Ο Αιμίλιος Χειλάκης εξομολογείται: «Συμφωνημένα σχεδόν με την Αθηνά, θέλουμε να ανήκουμε ο ένας στον άλλο»
Ελλάδα

Ο Αιμίλιος Χειλάκης εξομολογείται: «Συμφωνημένα σχεδόν με την Αθηνά, θέλουμε να ανήκουμε ο ένας στον άλλο»

Ο Αιμίλιος Χειλάκης εξομολογείται: «Συμφωνημένα σχεδόν με την Αθηνά, θέλουμε να ανήκουμε ο ένας στον άλλο»

Διαβάστε τη συνέντευξη που έδωσε στο okmag.gr - Τι είπε για τις «Άγριες Μέλισσες» και τον νέο του ρόλο;

Ο Αιμίλιος Χειλάκης μίλησε στην Άρτεμις Θύμιου και το okmag.gr για το έργο που έχει ανεβάσει ξανά πριν από 15 χρόνια, για τη σύζυγό του Αθηνά Μαξίμου, τη θέση της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία και την τηλεοπτική του επιστροφή ως Ακύλας Μεγαρίτης στις «Άγριες Μέλισσες».

Θα είναι ο Ακύλας Μεγαρίτης ο πιο κακός χαρακτήρας που έχουμε δει μέχρι τώρα στις «Άγριες Μέλισσες»; Ιδού τι απαντά:

«Θα είναι γιατί, στο DNA του Έλληνα, η εποχή της Επταετίας είναι η πιο σκληρή εποχή. Ο Εμφύλιος και η Επταετία ήταν οι πιο σκληρές εποχές του 20ου αιώνα και ακόμα συνομιλούμε με αυτές με τρόμο.

Όταν καλούμαι να κάνω τον εργοδηγό της Χούντας, έναν άνθρωπο βαθιά εθνικιστή που το μόνο που τον νοιάζει είναι πώς θα εξαφανίσει το διαφορετικό, ναι, είναι πραγματικά για τον μέσο Έλληνα ο χειρότερος άνθρωπος του κόσμου. Κι εγώ καλούμαι να κάνω αυτόν και είναι πολύ λεπτοί οι χειρισμοί που πρέπει να έχει με αυτούς τους ρόλους.

Με τον σκηνοθέτη της σειράς, τον Λευτέρη Χαρίτο, αυτόν τον εξαίρετο καλλιτέχνη, έχουμε συμφωνήσει ότι θα πρέπει να είναι το αγγελικό πρόσωπο του διαβόλου και θα προσπαθήσω αυτό να παίξω. Δεν σας υπόσχομαι τι θα δείτε γιατί ακόμα δεν έχω ξεκινήσει γυρίσματα.

Μάλλον, δεν υπόσχομαι ότι θα καταφέρω αυτά που σας λέω, θα κριθώ όταν θα έχω κάνει τα πρώτα μου γυρίσματα και θα βγουν τα πρώτα επεισόδια».

Μιλώντας για τη σύζυγό του είπε: « Εγώ σαν άνθρωπος είμαι ο Αιμίλιος Χειλάκης που είναι με την Αθηνά Μαξίμου. Αυτό το περίφημο που έχει ο έρωτας που έχει μια κτητικότητα, στις σωστές περιπτώσεις είναι να θέλεις να ανήκεις στον άλλον. Στις λάθος περιπτώσεις -κι εδώ έχουν δημιουργηθεί όλα αυτά που ζούμε τον τελευταίο καιρό- είναι να νομίζεις ότι σου ανήκει ο άλλος. Συμφωνημένα σχεδόν με την Αθηνά, θέλουμε να ανήκουμε ο ένας στον άλλο».

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη του ηθοποιού στο okmag.gr