Ορέστης Τζιόβας: «Σεξ έχω κάνει με άντρες αλλά μόνο με φίλους μου, όχι με αγνώστους»
Ελλάδα

Ορέστης Τζιόβας: «Σεξ έχω κάνει με άντρες αλλά μόνο με φίλους μου, όχι με αγνώστους»

Ορέστης Τζιόβας: «Σεξ έχω κάνει με άντρες αλλά μόνο με φίλους μου, όχι με αγνώστους»

«Είμαι straight με κάποιες bisexual ανησυχίες»

Ο Ορέστης Τζιόβας στη συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Antivirus μίλησε για τις πρόσφατες δηλώσεις που είχε κάνει για την σεξουαλικότητά του.

Ο ηθοποιός δήλωσε σύμμαχος και με μέρος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας και τονίζει πώς η ομοφοβία συνεχίζει να υπάρχει στην ελληνική κοινωνία.

Για πότε άρχισα να αντιλαμβάνεται την σεξουαλικότητά του, είπε: «Την αντιλήφθηκε κάπου μεταξύ 8 – 10 ετών. Είχα, βέβαια, αυτές τις επαφές με τα άλλα αγόρια, που οι περισσότεροι έχουμε μεγαλώνοντας – κοινούς αυνανισμούς και τέτοια –, αλλά τότε δεν είχα νιώσει κάποια έλξη προς το ανδρικό φύλο. Νομίζω πως αυτό προέκυψε λίγο πιο μετά σαν έρευνα, εκεί στα 22».

Και συνέχισε: «Είχα πολλά άτομα στην παρέα μου που είναι γκέι. Στο λέω γιατί σεξ με άνδρες έχω κάνει μόνο με άτομα που ήταν φίλοι μου και όχι με αγνώστους. Καλοί φίλοι, με τους οποίους αισθανόμουν μια ασφάλεια. Ακόμα και τώρα δεν μπορώ να φλερτάρω με ένα αγόρι. Δεν βλέπω, δηλαδή, ένα αγόρι σε ένα μπαρ και θέλω να το φλερτάρω. Ήταν κάτι κυρίως σεξουαλικό, το οποίο ήθελα και να το ερευνήσω για να μην υπάρχει καμία σκιά. Γενικώς, δεν θέλω να υπάρχουν σκιερά πράγματα στο μυαλό μου και στη ζωή μου. Προτιμώ να τα έχω εξερευνήσει».

Σε ερώτηση για το πώς αυτοπροσδιορίζεται σε σχέση με τη σεξουαλική του ταυτότητα, απάντησε: «Είμαι straight με κάποιες bisexual ανησυχίες».

Στη συνέχεια, ο Ορέστης Τζιόβας παραδέχτηκε ότι ο Αλέξανδρος Ρήγας ήταν εκείνος που τον συμβούλευσε να βγει και να μιλήσει ανοιχτά για τις σεξουαλικές του προτιμήσεις: «Θυμάμαι να συζητώ με τον Αλέξανδρο Ρήγα, με τον οποίο είχαμε έρθει πολύ κοντά ως άνθρωποι, και να του λέω ότι είχα σεξουαλικές εμπειρίες με άλλους άνδρες. Με συμβούλευσε να βγω και να το πω. “Έστω και έναν άνθρωπο να βοηθήσεις να νιώσει πιο άνετα με τον εαυτό του, θα είναι μεγάλο κέρδος”, μου είχε πει. Μετά από αυτό άρχισα να το σκέφτομαι σοβαρά να μιλήσω. Για να βοηθήσω κάπως. Αυτός ήταν ο σκοπός μου».