»
Ελλάδα

Νίκος Οικονομόπουλος: «Πιστεύω περισσότερο στον Χριστό παρά στην ύπαρξή μου»

Νίκος Οικονομόπουλος: «Πιστεύω περισσότερο στον Χριστό παρά στην ύπαρξή μου»

Ο αγαπημένος τραγουδιστής μίλησε για τα δύσκολα παιδικά του χρόνια και την επιθυμία να μοιραστεί τη ζωή του με μία σύντροφο

Σε μία από τις σπάνιες φορές που εμφανίζεται στις οθόνες μας ο Νίκος Οικονομόπουλος βρέθηκε ενώπιος ενωπίω με τον Νίκο Χατζηνικολάου και μίλησε για τους μεγάλους σταθμούς της ζωής και της καριέρας του.

Ο δημοφιλής λαϊκός τραγουδιστής ξεκίνησε την αφήγησή του λέγοντας πως έχει ταλέντο να ξεχωρίζει ποιο κομμάτι θα κάνει επιτυχία. Μόνο μία φορά έπεσε έξω στο κομμάτι «Εξαιτίας σου» που δεν περίμενε ότι θα αγαπηθεί τόσο από τον κόσμο.

Σαν παιδί δεν χάρηκε την ξεγνοιασιά εκείνης της εποχής. «Δύσκολα» χαρακτήρισε τα παιδικά του χρόνια τόσο από οικονομικής άποψης όσο και για το διαζύγιο που πήραν οι γονείς του.

«Γεννήθηκα στην Πάτρα και μεγάλωσα στην Κάτω Αχαία. Εκεί έζησα τα παιδικά μου χρόνια. Εκεί έκανα παιδικούς φίλους, θα έλεγα ότι ήταν δύσκολα χρόνια για εμένα, δεν ήμασταν ευκατάστατη οικογένεια. Μεγάλωσα με τη γιαγιά και τον παππού μου από την πλευρά του πατέρα μου γιατί οι γονείς μου χώρισαν. Δύσκολες καταστάσεις, δεν θα ήθελα να μπω σε λεπτομέρειες.

Έπρεπε να δουλεύω από μικρή ηλικία από 12, δούλευα στο ψαράδικο του παππού μου».

Την πρώτη του δουλειά σε μαγαζί την έκλεισε στα 17 του.

Δούλευα σε μία πιτσαρία παράλληλα στα 13-14 σερβιτόρος και ερχόταν κάποιος που έφερνε τα αλλαντικά και έπαιζε μπουζούκι στο μαγαζί που ξεκίνησα να τραγουδάω στον Πύργο Ηλείας. Το πρώτο τραγούδι που του είπα ήταν του Καζαντζίδη».

Από τους καλλιτέχνες που θαυμάζει είναι ο Γιάννης Πάριος, ο οποίος και βγήκε σε τηλεφωνική σύνδεση για να μιλήσει εκείνον. «Πατέρα μου», «γιε μου» ήταν οι πρώτες κουβέντες τους.

«Ο Νίκος είναι πολύ καλό παιδί. Είναι από τους νέους τραγουδιστές που έχουν τη νοοτροπία παλιών».

Πολλές φορές έχει μιλήσει για την πίστη του στον Θεό και τα θεία. Από εκεί αντλεί δύναμη για το αύριο, βρίσκει στήριγμα στις δύσκολες στιγμές του.

«Από πολύ μικρή ηλικία είμαι συνδεδεμένος με την πίστη. Πιστεύω περισσότερο στον Χριστό παρά στην ύπαρξή μου.

Όλα ξεκινάνε από την παιδική μας ηλικία. Ένα μικρό παιδί έχει ανάγκη κάπου να πιαστεί και δεν το βρίσκει στην οικογένειά του εγώ το βρήκα εκεί στον Χριστό. Είμαι ταγμένος εκεί μ εόλη τη δύναμη της ψυχής μου. Και το έχω πάρει πίσω, δεν μπορείς να το ερμηνεύσεις, είναι κάτι πολύ προσωπικό. Δεν θέλω να πείσω κάποιον να κάνει κάτι».

Σαν χαρακτήρας δηλώνει μοναχικός αλλά έχει την επιθυμία να βρει έναν άνθρωπο να περάσει την υπόλοιπη ζωή του μαζί και να δημιουργήσει τη δική του οικογένεια.

Θα το ήθελα να έρθει μία μόνιμη σχέση στη ζωή μου. Θα πρέπει να έχει προσωπικότητα, σίγουρα κοιτάς και την εμφάνιση, αλλά αυτό είναι υποκειμενικό και να εκτιμάει τον Νίκο. Όσο να είναι εμείς οι καλλιτέχνες έχουμε ανασφάλειες. Δεν είμαστε σίγουροι αν οι άνθρωποι μας πλησιάζουν για εμάς ή για τη φήμη μας».

«Θέλω να σώσω αυτά που δεν εισέπραξα εγώ ως παιδί» πρόσθεσε.

Αναφέρθηκε στη συνέχεια στην περιπέτειά του με τον κορονοϊό.

«Θα κάνω το εμβόλιο όταν περάσει η περίοδος της νόσησης. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Πολλοί έχουν μπει στη διαδικασία, όπως και γω, να φοβούνται. Δεν σου κρύβω, Νίκο, ότι φοβάμαι ή ότι φοβήθηκα και πριν να κάνω το εμβόλιο. Δεν αρνήθηκα ποτέ την επιστήμη, αλλά κάποιοι μπερδεύουν την θρησκεία με την επιστήμη και είναι λάθος. Διχάζουν τον κόσμο. Όχι, άλλος διχασμός».

Θυμήθηκε τέλος τη συμμετοχή του στο Dream Show. Είχε δει τότε ένα όνειρο που τον έκανε να λάβει μέρος και θεώρησε ότι είναι «γραφτό» του να βρεθεί εκεί.

Είπε ακόμη πως για τα νέα παιδιά με φιλοδοξίες σήμερα τα talent show είναι μονόδρομος που τα γλιτώνει από περιττούς κόπους ενώ δεν απέκλεισε να τον δούμε κάποτε σε θέση κριτή σε κάποιον τέτοιο διαγωνισμό.