Πένθος για τον Γιάννη Μποσταντζόγλου – Έφυγε από τη ζωή ο αδελφός του
Ελλάδα

Πένθος για τον Γιάννη Μποσταντζόγλου – Έφυγε από τη ζωή ο αδελφός του

Πένθος για τον Γιάννη Μποσταντζόγλου – Έφυγε από τη ζωή ο αδελφός του

Πέθανε ο εικαστικός, θεατρικός συγγραφέας και πολίστας του Παναθηναϊκού Κώστας Βοσταντζόγλου

Έφυγε από τη ζωή ο εικαστικός, θεατρικός συγγραφέας και σπουδαίος κολυμβητής και πολίστας του Παναθηναϊκού, Κώστας Βοσταντζόγλου. Σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών» ο γιος του θρυλικού σκιτσογράφου Μποστ και αδελφός του ηθοποιού Γιάννη Μποσταντζόγλου πέθανε βυθίζοντας στη θλίψη τα αγαπημένα του πρόσωπα.

Ο Κώστας Βοσταντζόγλου ηταν βασικό μέλος της κολυμβητικής ομάδας του Παναθηναϊκού Α.Ο. στο τέλος της δεκαετίας του ’60. Πρωταγωνιστής στο αγώνισμα της πεταλούδας, στα 100 και 200 μέτρα. Πανελληνιονίκης στα 200 μ. πεταλούδα το 1968. Μέλος της Εθνικής Ομάδας Κολύμβησης. Ξεχώρισε ιδιαίτερα με το εξαιρετικό στυλ του στην πεταλούδα.

Υπήρξε και βασικό μέλος της ομάδας Υδατοσφαίρισης του Παναθηναϊκού, από το 1968 μέχρι το 1980.

Πατέρας του ήταν ο περίφημος θεατρικός συγγραφέας, σκιτσογράφος, γελοιογράφος και ποιητής Μποστ. Ο ίδιος θα ακολουθήσει τα χνάρια του πατέρα του και θα ασχοληθεί με τη συγγραφή και την εικονογράφηση βιβλίων, καθώς και με τη συγγραφή θεατρικών έργων.

Αδελφός του είναι ο ηθοποιός Γιάννης Μποσταντζόγλου. Ο τελευταίος σκιαγράφησε το 2014 το προφίλ του Κώστα Βοσταντζόγλου, με τις εξής λέξεις: «Ο αδερφός μου… Ο αδερφός μου είναι ένας… Τι να σου πω τώρα. Καταρχήν ήταν κολυμβηταράς! Κολυμπούσε όλη την ώρα παντού. Ήταν φοβερός 100άρης και 200άρης (πεταλούδα) στο κολυμβητικό τμήμα του Παναθηναϊκού και έχει στεφθεί και πρωταθλητής Ελλάδας. Σε σύγκριση με εμένα είναι κολυμβητής δύο κλάσεων πάνω. Από το 1966 μέχρι το 1969 είχε κατακτήσει ένα χρυσό μετάλλιο, τέσσερα αργυρά και ένα χάλκινο μετάλλιο στα πανελλήνια πρωταθλήματα.

Πρόκειται για έναν σπουδαίο γραφίστα και για δικούς του λόγους, κυρίως σεβασμού προς τον πατέρα μας δεν θέλησε να καταπιαστεί πιο ενεργά με καλλιτεχνικά θέματα. Είναι φοβερός ζωγράφος και δεν θέλησε ποτέ να το ακολουθήσει. Φαντάσου ότι ρωτούσε ο Τσαρούχης τον πατέρα μου ποιος είχε ζωγραφίσει κάτι πίνακες που είχαμε στο σπίτι. Πέραν αυτών είναι και εξαιρετικός θεατρικός συγγραφέας».

Ανακοίνωση για τον θάνατό τους εξέδωσε και ο Παναθηναΐκός:

«Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος εκφράζει τα βαθιά του συλλυπητήρια για τον χαμό του πρώην κολυμβητή και υδατοσφαιριστή του Συλλόγου Κώστα Βοσταντζόγλου.

Ο Κώστας Βοσταντζόγλου, ήταν βασικό μέλος της κολυμβητικής ομάδας του Παναθηναϊκού Α.Ο. στο τέλος της δεκαετίας του ’60. Πρωταγωνιστής στο αγώνισμα της πεταλούδας, στα 100 και 200 μέτρα. Πανελληνιονίκης στα 200 μ. πεταλούδα το 1968. Μέλος της Εθνικής Ομάδας Κολύμβησης. Ξεχώρισε ιδιαίτερα με το εξαιρετικό στυλ του στην πεταλούδα.

Συμμετείχε και στην μικτή ομάδα της σκυταλοδρομίας του Παναθηναϊκού Α.Ο.. Είναι ο μοναδικός Έλληνας κολυμβητής που το 1969, σε μια θερινή κολυμβητική ημερίδα 1.500 μέτρων ελεύθερο, κατάφερε να κολυμπήσει την δύσκολη αυτή απόσταση με στυλ πεταλούδας, σημειώνοντας ένα μοναδικό και ανεπανάληπτο ρεκόρ. Υπήρξε και βασικό μέλος της ομάδας Υδατοσφαίρισης του Παναθηναϊκού, από το 1968 μέχρι το 1980. Σπουδαία προσωπικότητα υπήρξε εικαστικός και θεατρικός συγγραφέας με ένα ιδιαίτερο ανατρεπτικό χιούμορ. Καλό ταξίδι αγαπημένε μας Κώστα…».