Πάνος Καλλίτσης: Στον ανακριτή τη Δευτέρα για την υπόθεση κακουργηματικής απάτης εις βάρος του
Ελλάδα

Πάνος Καλλίτσης: Στον ανακριτή τη Δευτέρα για την υπόθεση κακουργηματικής απάτης εις βάρος του

Πάνος Καλλίτσης: Στον ανακριτή τη Δευτέρα για την υπόθεση κακουργηματικής απάτης εις βάρος του

Όσα αποκαλύπτει το «Πρώτο Θέμα» για το νέο κεφάλαιο στη διαμάχη με την πρώην σύζυγό του Έλενα Χριστοπούλου

Στον ανακριτή θα βρεθεί τη Δευτέρα ο γνωστός κομμωτής Πάνος Καλλίτσης για την υπόθεση κακουργηματικής απάτης εις βάρος του.

Σύμφωνα με το protothema.gr κατηγορούμενες είναι η πρώην σύζυγός του, Έλενα Χριστοπούλου, η  Ηλιάνα Παπαγεωργίου, η Μαρία Ηλιάκη και μια ακόμη δημοσιογράφος.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, τη Δευτέρα θα ξεκινήσει η Τακτική Ανάκριση έπειτα από δίωξη που άσκησε ο Εισαγγελέας Εφετών για ψευδείς αγωγές που είχε καταθέσει η Έλενα Χριστοπούλου με μαρτυρίες τόσο της Ηλιάνας Παπαγεωργίου όσο και της Μαρίας Ηλιάκη, κατηγορώντας τον Πάνο Καλλίτση για υπεξαίρεση.

Το χρονικό της δικαστικής διαμάχης του πρώην ζεύγους

Παρόλο που το ζευγάρι ακολούθησε κοινή «πολιτική» στην εκδίκαση της υπόθεσης απόπειρας δολοφονίας τους από επίδοξους ληστές στο σπίτι τους, όπως όλα δείχνουν μάλλον δεν  υπάρχει ανάλογη συναίνεση και στο θέμα του διαζυγίου τους.

Όπως μάλιστα είχε δηλώσει ο γνωστός κομμωτής σε μια σπάνια συνέντευξή του στην Ελεονώρα Μελέτη το 2019, «το διαζύγιο δεν ήταν δική μου επιλογή, εκείνη επέλεξε να ακολουθήσει τη δικαστική οδό και εγώ ακολουθώ».

Να σημειωθεί δε, ότι σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Znews, μετά την προβολή της επίμαχης εκπομπής, η Έλενα Χριστοπούλου έκανε αγωγή στον πρώην σύζυγό της για ηθική βλάβη. Ήταν μάλιστα η τέταρτη, κατά σειρά, αγωγή που του έκανε, με αποτέλεσμα η δικαστική τους διαμάχη αντί να εκτονώνεται με το πέρασμα του χρόνου, να κλιμακώνεται.

Η δικαστική διαμάχη ξεκίνησε το 2018 όταν η Έλενα Χριστοπούλου προσέφυγε στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, διεκδικώντας το ποσό των 205.500 ευρώ από τον πρώην σύζυγό της, υποστηρίζοντας -σύμφωνα με την εφημερίδα- ότι ο κομμωτής υπεξαίρεσε κοσμήματα, χρυσές λίρες αξίας, ρούχα και αξεσουάρ από την προσωπική της συλλογή, καθώς και τον υπολογιστή στον οποίον είχε συγκεντρωμένα τα αρχεία των πελατών της και την αξία του οποίου αποτιμούσε σε 100.000 ευρώ.

Για τις ανάγκες αυτής της προσφυγής η Έλενα Χριστοπούλου είχε προσκομίσει ένορκες βεβαιώσεις από μάρτυρες μεταξύ των οποίων η Ηλιάνα Παπαγεωργίου και η Μαρία Ηλιάκη.

Η νομική απάντηση του κομμωτή ήταν να καταθέσει μήνυση σε βάρος τους για ψευδορκία κατά συρροή και απόπειρα απάτης στο δικαστήριο.

Αρχικά, το 2019 η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών απέρριψε την έγκληση ως αβάσιμη, ωστόσο ο Πάνος Καλλίτσης άσκησε έφεση η οποία σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα» τον δικαίωσε και έτσι ανοίγει ο δρόμος για να ασκηθεί ποινική δίωξη τόσο στην πρώην σύζυγό του όσο και στους μάρτυρές της.