Ρένα Κουβελιώτη: Το σπάνιο πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει και η εξομολόγησή της
Ελλάδα

Ρένα Κουβελιώτη: Το σπάνιο πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει και η εξομολόγησή της

Ρένα Κουβελιώτη: Το σπάνιο πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει και η εξομολόγησή της

«Όταν παθαίνω κρίση ξεχνάω και ποια είμαι για λίγα λεπτά»

Ένα σπάνιο πρόβλημα υγείας αντιμετωπίζει η δημοσιογράφος Ρένα Κουβελιώτη, που αποτέλεσε για εκείνη αφορμή για να γράψει ένα ξεχωριστό βιβλίο που είναι αφιερωμένο στα παιδιά της. «Το θα μ’ αγαπάς, όταν δεν θα σε θυμάμαι», ήταν η αφορμή για να μοιραστεί η ίδια με τον κόσμο την περιπέτεια που περνά.

Καλεσμένη στον Νίκο Μάνεση και στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση», η Ρένα Κουβελιώτη μίλησε για τη ασθένεια που αντιμετωπίζει, αποκαλύπτοντας πως πρόκειται για συρρίκνωση του εγκεφάλου της  που ίσως της προκαλέσει άνοια. Η Ρένα, λοιπόν,  έγραψε ένα βιβλίο για όλους αλλά με αυτό ήθελε να μιλήσει στα παιδιά της για όσα θα γίνουν στο μέλλον.

«Το πρόβλημα δεν προέκυψε χθες. Το έμαθα από το 2015. Το πρόβλημα προέκυψε μετά την κηδεία του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Είχα ένα λιποθυμικό επεισόδιο, πήγα στο νοσοκομείο μου έκαναν αξονική και αρχικά νόμιζαν ότι έκαναν λάθος γιατί είδαν έναν εγκέφαλο που ανήκε σε μια γυναίκα μεγαλύτερη από μένα. Ξαναέκανα την εξέταση και μου είπαν να το κοιτάξω προσεκτικά  γιατί υπήρχε θέμα στον εγκέφαλο μου στο κομμάτι της μνήμης.

Εγώ μέχρι τότε είχα τα μικρά που ξεχνούσα κάποια πράγματα… Έχω όμως κάποιες κρίσεις και για λίγα λεπτά δεν θυμάμαι καν ποια είμαι. Αλλά σε λίγο περνάει», είπε χαρακτηριστικά.

Στην ερώτηση πως προέκυψε η ιδέα για το βιβλίο της η Ρένα Κουβελιώτη απάντησε: «Δεν ξέρουμε τι θα γίνει αύριο. Πρέπει να περνάμε όσο πιο πολύ ώρα μπορούμε κοντά στα αγαπημένα μας πρόσωπα».

Όσο για το πώς αντιμετωπίζουν τα παιδιά της όλο αυτό που συμβαίνει, εξομολογήθηκε: «Τα παιδιά μου το αντιμετωπίζουν με χιούμορ. Μου λένε ότι ξεχνάω. Φοβάμαι μήπως δεν θυμάμαι τα παιδιά μου, αλλά ακόμα και να συμβεί αυτό μετά από κάποια χρόνια, θέλω να μου τα θυμίσουν τα παιδιά μου για να τα ξαναζήσω… να τα ζήσω ξανά. Με έχουν αναλάβει οι καλύτεροι γιατροί που είναι πολύ αισιόδοξοι. Στην αρχή πίστεψα ότι έχω σκλήρυνση κατά πλάκας. Δεν είχα. Υπάρχουν κάποιες γονιδιακές εξετάσεις. Το θέμα είναι η πρόληψη».

https://streamable.com/drjsdg