Ρούλα Ρέβη: Το συγκλονιστικό μήνυμα συμπαράστασης στους γονείς στις Μονάδες Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών
Ελλάδα

Ρούλα Ρέβη: Το συγκλονιστικό μήνυμα συμπαράστασης στους γονείς στις Μονάδες Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών

Ρούλα Ρέβη: Το συγκλονιστικό μήνυμα συμπαράστασης στους γονείς στις Μονάδες Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών

Μητέρα και η ίδια παιδιών που πέρασαν από τη ΜΕΝΝ

Την ιδιαίτερη ευαισθησία της για τα πρόωρα μωρά έδειξε για άλλη μια φορά η φωτογράφος Ρούλα Ρέβη.

Μητέρα και η ίδια διδύμων που γεννήθηκαν πρόωρα και νοσηλεύτηκαν στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών (ΜΕΝΝ), θέλησε να στείλει ένα ιδιαίτερο μήνυμα στους γονείς που τα μωρά τους βρίσκονται εκεί αυτές τις ώρες αλλά και στο προσωπικό που τα φροντίζει.

Στις ΜΕΝΝ, όπως αναφέρει, η καραντίνα είναι μια μόνιμη κατάσταση καθώς τα πρόωρα μωράκια είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα.

“ΜΕΝΝ…. μονάδα εντατικής νοσηλείας νεογνών….. πάντα σε καραντίνα …. ναι είναι έτσι πάντα σε αυτόν το θάλαμο για τους ανθρώπους που εργάζονται εκεί … τους σκέφτομαι πολύ αυτές τις μέρες σκέφτομαι τους γονείς τόσο πολύ.

Θυμάμαι την πρώτη φορά μας μίλησαν έξω από την μεγάλη πόρτα, μας είπαν πως πρέπει να αφαιρέσουμε όλα μας τα κοσμήματα και τα ρολόγια, να φορέσουμε ειδικά παπούτσια πάνω από τα δικά μας και ποδιές και μας οδήγησαν σε μια μεγάλη βρύση.

Ποτέ δεν θα ξεχάσω αυτή την πρώτη φορά…. μια κοπέλα σου δείχνει τον τρόπο που πρέπει να πλυθείς, καλύτερα με ζεστό νερό, πρέπει να πλένεις τα χέρια σου μέχρι ψηλά τους αγκώνες με σαπούνι και μετά να τα περάσεις με ευλάβεια παντού με αντισηπτικό, βασικά ζεις και το υπόλοιπο της ημέρας σου σε καραντίνα, πρέπει να είσαι υγιής για να μπορείς να δεις το παιδί σου.

Οι άνθρωποι που εργάζονται εκεί είναι πολύ προσεκτικοί κατά τη διάρκεια της ημέρας τους για να μην πω για όσο διαρκεί η θητεία τους στη ΜΕΝΝ. Έχουν όλοι πάντα μια αγωνία να μην ακουστεί κανένας βήχας, φτέρνισμα ,καταρροή εκεί μέσα.

Οι υπεύθυνες στην αίθουσα είναι γλυκές αλλά και αμείλικτες με τους κανόνες υγιεινής.

Τα πρόωρα παιδιά είναι ακόμα πιο ευαίσθητα στις λοιμώξεις, και κανείς δεν τα θέλει άρρωστα σε αυτή τη φάση.

Σας σκέφτομαι όσους είστε εκεί αυτή τη στιγμή, να προσέχετε να μένετε σπίτι και να κάνετε υπομονή. Θα δυναμώσουν, θα δυναμώσουμε όλοι και θα πάτε σπίτι σας. Θα σας το ξαναπώ ακόμα μια φορά τα παιδιά αυτά είναι ΔΥΝΑΤΑ. Δύναμη σε όλους”.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

ΜΕΝΝ…. μονάδα εντατικής νοσηλείας νεογνών….. πάντα σε καραντινα …. ναι είναι έτσι πάντα σε αυτόν το θάλαμο για τους ανθρώπους που εργάζονται εκεί … τους σκέφτομαι πολύ αυτές τις μερες σκέφτομαι τους γονείς τόσο πολύ .θυμαμαι την πρώτη φορά μας μίλησαν έξω από την μεγάλη πόρτα , μας είπαν πως πρέπει να αφαιρέσουμε όλα μας τα κοσμηματα και τα ρολόγια να φορέσουμε ειδικά παπούτσια πάνω από τα δικά μας και ποδιές και μας οδήγησαν σε μια μεγάλη βρύση . Ποτέ δεν θα ξεχάσω αυτή την πρώτη φορά…. μια κοπελα σου δείχνει τον τρόπο που Πρεπει να πλυθείς, καλύτερα με ζεστό νερό , πρέπει να πλένεις τα χέρια σου μέχρι ψηλά τους αγκώνες με σαπούνι και μετά να τα περάσεις με ευλάβεια παντου με αντισηπτικό , βασικά ζεις και το υπόλοιπο της ημέρας σου σε καραντινα , πρέπει να εισαι υγιής για να μπορεις να δεις το παιδί σου. Οιάνθρωποι που εργάζονται εκεί είναι πολύ προσεκτικοί κατά τη διάρκεια της ημέρας τους για να μην πω για όσο διαρκεί η θητεία τους στη Μενν . Έχουν όλοι πάντα μια αγωνία να μην ακουστεί κανένας βήχας , φτέρνισμα ,καταρροή εκεί μέσα. Οι υπεύθυνες στην αίθουσα είναι γλυκές αλλά και αμείλικτες με τους κανόνες υγιεινης. Τα πρόωρα παιδιά είναι ακόμα πιο ευαίσθητα στις λοιμώξεις , και κανείς δεν τα θέλει άρρωστα σε αυτή τη φάση. Σας σκέφτομαι όσους ειστε εκεί αυτή τη στιγμή ,να προσέχετε να μένετε σπιτι και να κάνετε υπομονή . Θα δυναμώσουν , θα δυναμώσουμε όλοι και θα πατε σπιτι σας. Θα σας το ξαναπώ ακόμα μια φορά τα παιδιά αυτά είναι ΔΥΝΑΤΑ. Δυναμη σε όλους 🙌🏻🙏❤️

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Roula Revi (@roula.revi) στις