Πέτρος Κουσουλός για τον Δημήτρη Κοντομηνά: “Μόνος και σχεδόν ‘αβοήθητος’ στο δωμάτιο του νοσοκομείου”
Ελλάδα

Πέτρος Κουσουλός για τον Δημήτρη Κοντομηνά: “Μόνος και σχεδόν ‘αβοήθητος’ στο δωμάτιο του νοσοκομείου”

Πέτρος Κουσουλός για τον Δημήτρη Κοντομηνά: “Μόνος και σχεδόν ‘αβοήθητος’ στο δωμάτιο του νοσοκομείου”

Σοκ από τις αποκαλύψεις για τον άλλοτε κραταιό άνδρα του Alpha

Ένα πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ έκανε ο δημοσιογράφος Πέτρος Κουσουλός για λογαριασμό της εφημερίδας  «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» και αφορά τον άλλοτε κραταιό άνδρα του Αlpha, Δημήτρη Κοντομηνά.

Με δεδομένο το ότι την περασμένη εβδομάδα ο τηλεοπτικός σταθμός μεταβιβάστηκε στην Motor Oil και την οικογένεια Βαρδινογιάννη, ο δημοσιογράφος αποκαλύπτει την κατάσταση υγείας του πανίσχυρου επιχειρηματία αλλά και “άγνωστες πτυχές ενός θρίλερ που κόβει την ανάσα και ενδεχομένως οφείλει να απασχολήσει και τις εισαγγελικές Αρχές της χώρας”, όπως αναφέρει.

“Αρκετοί φίλοι, στενοί συνεργάτες αλλά και συγγενικά πρόσωπα του επιχειρηματία εξαπολύουν «φαρμακερά βέλη» για άλλα πρόσωπα του περιβάλλοντός του τα οποία, όπως λένε, με μεθοδικό τρόπο κατάφεραν –εκμεταλλευόμενοι τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει και κυρίως τα ανοϊκά σύνδρομα και τις διαταραχές μνήμης από τα οποία υπέφερε- να τον μετατρέψουν σε υποχείριο τους, σε ένα άβουλο ον, να τον αποξενώσουν από το περιβάλλον του και εν τέλει να τον κλείσουν σε ένα δωμάτιο του «ΥΓΕΙΑ» στο οποίο παραμένει «ζωντανός-νεκρός» μέχρι και σήμερα.

Την ίδια στιγμή μέλη του Αθηναϊκού επιχειρείν πληροφορούνται μέσω του Τύπου την σταδιακή αποεπένδυση στην οποία προχωρά ο Όμιλος. Μετά τον Alpha, πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει μπει πωλητήριο και στην ασφαλιστική εταιρεία Prime, ενώ «χέρι» επιχειρείται να μπει ακόμη και στα συλλεκτικά αυτοκίνητα-αντίκες του Κοντομηνά”. 

“Χάνει την επαφή με το περιβάλλον”

Όπως περιγράφει στο ρεπορτάζ του ο Πέτρος Κουσουλός, ο επιχειρηματίας βρίσκεται στη σουίτα του 17ου ορόφου στο «ΥΓΕΙΑ” σε μία κατάσταση που αποκαλεί “σχεδόν αποκλεισμένος” και “σχεδόν αβοήθητος”.

Τι γράφει ακριβώς ο δημοσιογράφος;

Τη φυσική και την επιχειρηματική «κηδεμονία» του έχει αναλάβει κατά πρώτο λόγο, όπως αναφέρεται, ο γαμπρός του Αριστοτέλης Τσιαμπίρης και η κόρη του Μαρία. Πρόσωπα που γνωρίζουν από κοντά λεπτομέρειες του συγκεκριμένου θρίλερ αναφέρουν ότι για –ανεξήγητους λόγους- από τις αρχές Οκτωβρίου επιλέγουν να μην τον κουράρει πλέον η προσωπική του νευρολόγος. «Αλλάζουν γιατρό και πιθανότατα και φαρμακολογία. Το αποτέλεσμα είναι μέρα με τη μέρα η κατάστασή του να επιδεινώνεται. Σε αυτό «βοηθά» και το γεγονός ότι είναι διαρκώς κλεισμένος σε ένα δωμάτιο και όχι στο σπίτι μαζί με τους αγαπημένους του», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Ο Δημήτρης Κοντομηνάς με τον αείμνηστο Νίκο Κούρκουλο και την κόρη του Μαρία το 2006

Εδώ και ενάμιση μήνα ο Δημήτρης Κοντομηνάς είναι διαρκώς κλεισμένος στη σουίτα του 17ου ορόφου. Σχεδόν αποκλεισμένος.

Επί 24ωρου βάσεως φυλάσσεται από άνδρα της προσωπικής του φρουράς και περιθάλπεται από αποκλειστικές νοσοκόμες. Ιατρικές πηγές αναφέρουν ότι τα ανοϊκά επεισόδια έχουν αυξηθεί.

«Έχει τη δυνατότητα να αντιλαμβάνεται τα πρόσωπα αλλά συχνά, χάνει την επαφή με το περιβάλλον. Τις περισσότερες ώρες της ημέρας κοιμάται. Βρίσκεται σε καταστολή. Μάλιστα είχε και δυο συγκεκριμένα επεισόδια», λένε.

Το παράδοξο όμως είναι ότι ακόμη και σήμερα απαγορεύεται η επαφή του με οικεία του πρόσωπα ή άλλους συνεργάτες πλην των προαναφερόμενων. Κανείς πλην των «κηδεμόνων» δεν δύναται να πληροφορηθεί την ακριβή κατάσταση της υγείας του και τον τρόπο που πρέπει να αντιμετωπισθεί εφεξής.

Μέχρι τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές ο Δημήτρης Κοντομηνάς παραμένει μόνος και σχεδόν «αβοήθητος» στο δωμάτιο του Νοσοκομείου. Οι επισκέψεις της κόρης του φέρονται να έχουν αραιώσει. Η αδελφή του κατόρθωσε να τον δει –με τα χίλια ζόρια- για λίγα λεπτά το απόγευμα της Πέμπτης.

Οι συνεργάτες του, οι στενοί του φίλοι, η επαγγελματική του οικογένεια από τον ΑLPHA και τη DEMCO δεν έχουν καμία επαφή με τον «μέντορά» τους. Ο γαμπρός του εδράζει πλέον στον πέμπτο όροφο του κτηρίου της Κάντζας.

Φέρεται να έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στην πώληση του Alpha, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι τα χρήματα κατέληξαν σε λογαριασμό στην Αμερική, αλλά και σε όσα ενδεχομένως να ακολουθήσουν!

Την ίδια στιγμή πρόσωπα του περιβάλλοντός του ζητούν επιτακτικά την παρέμβαση των δικαστικών Αρχών προκειμένου να μάθουν όλη την αλήθεια αλλά κυρίως εάν έχουν τη δυνατότητα να βοηθήσουν εμπράκτως τον επιχειρηματία προτού είναι πολύ αργά…”