Όλγα Κεφαλογιάννη – Μίνως Μάτσας στην πρώτη τους κοινή τηλεοπτική συνέντευξη: «Είπαμε δεν υπάρχει περίπτωση να μην είμαστε μαζί για όσο είμαστε σε αυτόν τον κόσμο»
Ελλάδα

Όλγα Κεφαλογιάννη – Μίνως Μάτσας στην πρώτη τους κοινή τηλεοπτική συνέντευξη: «Είπαμε δεν υπάρχει περίπτωση να μην είμαστε μαζί για όσο είμαστε σε αυτόν τον κόσμο»

Όλγα Κεφαλογιάννη – Μίνως Μάτσας στην πρώτη τους κοινή τηλεοπτική συνέντευξη: «Είπαμε δεν υπάρχει περίπτωση να μην είμαστε μαζί για όσο είμαστε σε αυτόν τον κόσμο»

Το ζευγάρι μίλησε για τη γνωριμία τους, την απόφαση να δημιουργήσουν οικογένεια και τις διαφορετικές καριέρες τους

Στην πρώτη κοινή τηλεοπτική τους εμφάνιση η Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Μίνως Μάτσας βρέθηκαν στην εκπομπή «Προσωπικά» και μίλησαν για τη γνωριμία τους, τον γάμο και την πιο σημαντική στιγμή της ζωής τους, τη γέννηση των διδύμων τους.

«Μου λέει γνωρίζω τη μουσική σου σε έχω παρακολουθήσει κι εγώ όπως την είδα είδα ένα κοριτσάκι. Και της λέω εσύ με τι ασχολείσαι και πάγωσε η παρέα. Η Όλγα δεν μου μίλησε το υπόλοιπο βράδυ και της είπαν ότι μην τον παρεξηγείς γιατί έλειπε 15 χρόνια. Ήξερα ότι υπήρχε μία υπουργός Κεφαλογιάννη αλλά πήγε το μυαλό μου ότι ήταν αυτή» είπε ο γνωστός συνθέτης.

Η δραστήρια πολιτικός έδωσε τη δική της εκδοχή των πραγμάτων:

«Ήμουν αυθόρμητη μαζί του γιατί είχα παρακολουθήσει το έργο του χωρίς να ξέρω τον ίδιο. Αυτό ήταν πριν από 4 χρόνια. Ήταν πού αστεία σκηνή με το που μου λέει εκείνος με τι ασχολείσαι εγώ μπλόκαρα ή ότι κρατάει πόζα και ξαναβρεθήκαμε έναν χρόνο μετά. Όταν τον είδα να έρχεται προς το μέρος μου είπα αν κάνει ότι δεν με ξέρει θα κάνω κι εγώ το ίδιο. Αλλά ήταν φιλικός και κάπως έτσι έσπασε ο πάγος».

Ο Μίνως Μάτσας αναφέρθηκε και στη στιγμή που κατάλαβαν ότι θέλουν να προχωρήσουν μαζί.

«Αυτό δεν είναι κάτι που περνάω σε πρώτη φάση από τη λογική. Όταν αποφασίσαμε ότι θέλουμε να κάνουμε οικογένεια αυτό αποδείχθηκε εκ των πραγμάτων ζήσαμε δύο χρόνια μαζί από τα οποία ο ένας ήταν ο χρόνος της καραντίνας και είπαμε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην είμαστε μαζί και για όσο είμαστε σε αυτόν εδώ τον κόσμο».

Δεν υποδέχτηκε εύκολα στη ζωή της τη μητρότητα η Όλγα Κεφαλογιάννη. Βαθιά μέσα στης είχε ξεγράψει το σενάριο αυτό και ο Μίνως ήταν ο άνθρωπος που έπαιξε τον πιο σημαντικό ρόλο στην απόφασή της να προσπαθήσει ξανά.

«Ο ρόλος του Μίνωα ήταν ό,τι πιο καθοριστικό στη ζωή μου. Ήταν κάτι που το είχα προσπαθήσει, το είχα κλείσει ως κεφάλαιο και έφτασα σε μία ηλικία που είπα δεν έχω άλλο περιθώριο, το θεωρώ μεγάλη ευλογία ότι μου δόθηκε αυτή η ευκαιρία στη ζωή μου. Επειδή είχα απογοητευτεί στο παρελθόν δεν ήθελα να ξαναπροσπαθήσω.

Το συναίσθημα που ένιωσαν όταν κράτησαν για πρώτη φορά τα παιδιά τους στα χέρια τους το περιέγραψε με τον πιο αληθινό τρόπο ο συνθέτης.

«Ήμουν εκεί την ώρα που γεννούσε, είχα βάλει μουσικές που έχω γράψει φουλ δυνατά, είναι σαν θαύμα αλλά την ώρα που βγαίνουν τα μωρά εκεί υποκλίνεσαι. Είναι ό,τι μεγαλύτερο μπορεί να ζήσει ο άνθρωπος».

«Είναι το συγκλονιστικότερο συναίσθημα στη ζωή μου,  είναι ό,τι ωραιότερο έχω κάνει και θα κάνω στη ζωή μου» είπε η πολιτικός.

Και οι δύο κατάγονται από οικογένειες με μεγάλο αποτύπωμα στο βάθος των χρόνων.

«Εμένα ο πατέρας μου και η μητέρα μου δεν ήθελα σε καμία περίπτωση να ασχοληθώ με την πολιτική. Πήγα κόντρα σε αυτό που ήθελαν οι γονείς μου, έχοντας δει τη ζωή του πολιτικού στην οικογένεια, ήξερα ότι έχει δύσκολες στιγμές. Πολιτεύτηκα πρώτη φορά στο Ρέθυμνο που ήταν η περιφέρεια του πατέρα μου. Κληρονόμησα όλους τους εχθρούς του μπαμπά μου αλλά όχι όλους τους φίλους του. Ήμουν τότε 30 χρονών είχα το όνομα αλλά και πολλή καχυποψία» ανέφερε η Όλγα Κεφαλογιάννη.

Από την άλλη ο Μίνως μίλησε για τον δρόμο που εκείνος ακολούθησε, τον δρόμο του δημιουργού, ενώ τη δισκογραφική εταιρεία στα χνάρια του πατέρα της ανέλαβε η αδερφή του, Μαργαρίτα.

Ο μουσικοσυνθέτης μοιράστηκε με την οικοδέσποινά του και το παρασκήνιο πίσω από την παρεξήγησή του με τον Μίκη Θεοδωράκη.

«Με έπαιρνε μαζί ο πατέρας μου και έβλεπα τον Θεοδωράκη και έβλεπα με τα μαύρα του τα ρούχα και τα φουντωτά του μαλλιά και φοβόμουν. Στο σπίτι όταν έκανα αταξίες έλεγε η μαμά μου ότι έρχεται ο Θεοδωράκης. Το είπα σε μία συνέντευξή μου και ο Μίκης παρεξηγήθηκε και δεν σήκωνε τα τηλέφωνα στον πατέρα μου. Κάποια στιγμή τον είδα στο Μέγαρο και μου είπε “Α, εσύ είσαι αυτός που είπες ότι με φοβόσουν “».

Η εκπομπή έκλεισε με τον Μίνωα να παίζει στο πιάνο το κομμάτι «Είσαι εσύ ο άνθρωπός μου» σαν αφιέρωση στην αγαπημένη του.