Πόπη Τσαπανίδου: “Ήταν το χειρότερό μου να βγαίνω αλλιώς από ό,τι είμαι”
Ελλάδα

Πόπη Τσαπανίδου: “Ήταν το χειρότερό μου να βγαίνω αλλιώς από ό,τι είμαι”

Πόπη Τσαπανίδου: “Ήταν το χειρότερό μου να βγαίνω αλλιώς από ό,τι είμαι”

Στο περιοδικό People και στον Μαρίνο Βυθούλκα μίλησε η Πόπη Τσαπανίδου.

Η δημοσιογράφος βρίσκεται στην καλύτερή της φάση όπως δήλωσε:

«Κάθε μέρα γυμνάζομαι. Αφιερώνω μία ώρα που θα κάνω είτε ασκήσεις yoga είτε αερόβια γυμναστική. Κάθε μέρα είμαι σε φάση ζεν, μη σου πω και κάθε ώρα. Πλέον αισθάνομαι πολύ ζωντανή και πως υπάρχει ζωή που μπορώ να τη ζήσω. Μέχρι τώρα δεν είχα ελεύθερο χρόνο για μένα. Ήμουν από το άγριο χάραμα στη δουλειά μέχρι αργά το απόγευμα”.

Πώς ξεκίνησε η σχέση της με τη yoga;

«Ο δικός μου καθοδηγητής ήταν ένας καλοσυνάτος παππούς, φίλος της μητέρας μου, ο οποίος πέθανε σε ηλικία πάνω από 100 ετών, όταν εγώ ήμουν περίπου 7. Αυτός λοιπόν ο παππούς ταξίδευε συχνά στο Θιβέτ και όταν επέστρεφε μου έφερνε παιδικά βιβλία για yoga. Αυτά τα βιβλία με έμαθαν ασυναίσθητα να κάνω διαλογισμό, να φροντίζω το σώμα μου, να βάζω στόχους και να ονειρεύομαι από μικρό παιδί. Εκείνη την εποχή δεν μπορούσα να τα καταλάβω και να τα συνειδητοποιήσω, αλλά στην πορεία της ζωής μου ανακάλεσα πολλά πράγματα από τα “σποράκια” που μου έδινε τότε
αυτός ο οικογενειακός φίλος της μητέρας μου. Τα βιβλιαράκια του παππού από το Θιβέτ ήταν το δικό μου σωσίβιο».

“Ποτέ δεν είπα ψέματα στα παιδιά μου”

Η Πόπη Τσαπανίδου ήταν πάντα μια πολυάσχολη επαγγελματίας που όμως ανέτρεφε μόνη της τρία παιδιά.

«Τα παιδιά μου γνώριζαν πως η φύση της δουλειάς μου απαιτούσε πολλές ώρες εκτός σπιτιού. Ποτέ δεν τους είπα ψέματα και δεν ήμουν από τις μαμάδες που προσποιούνταν πως είναι ξεκούραστη και χαλαρή ενώ ήταν κομμάτια. Προσπάθησα, όμως, πολύ να μην ακυρώνω πράγματα τα οποία τους έταζα, όπως προσπάθησα πολύ να μη με έχουν και ως πρότυπο. Αυτό το πρότυπο της μάνας που πέφτει βαρύ στα κορίτσια. Σαφώς και περάσαμε και εμείς τις δυσκολίες στην επικοινωνία μας. Ειδικά η μεγάλη μου κόρη πέρασε ζόρικη εφηβεία, καθώς είχε βιώσει και την απώλεια του πατέρα της. Οι δίδυμες με λυπήθηκαν λίγο».

Έπρεπε να συνδυάζει αρμονικά όλους του ρόλους: της μητέρας, της γυναίκας, της δημοσιογράφου. «Δεν θυσίασα κάτι από τα τρία, απλώς αναγκαστικά κάποιο από τα τρία έμενε πίσω, αλλά στην πορεία ερχόταν ξανά μπροστά. Από την άλλη, πρέπει να σου πω ότι πάντα ήμουν μοναχικός άνθρωπος, δεν είχα πολλές παρέες. Ακόμα και τώρα, δεν έχω πολλές παρέες. Οι κοντινοί μου άνθρωποι είναι μετρημένοι. Κάνω, όμως, καλή παρέα με τον εαυτό μου».

“Δεν είπα ποτέ ότι θα εγκαταλείψω την τηλεόραση”

“Τα τελευταία τρία-τέσσερα χρόνια σκεφτόμουν να σταματήσω να κάνω τηλεόραση. Η τελευταία μου συνεργασία ήταν στη διεύθυνση του One. Στήσαμε κάτι από την αρχή και το αποτέλεσμα που βγήκε έχει διαφορά από τα υπόλοιπα κανάλια όσον αφορά την αισθητική. Αφού το κάναμε, αποχώρησα. Δεν με ενδιαφέρει να μείνω στην τηλεόραση και να κάνω κάτι που δεν θα μπορεί να γίνει όπως θέλω (…)

Γνωρίζω πως τα μέσα έχουν λιγοστέψει, όπως και τα χρήματα, αλλά εγώ τέτοιου είδους τηλεόραση δεν επιθυμώ να κάνω. Γι’ αυτό και αποφάσισα να σταματήσω.

Και για να είμαι ξεκάθαρη, την τηλεόραση την έβλεπα πάντα ως δουλειά. Το κομμάτι της προβολής πάντα με καταπίεζε. Ήταν το χειρότερό μου να βάφομαι, να χτενίζομαι και να βγαίνω αλλιώς από ό,τι είμαι, διότι κανονικά είμαι αυτό που βλέπεις τώρα.

Ακόμα και αυτή η διαδικασία της επιμέλειας της εικόνας μού έπεφτε πολύ βαριά. Αισθάνομαι μεγάλη ευθύνη απέναντι στον κόσμο και θεωρώ πως πρέπει να είμαστε απλοί, προσιτοί και αληθινοί απέναντι στους τηλεθεατές, ακόμα και με την εικόνα που βγάζουμε προς τα έξω».

«Δεν είπα ποτέ πως θα εγκαταλείψω για πάντα την τηλεόραση. Είπα όμως πως δεν θέλω να επαναλάβω όσα έκανα μέχρι σήμερα στη δημοσιογραφία (…) Αν στο μέλλον υπάρξει κάτι που θα μπορεί να καλύψει τις δικές μου ανάγκες στην τηλεόραση, δεν είμαι αρνητική να το κάνω. Έχω ως αρχή στη ζωή μου ότι “Ποτέ μη λες ποτέ”».

Η σχέση της με τον σύντροφό της

Τα τελευταία χρόνια η Πόπη Τσαπανίδου έχει σχέση με τον επιχειρηματία Νίκο Ιατρού.

Μάλιστα πρόσφατα ο φακός τους συνέλαβε στο ταξίδι τους στις Κυκλάδες.

Τι είπε στο περιοδικό για τη σχέση αυτή;

«Είμαστε μια χαρά και μεταξύ μας επικρατεί μια όμορφη κατάσταση. Με τη σοφία των 52 χρόνων που έχω και ύστερα από όσα έχω ζήσει, θα σου πω ότι όταν μια σχέση δεν πηγαίνει καλά, για να τη φτιάξεις χρειάζονται δύο. Δεν φτάνει μόνο ο ένας. Οπότε, αν δεν υπάρχει διάθεση και από τους δύο, πρέπει να τελειώσει. Στις καλές σχέσεις περνάς καλά χωρίς να προσπαθείς».