Πέτρος Φιλιππίδης: Αρνείται τις κατηγορίες περί βιασμού και δύο απόπειρες βιασμών
Ελλάδα

Πέτρος Φιλιππίδης: Αρνείται τις κατηγορίες περί βιασμού και δύο απόπειρες βιασμών

Πέτρος Φιλιππίδης: Αρνείται τις κατηγορίες περί βιασμού και δύο απόπειρες βιασμών

Τι αναφέρει στο υπόμνημά του σύμφωνα με τη Real News

Βαριά ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για έναν βιασμό και για δύο απόπειρες βιασμού ασκήθηκε στον Πέτρο Φιλιππίδη, μετά τις καταγγελίες γυναικών συναδέλφων του, οι οποίες υποστήριξαν ότι δέχθηκαν σεξουαλικές κακοποιήσεις από τον δημοφιλή ηθοποιό σε χρόνους που τα αδικήματα που του καταλογίζονται δεν έχουν παραγραφεί.

Ο ίδιος, αρνείται όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονται και μάλιστα στο υπόμνημά του, όπως το παρουσιάζει η εφημερίδα Real News, ισχυρίζεται ότι για την κατηγορία του βιασμού, η καταγγέλλουσα κόρη ηθοποιού, ήταν εκείνη που προσπαθούσε να τον πλησιάσει ερωτικά.

Ξεχωριστεί αναφορά πραγματοποιεί και για την Άννα – Μαρία Παπαχαραλάμπους, η οποία μαζί με τις Λένα Δροσάκη και Πηνελόπη Αναστασοπούλου, τον είχαν κατηγορήσει επώνυμα, για αδικήματα τα οποία ωστόσο έχουν παραγραφεί. Στην καταγγελία τους κατηγορούν τον σκηνοθέτη και ηθοποιό για  «σοβαρές πράξεις αντισυναδελφικής και αντιεπαγγελματικής συμπεριφοράς που προσέβαλαν τη γενετήσια αξιοπρέπειά τους», ωστόσο εκείνος στο υπόμνημά του αναφέρει ότι με την πρώτη, διατηρούσε ερωτικές επαφές.

«Είναι καθ’ όλα ψευδής ο ισχυρισμός ότι, κατά την διάρκεια των προβών στο θέατρο, την απομόνωνα για να επωφεληθώ με τεχνάσματα και δικαιολογίες. Ήδη διατηρούσαμε ερωτική σχέση. Τη σχέση μας αυτή βέβαια επιβεβαιώνουν και οι μάρτυρες που έχουν ήδη καταθέσει, συμπεριλαμβανομένης και της συζύγου μου, η οποία αναπόφευκτα έγινε γνώστρια της σχέσης αυτής, καθότι ήταν σοβαρή και είχα εμπλακεί ιδιαίτερα συναισθηματικά», υποστηρίζει σύμφωνα πάντα με τη Real.

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται ότι θα ξεκινήσει η ανάκριση με κατηγορούμενο τον Πέτρο Φιλιππίδη, η οποία σύμφωνα με δικαστικές πηγές θα «τρέξει» όσο πιο γρήγορα γίνεται, έτσι ώστε να αποφευχθούν ζητήματα παραγραφής. Ο πασίγνωστος ηθοποιός θα κληθεί σε απολογία και μετά το πέρας της θα κριθεί αν θα μείνει εκτός η αν θα οδηγηθεί στη φυλακή.