Οι Survivors στο ΟΚ!: Όσα έζησαν και πώς σχολιάζουν το φετινό ριάλιτι επιβίωσης (part 1)
Ελλάδα

Οι Survivors στο ΟΚ!: Όσα έζησαν και πώς σχολιάζουν το φετινό ριάλιτι επιβίωσης (part 1)

Οι Survivors στο ΟΚ!: Όσα έζησαν και πώς σχολιάζουν το φετινό ριάλιτι επιβίωσης (part 1)

Τι τους έμεινε αξέχαστο και πώς βλέπουν τις προσπάθειες των φετινών παικτών;

11 από τους παίκτες των δύο πρώτων κύκλων του Survivor φωτογραφήθηκαν για λογαριασμό του περιοδικού ΟΚ! που κυκλοφορεί με «ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» και μοιράστηκαν με τον Γιώργο Πράσινο τις εμπειρίες τους αλλά και το πώς βλέπουν το φετινό ριάλιτι.

Ιδού τι είπαν οι έξι πρώτοι:

Ειρήνη Παπαδοπούλου

«Μέσα στο παιχνίδι, μου βγήκε και το παρατσούκλι «μπουλντόζα», από μια ατάκα σε ταινία τουΣτάθη Ψάλτη. Ήμουν αδυνατούλα και γραμμωμένη και σε μια νίκη μου σε αγώνισμα κάποιος φώναξε «έλα, ρε μπουλντόζα» και μου έμεινε. Είναι από την ταινία “Ράκος… Νο 14: Και ο πρώτος μπουνάκιας”, όπου ανεβαίνει ο Ψάλτης στο ρινγκ και ο προπονητής τού φωνάζει, για να πιστέψει παραπάνω στον εαυτό του, «τι είσαι; Μπουλντόζα!». Η τραγική σύμπτωση είναι ότι λίγους μήνες αφότου βγήκαμε από το παιχνίδι ο μοναδικός Στάθης Ψάλτης έφυγε από τη ζωή», λέει.

«Το φετινό Survivor το παρακολουθώ και καταλαβαίνω πώς είναι να το βλέπεις από το σπίτι και να γίνεται εθιστικό, όπως καταλαβαίνω και τους φίλους μου που είχαν πορωθεί στα προηγούμενα. Νομίζω πως αυτές τις 4 εβδομάδες που το παρακολουθώ έχω πάρει και 3 κιλάκια καθώς η προβολή συνοδεύεται με πίτσα, μπέργκερ, πατατάκια. Να φανταστείς, ξύπνησα το πρωί και έφαγα φιστικοβούτυρο. Το λαχτάρησα γιατί είδα ότι η μπλε ομάδα κέρδισε φιστικοβούτυρο το προηγούμενο βράδυ. Τι σου κάνει το υποσυνείδητο!

Ÿ Δεν έχω ξεχωρίσει προς το παρόν κάποιον παίκτη, στην πορεία θα ξεδιπλωθούν όλοι. Σίγουρα μου άρεσε η Κάτια (σ.σ. Ταραμπάνκο), μια και μου αρέσουν όσοι δίνουν το κάτι παραπάνω. Εκτιμώ πάντα την προσπάθεια ενός δυνατού ή αδύναμου παίκτη όταν τα δίνει όλα» σχολίασε.

Κώστας Κοκκινάκης

«Μου αρέσει ο Τζέιμς Καφετζής γιατί είναι καλός αγωνιστικά, αλλά πολλές φορές ξεφεύγει και δεν θα έπρεπε. Όταν έχεις μια κάμερα πάνω σου, ό,τι και να πεις καταγράφεται. Και μπορεί πολύ εύκολα το κοινό να παρεξηγήσει κάποιον. Μου αρέσει και ο Νίκος Μπάρτζης, ο οποίος παρεξηγείται πολλές φορές και αδικεί και τον εαυτό του, γιατί μιλάει περισσότερο από όσο θα έπρεπε, όμως αγωνιστικά είναι καλός.

Ÿ Όσο αστείο κι αν φαίνεται που οι παίκτες τσακώνονται για μια κουταλιά ρύζι, η αλήθεια είναι ότι όλοι μας το ίδιο θα κάναμε στη θέση τους. Ξέρω πλέον πώς είναι να πεινάς. Όλοι μας παρακολουθούμε το παιχνίδι τρώγοντας σουβλάκια, πίτσες και γλυκά.

Σε ό,τι αφορά τη σύγκριση Σάκη Τανιμανίδη- Γιώργου Λιανού, θα πω ότι και οι δύο είναι  πάρα πολύ καλοί παρουσιαστές. Η είσοδος του Λιανού στο φετινό Survivor ήταν μια ευχάριστη έκπληξη και μου αρέσει που έχει πολύ χιούμορ» είπε.

Νικόλας Αγόρου

«Δεν παρακολουθούσα το επόμενο Survivor, το Ελλάδα – Τουρκία, αλλά βλέπω το φετινό, λόγω της κατάστασης που είμαστε κλεισμένοι στο σπίτι. Το παιχνίδι με έχει στιγματίσει, αλλά προτιμώ να μην είναι σημείο αναφοράς για τη ζωή μου. Δεν με πειράζει να με συνδέουν με αυτό, αλλά εγώ είμαι ο Νίκος που ήμουν και πριν.

Ανάμεσα στο Survivor 2 όπου συμμετείχα εγώ και στο φετινό παρατηρώ ότι στο δικό μου υπήρχε μεγαλύτερος ανταγωνισμός λόγω του ότι οι παίκτες ήταν πιο αθλητικοί. Και συγκριτικά με όλα τα Survivor ήμασταν οι πιο αθλητικοί παίκτες. Στο παιχνίδι νομίζω πως έμαθα να έχω λίγη παραπάνω υπομονή και να εκτιμώ το φαγητό που έχω στο τραπέζι μου. Η πείνα είναι μια κατάσταση δύσκολη και εύχομαι να μη χρειαστεί να τη ζήσει άνθρωπος».

Νάσος Παπαργυρόπουλος

«Νομίζω ότι όλοι σκληραγωγηθήκαμε στο παιχνίδι γιατί οι συνθήκες ήταν τέτοιες και εμείς έπρεπε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην επόμενη φάση. Ερχόμασταν αντιμέτωποι με ακραίες καιρικές συνθήκες αλλά και ενδότερα συναισθήματα. Εγώ κάθε μέρα πάλευα με τις σκέψεις «Γιατί να τα υπομένω όλα αυτά; Να σηκωθώ να φύγω». Κάθε μέρα έπεφτα και ύστερα, σηκωνόμουν. Στο τέλος, δηλαδή, έπειθα τον εαυτό μου να παραμείνω. Κέρδιζα αυτή τη μάχη μέσα μου.

Ήταν απελευθερωτική η αγάπη και η αποδοχή του κόσμου γιατί όλοι σε μια κοινωνία θέλουμε να είμαστε αποδεκτοί. Το να βλέπεις ότι τόσος κόσμος σε υποστηρίζει και συνδέεται με σένα είναι λυτρωτικό.

Το ωραιότερο κομμάτι ήταν όταν κάποια στιγμή μπόρεσα να διακρίνω μέσα στις κακουχίες την ευλογία να έχεις φύγει από την πόλη και να είσαι σε επαφή με τη φύση: το ότι κοιμόμουν δίπλα στον ωκεανό όπου με υπνώτιζαν τα κύματα, ότι περπατούσα ξυπόλυτος και είχα ένα μόνο ρούχο. Σε συνδυασμό με δυο-τρία χαμόγελα ένιωθα αρκετά όμορφα. Επιβεβαιώθηκε μέσα μου η σκέψη ότι ο άνθρωπος μπορεί να είναι ευτυχισμένος και με τα λίγα.

Μετά το Survivor δεν είδα αλλαγές στον εαυτό μου, παρά μόνο τις αλλαγές που φέρνει ο χρόνος. Δεν είναι ένα μάθημα σχολικό, π.χ. Ιστορία, όπου μαθαίνεις 5 σελίδες και πας την επομένη να δώσεις διαγώνισμα. Είναι μια εμπειρία που έρχεται να προστεθεί στα ήδη υπάρχοντα βιώματα».

Λάουρα Νάργες

«Έχω δει την πρεμιέρα του φετινού Survivor για ευνόητους λόγους – σίγουρα αυτό το παιχνίδι αποτελεί κομμάτι μου. Έχω γνώση του τι γίνεται και έχει πολλή πλάκα γιατί πολλοί χρήστες των social media μου ζητούν συγγνώμη για όσα σχολίαζαν για μένα σχετικά με τις επιδόσεις μου στον στίβο μάχης. Από όσα θυμάμαι βγαίνοντας από το παιχνίδι, όλοι έλεγαν ότι ήμουν πολύ αργή, αλλά επιμένω ότι οι άλλοι ήταν πιο γρήγοροι από μένα. Εγώ απλώς ήμουν μια κανονική παίκτρια! (Γελάει.) Παρ’ όλα αυτά αναγνώριζαν την προσπάθειά μου και το γεγονός ότι δεν ήμουν διατεθειμένη να εγκαταλείψω τους στόχους μου.

Η μεγαλύτερη δυσκολία που είχα να αντιμετωπίσω ήταν η ηττοπάθειά μου στα αγωνίσματα. Είχα στον νου μου πολλές φορές ότι θα με κοροϊδεύουν στην Ελλάδα, χωρίς στην ουσία να ξέρω τι γίνεται. Δεν είχα μάθει σε τόσο αγωνιστικό περιβάλλον. Όταν κατάφερνα να φέρω μια νίκη κουτσά στραβά, ήμουν πολύ περήφανη.

Καταλαβαίνω τη δυσκολία της Ανθής (σ.σ. Σαλαγκούδη) και της κάθε Ανθής που δυσκολεύεται. Έχει πλάκα ο σχολιασμός και βάσει αυτού μου ζητάνε συγγνώμη, όπως σου περιέγραφα πιο πριν. Εμένα με έσωσε το ότι δεν παίρνω τον εαυτό μου σοβαρά».

ΒΟ

«Η Ελευθερία Ελευθερίου ήρθε σε επαφή με μένα πριν πάει στο Survivor. Όπως και εγώ είχα επικοινωνήσει με τον Ηλία Βαλάση, ο οποίος μου είχε πει χίλια πράγματα για να με βοηθήσει. Η Ελευθερία είναι πολύ καλή μου φίλη. Όταν μου ανακοίνωσε πως της έχει γίνει πρόταση για να πάει στο Survivor, από πλευράς μου της είπα τα ωραία και τα άσχημα. Πιστεύω σε εκείνη, θα τα πάει πολύ καλά από εδώ και πέρα και έκανε πολύ καλά που πήρε μέρος. Έτσι κι αλλιώς, είναι μια περίοδος που επαγγελματικά δεν κάνουμε τίποτα…

Όταν ο Γιώργος Λιανός είπε ότι το φετινό «είναι το πιο δύσκολο Survivor», αναγκάστηκα να πω: «Τι λέει;» Μου βγήκε αυθόρμητα. Κάθε Survivor είναι δύσκολο. Θεωρώ ότι τα προηγούμενα ήταν πιο δύσκολα. Και δεν το λέω εγωιστικά, κρίνω από τα παιχνίδια και τους παίκτες. Μετά το πρώτο Survivor όπου ήμασταν εμείς, οι παίκτες είναι πιο υποψιασμένοι.

Δεν υπάρχει παίκτης που δεν συμπαθώ, ούτε έχω κάποιον αγαπημένο. Είναι κάπως φλατ το παιχνίδι, δεν είναι παιχνίδι χαρακτήρων. Στο τωρινό Survivor όλα έγιναν πολύ γρήγορα: γρήγορα πείνασαν ενώ τρώνε αρκετά, πολύ γρήγορα γκρίνιαξαν, ενώ δεν θα έπρεπε…

Ο Σάκης Τανιμανίδης είναι αδελφός μου, είναι bro και μου αρέσει περισσότερο. Ωστόσο, είναι άδικο να τον συγκρίνουμε με τον Γιώργο Λιανό γιατί ο Σάκης έκανε τρία χρόνια την παρουσίαση και ο Λιανός έναν μήνα. Έχουν και οι δύο χιούμορ, διαφορετικό βέβαια» δήλωσε στο περιοδικό.