Πέθανε η Ντίνα Κώνστα – Το «αντίο» του Σπύρου Μπιμπίλα στη «Ντένη Μαρκορά»
Ελλάδα

Πέθανε η Ντίνα Κώνστα – Το «αντίο» του Σπύρου Μπιμπίλα στη «Ντένη Μαρκορά»

Πέθανε η Ντίνα Κώνστα – Το «αντίο» του Σπύρου Μπιμπίλα στη «Ντένη Μαρκορά»

Μια μαύρη μέρα για την ελληνική showbiz

Την πιο θλιβερή ανακοίνωση έκανε μέσα από τα social media πριν από λίγη ώρα ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Ο πρόεδρος του ΣΕΗ ανακοίνωσε τον θάνατο της Ντίνας Κώνστα,  η οποία έφυγε από τη ζωή το πρωί της Κυριακής (3/7) σε ηλικία 83 ετών.

Η ηθοποιός που έμεινε στην ιστορία για τον ρόλο της ως «Ντένη Μαρκορά» στους «Δύο Ξένους» αγαπήθηκε όσο καμία άλλη από το τηλεοπτικό κοινό, και ακόμη και σήμερα είναι ένας ρόλος που θεωρείται σταθμός στην καριέρα της.

Η Ντίνα Κώνστα αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή Κωστή Μιχαηλίδη, ενώ την ίδια εποχή εργαζόταν σε εταιρεία χρωμάτων για να πληρώσει τις σπουδές της.

Σπούδασε υποκριτική κρυφά από τους γονείς της και είχε καθηγήτρια τη Μαίρη Αρώνη. Πρωτοεμφανίστηκε στην Ελεύθερη Σκηνή το 1965.

Τις δεκαετίες του ’80 και του ’90 συμμετείχε σε τηλεοπτικές σειρές. Μερικοί από τους πιο χαρακτηριστικούς ρόλους που υποδύθηκε ήταν στις σειρές «Τρεις Χάριτες», «Δις Εξαμαρτείν» και το «Σόι μας».

Πριν λίγο καιρό, η είδηση ότι νοσηλεύεται με άνοια σε ίδρυμα είχε σκορπίσει θλίψη στο ελληνικό κοινό. Την φροντίδα της είχε αναλάβει η αγαπημένη της ανιψιά.

Ο Σπύρος Μπιμπίλας στην ανάρτησή του έγραφε:

«Μόλις πληροφορήθηκα από τον πατέρα Συμεών το θλιβερό νέο που θα μας γεμίσει όλους πόνο!

Η πολυαγαπημένη μας, η σπουδαία ηθοποιός, η αγωνίστρια δημοκράτισσα, η αστείρευτη χιουμορίστα, η πολυτάλαντη συνάδελφος και ταυτόχρονα χαμηλών τόνων κι αθόρυβη φίλη μας έφυγε από κοντά μας σήμερα στις 7 το πρωί.

Ντινάκι μας, που μας χάρισες τόσες σπουδαίες ερμηνείες στο Θέατρο κι ανεπανάληπτες δημιουργίες κάθε είδους στην τηλεόραση θα μας λείψεις πολύ!!!! ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΓΛΥΚΕΙΑ ΜΑΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ».

Δείτε την ανάρτηση παρακάτω: