Σάκης Ρουβάς: «Πριν από τρία χρόνια είχα ένα πρόβλημα με τη φωνή μου… Έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου»
Ελλάδα

Σάκης Ρουβάς: «Πριν από τρία χρόνια είχα ένα πρόβλημα με τη φωνή μου… Έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου»

Σάκης Ρουβάς: «Πριν από τρία χρόνια είχα ένα πρόβλημα με τη φωνή μου… Έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου»

Τα δύσκολα παιδικά χρόνια, η ζωή στην Κέρκυρα και ο λόγος που «εξόριζε» τον γάμο για χρόνια

Στην τελευταία εκπομπή του στο «Ενώπιος Ενωπίω» ο Νίκος Χατζηνικολάου υποδέχτηκε έναν εκλεκτό καλεσμένο, τον Σάκη Ρουβά.

Ο super star της ελληνικής μουσικής σκηνής αρχικά ανέτρεξε στα δύσκολα παιδικά του χρόνια, αυτά που τον εξέλιξαν σε απόλυτο βαθμό στον άνθρωπο που είναι σήμερα.

«Τα πάντα στη ζωή μου συνδέονται με τα πρώτα μου χρόνια, με τις ευχάριστες και τις δυσάρεστες στιγμές που βίωσα στην Κέρκυρα. Όλα αυτά καθόρισαν τον ψυχισμό μου. Μέχρι και σήμερα αυτά τα χρόνια έχουν σημαδέψει ό,τι κάνω.

Δύσκολα χρόνια… Όμως, δεν πιστεύω ότι οι άνθρωποι περνάμε εύκολα στη ζωή μας, γιατί οι δυσκολίες που βιώνουμε στα παιδικά χρόνια μας θωρακίζουν. Και για τους γονείς μου ήταν δύσκολα».

https://streamable.com/1chksb

Ο οικοδεσπότης στη συνέχεια του χάρισε μία όμορφη έκπληξη που δεν ήταν άλλη από τη μητέρα του να μιλά για εκείνον. Συγκινημένος είπε ακούγοντάς την:

«Από την Κέρκυρα έφυγα απ΄τα 18. Με τη μητέρα μου έχω ζήσει όχι όσο θα ήθελα. Το ίδιο και με τον τον πατέρα μου. Χώρισαν όταν ήμουν 12 χρονών. Σκέφτομαι τώρα πόσα πολλά πράγματα έχω να πω με τη μητέρα μου. Ακούγοντας την έτσι να μιλά από την καρδιά της σκέφτομαι πόσο θα μπορούσαμε να επικοινωνήσουμε σε βάθος οι άνθρωποι και ίσως δεν έχει συμβεί και με έβαλε σε σκέψεις».

https://streamable.com/pgqxz7

Κάποια στιγμή ο δρόμος του τον έβγαλε στις πίστες της Κέρκυρας.

«Ξεκίνησα με τους φίλους μου από τη γυμναστική και κάποια στιγμή κάποιος έπρεπε να τραγουδήσει και δεν μπορούσε κι έτσι πήγα εγώ στη θέση του και τραγούδησα σε ένα ξενοδοχείο. Γλυκάθηκα κι από τότε δεν έχω σταματήσει».

https://streamable.com/gh7mkf

Ο Ηλίας Ψινάκης ήταν ο άνθρωπος που τον έφερε στην Αθήνα, όταν τον γνώρισε σε μία από τις εμφανίσεις του, ενώ έκανε διακοπές στην Κέρκυρα.

«Με είδε ο Ηλίας Ψινάκης  και μου είπε “τι κάνεις εσύ εδώ; είσαι σαν τη μύγα μες το γάλα”. Έκανα μερικά ραντεβού με διάφορους μαγαζάτορες και μέσα σε αυτά τα ραντεβού ήταν με την Άννα Βίσση και τον Νίκο Καρβέλα. Πήγα στο ραντεβού, ο Ηλίας έπαιζε τάβλι με τον Νίκο έπαιζε τάβλι, μίλαγα εγώ με την κυρία Βίσση. Τον Νίκο τον θαύμαζα πάρα πολύ. Δυστυχώς, ήταν επεισοδιακό το ραντεβού και δεν κατάφεραν να με δουν. Απογοητευμένος γύρισα στην Κέρκυρα. Βρέθηκε άλλη δουλειά στην Πάτρα κι εκεί έρχεται ο Δάκης για μία εμφάνιση και μόλις με είδε στο Lido μου είπε “τι κάνεις εδώ;”. Μου ζήτησε το τηλέφωνό μου και του έδωσα της γιαγιάς μου γιατί εγώ δεν είχα. Κάποια στιγμή η γιαγιά μου μού είπε σε πήρε ο Δάκης. Τον πήρα τηλέφωνο κι έτσι ξεκίνησα μαζί του, με τον Δημήτρη Κοντολάζο, την Πίτσα Παπαδοπούλου στο Show Center. Ο Δάκης ήταν ο άνθρωπος που με βοήθησε και έλεγε καλά λόγια στους παραγωγούς».

https://streamable.com/txe17r

Από τη συζήτηση δεν θα μπορούσε να λείψει βέβαια και η αναφορά στη γυναίκα της ζωής του, την Κάτια Ζυγούλη και το πώς κατάλαβε από την πρώτη στιγμή ότι είναι γεννημένοι ο ένας για τον άλλον.

«Για πολλά χρόνια εξόριζα τον γάμο. Πάντα είχα τον φόβο ότι ίσως αποτύχω και εγώ ή ότι δεν είμαι ικανός να το διαχειριστώ.

Τα πρώτα χρόνια δεν ήθελα να φαίνεται ότι είμαι σε σχέση. Ήθελα να μοιάζω ελεύθερος και διαθέσιμος. Όμως, όταν ήρθε η Κάτια στη ζωή μου αυτό τελείωσε διά παντός. Υπήρξε κεραυνοβόλος έρωτας με την Κάτια. Μόλις συναντήθηκαν τα βλέμματά μας έγινε κάτι μαγικό. Ήταν να διάβασα όλο το DNA της, εκείνη τη στιγμή σαν να αισθάνθηκα ότι είναι η γυναίκα της ζωής μου. Από εκεί και πέρα όλα πήραν τον δρόμο τους, όχι με τον εύκολο τρόπο, αλλά όσο κι αν αντισταθήκαμε οι ψυχές μας ήθελαν να παράξουν αυτή την αγάπη και την ευτυχία. Στην αρχή υπήρξαν σκαμπανεβάσματα γιατί το μυαλό έμπαινε στη μέση».

Για τα παιδιά που έφεραν στον κόσμο, το πώς είναι σαν πατέρας και το αν θα ήθελαν και ένα πέμπτο παιδί είπε:

«Η Κάτια δεν ήθελε παιδιά. Εγώ της είχα δηλώσει ότι ήθελα πέντε. Μετά όμως από τέσσερις καισαρικές δεν θα ριψοκινδυνεύαμε κάτι τέτοιο.

Έχω υπάρξει και αυστηρός πολύ μαζί τους και χαλί να με πατήσουν, αυτό εναλλάσσεται στην καθημερινότητα. Χρόνο δεν είχα όσο ήθελα αλλά η καραντίνα μας έβαλε σε άλλους ρυθμούς».

https://streamable.com/h2v5h2

Για πρώτη φορά αποκάλυψε και το πρόβλημα υγείας που παραλίγο να του κοστίσει και την καριέρα του.

«Πριν από τρία χρόνια πέρασα μία δύσκολη περίοδο στις επαγγελματικές μου σχέσεις, είχα ένα πρόβλημα με τη φωνή μου. Πήρα κάποιες αποφάσεις, πήγα κι έκανα εγχείρηση στις φωνητικές μου χορδές. Αισθάνθηκα ότι έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου. Αντί να πηγαίνω καλύτερα, πήγαινα χειρότερα. Πληγώθηκα πάρα πολύ, θύμωσα πάρα πολύ, σκεφτόμουν τι έκανα λάθος. Αυτό με έκανε καλύτερο. Εμφανίστηκε στον δρόμο μου ο Τάσος Αποστόλου, ένας μπάσος, κλασικός τραγουδιστής και με βοήθησε πάρα πολύ και όχι μόνο με βοήθησε με έκανε να ανακαλύψω πράγματα για τη φωνή μου που δεν ήξερα ότι υπάρχουν».

https://streamable.com/kchbs3