Πέγκυ Ζήνα: “Μου είπαν ‘δε θα γίνεις ποτέ σταρ'”
Ελλάδα

Πέγκυ Ζήνα: “Μου είπαν ‘δε θα γίνεις ποτέ σταρ'”

Πέγκυ Ζήνα: “Μου είπαν ‘δε θα γίνεις ποτέ σταρ'”

Τι είπε καλεσμένη στο “Καλύτερα δε γίνεται"

“Καλώς ήρθες μικρή μου αδερφή”!

Με αυτήν την ατάκα καλωσόρισε στην εκπομπή της η Ναταλία Γερμανού την Πέγκυ Ζήνα.

Η τραγουδίστρια μίλησε για τα δύσκολα πρώτα χρόνια της καριέρας της, όταν το “σκληροπυρηνικό γκέτο” των έντεχνων καλλιτεχνών την απέρριπτε αρχικά και πώς εκείνη κατάφερε να κερδίσει την αποδοχή από τον κόσμο και τους συναδέλφους της.

Σύμφωνα με την ίδια μια καλή φωνή δεν είναι αρκετή για να επιβιώσει κάποιος στον κόσμο της μουσικής:

“Δεν φτάνει η σωστή φωνή. Κάθε μουσικός δρόμος θέλει τα βιώματά του και να παίρνεις αυτό που διδάσκει ο κάθε δημιουργός”.

Με πολλή μελέτη, λοιπόν, όπως είπε κατάφερε να γίνει αγαπητή από τους συναδέλφους της, ενώ μοιράστηκε στον αέρα και τη συμβουλή που της είχε δώσει στα 20 της ο σπουδαίος Γιάννης Πάριος:

“Ο Γιάννης Πάριος μου χε πει να ξέρεις πριν ακόμα σε αποδεχτεί ο κόσμος να προσπαθήσεις να σε αποδεχτούν οι συνάδελφοί σου, γιατί αυτός ο χώρος είναι δύσκολος”.

Πιστεύει ότι από τη στιγμή που οι καλλιτέχνες βρίσκονται στα φώτα της δημοσιότητας είναι φρόνιμο να ζουν μια μετρημένη ζωή.

“Όταν γίνεσαι καλλιτέχνης γίνεσαι πρότυπο, είναι ωραίο να προσέχεις λίγο και σπίτι σου μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις”.

Ακόμη, όπως είπε καλό είναι οι καλλιτέχνες να μην αναζητούν μόνο τις εφήμερες επιτυχίες , αλλά να θέτουν βάσεις με την πάροδο των χρόνων για μια πιο ολοκληρωμένη σταδιοδρομία.

Η ίδια μάλιστα αρνήθηκε πολλές φορές να προκαλέσει με διάφορα τρικ για να στρέψει την προσοχή επάνω της σε μια εποχή που κατά κόρον τέτοιου είδους τακτικές ήταν συνηθισμένες.

“Πολλές φορές μου ζήτησαν να προκαλέσω και να δημιουργήσω σκανδαλάκια”, είπε και πρόσθεσε:

“Μας απαγόρευαν τότε και να έχουμε δεσμό στην αρχή, διότι ο καλλιτέχνης πρέπει να είναι ελεύθερος και τους είπα ‘τι να κάνω που έχω και δεν μπορώ να το κρύψω’ “.

https://streamable.com/w46p8

Μάλιστα θυμήθηκε ένα περιστατικό στην IMACO που της είχαν πει:
“Μα καλά πώς μπαίνεις έτσι για να μπεις στο γραφείο του Κωστόπουλου; Σαν μικρό κοριτσάκι; Δε θα γίνεις ποτέ σταρ!”.

https://streamable.com/thxzn

Παρ΄όλα αυτά η δική της “πατέντα¨ όπως ανέφερε, δεν της βγήκε σε κακό, όπως ούτε και στον Γιάννη Πλούταρχο, όπου και αυτός είχε υιοθετήσει μια πιο μετρημένη στάση εκείνα τα χρόνια.

Στην αναδρομή της δε θα μπορούσε να παραλείψει και την προσπάθειά της να πάει στη Eurovision με το τραγούδι του Θάνου Καλλίρη, Love is A Wonderful thing, υπό την προτροπή της τότε διευθύντριάς της στη Nitro Music, Ναταλίας Γερμανού, η οποία δεν έκρυψε ότι είχε εξοργιστεί που δεν επελέγη η Πέγκυ να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Eurovision το 2002.

Η τραγουδίστρια παραδέχτηκε πως πλάι στον Γιώργο Μουκίδη βρήκε την ταυτότητά της στο τραγούδι, ακολουθώντας τον λαΐκό δρόμο, ξεφεύγοντας από τον ποπ χαρακτήρα που της είχαν προσδώσει στην αρχή λόγω της εμφάνισής της.

Τέλος, μίλησε για τον άνδρα της ζωής της, το Γιώργο Λύρα, με τον οποίο σήμερα έχουν επέτειο, κλείνοντας 24 χρόνια μαζί!

Όπως δήλωσε ο σύζυγός της ήταν πάντα δίπλα της σε όλα τα βήματά της, μανατζάροντας την από την αρχή, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως η “συνεργασία” τους ήταν και είναι πάντα  εύκολη:

“Είναι δύσκολη η ισορροπία, ενώ για την κόρη μας έχουμε την απόλυτη σύμπνοια”.

“Σε καμία περίπτωση δε θα ήμουν εδώ που είμαι σήμερα χωρίς αυτόν”, πρόσθεσε.

https://streamable.com/li4nu

Η Πέγκυ Ζήνα εκμυστηρεύτηκε στην Ναταλία Γερμανού ότι όταν γέννησε την κόρη της, Ηλέκτρα, ξεκίνησε ψυχοθεραπεία, αφού δεν ήταν σε καλή ψυχολογικά κατάσταση λόγω επαγγελματικών και της απώλειας του μεγάλου Δημήτρη Μητροπάνου με τον οποίο τη συνέδεε στενή φιλία.

“Ο Δημήτρης μου είχε πει δε θα υπολογίζεις ούτε τους χώρους, γιατί ποτέ δε θα είναι κατάλληλες οι συνθήκες ούτε τους ανθρώπους γιατί δε θα ταιριάξουν με όλους τα “χνώτα σας”.

https://streamable.com/n0pvs