Σμαράγδα Καρύδη: «Έχω βγει, είτε σε σειρές είτε σε τηλεοπτικές συνεντεύξεις, τόσο κακοφωτισμένη που και εγώ η ίδια είπα “Τι τέρας είσαι, ρε παιδί μου!”»
Ελλάδα

Σμαράγδα Καρύδη: «Έχω βγει, είτε σε σειρές είτε σε τηλεοπτικές συνεντεύξεις, τόσο κακοφωτισμένη που και εγώ η ίδια είπα “Τι τέρας είσαι, ρε παιδί μου!”»

Σμαράγδα Καρύδη: «Έχω βγει, είτε σε σειρές είτε σε τηλεοπτικές συνεντεύξεις, τόσο κακοφωτισμένη που και εγώ η ίδια είπα “Τι τέρας είσαι, ρε παιδί μου!”»

Όσα είπε στο περιοδικό ΟΚ! για την εικόνα της και τη νεότητα

Η Σμαράγδα Καρύδη μίλησε στη Φανή Πλατσατούρα και το περιοδικό ΟΚ! που κυκλοφορεί με τα «Νέα Σαββατοκύριακο» και μίλησε για την εικόνα της και τη νεότητα.

Όπως είπε, η Αίγινα είναι το μέρος όπου αισθάνεται πολύ ελεύθερη. «Έχω το ποδήλατό μου και με αυτό εξερευνώ μέρη του νησιού, παλιά σπίτια και μονοπάτια. Επίσης, κολυμπάω στη θάλασσα, τρώω απίθανο φαγητό και κοιμάμαι ατελείωτες ώρες».

Είσαι και λίγο αυτό που λέμε «καλοπερασάκιας»;

Το έχω αυτό. Θέλω να έχω τη βολή μου. Το καλομαγειρεμένο φαγητό, το ζεστό μπάνιο και το ωραίο κρεβάτι, δεν μπορώ την ταλαιπωρία. Δεν είμαι δηλαδή ο survivor τύπος που θα πάει στη ζούγκλα και θα επιβιώσει. Το ζηλεύω, με γοητεύει όταν το βλέπω σε άλλους, αλλά εγώ δεν θα μπορούσα να το κάνω. Λένε ότι το έχω αυτό γιατί είμαι Λέων με ωροσκόπο Παρθένο – ο Παρθένος μου τα βγάζει αυτά. Δεν ξέρω, έτσι λένε οι αστρολόγοι.

Από την άλλη, ως γνήσια Λιονταρίνα, αγαπάς τη σταθερότητα.

Ναι, έχω σταθερές βάσεις και σταθερές φιλίες, ανθρώπους που είναι σαν οικογένεια. Και είναι μάλιστα οικογένεια που έχεις επιλέξει –και σε έχει επιλέξει– δεν έτυχε απλώς. Πολλές φορές θα τολμήσω να κάνω και καινούρια πράγματα αλλά πάντα έχω έναν –πώς να το πω;– έναν τρόμο στο καινούριο.

Σε ό,τι αφορά την εικόνα σου, πόση σημασία τής δίνεις πια;

Νομίζω πως συνεχίζω να της δίνω την ίδια σημασία που της έδινα πάντα. Δηλαδή μου αρέσει πάρα πολύ να βγαίνω όμορφη στις φωτογραφίες και γενικά να είμαι ωραία τύπισσα. Δεν τα καταφέρνω πάντα, αλλά δεν με πιάνει και τρέλα. Σκέφτομαι ότι μέσα στα χρόνια, όσο και να προσέξω, οι άνθρωποι την πραγματική μου εικόνα την έχουν δει. Δεν μπορώ να την ελέγξω. Έχω βγει, είτε σε σειρές είτε σε τηλεοπτικές συνεντεύξεις, τόσο κακοφωτισμένη που και εγώ η ίδια είπα «Τι τέρας είσαι, ρε παιδί μου!». Και ξέρεις κάτι; Δεν έχει νόημα να προσέχεις τόσο πολύ την εικόνα σου. Χάνεις χρόνο. Προσωπικά βαριέμαι, είμαι τεμπέλα! (Γελάει.)

Ποιο είναι το δικό σου μυστικό νεότητας;

Το πιο μεγάλο μυστικό νεότητας βρίσκεται μέσα στο κεφάλι μας. Ακολουθείς τον Μικ Τζάγκερ στο Instagram; (σ.σ. βγάζει το κινητό και δείχνει το τελευταίο βίντεο που έχει αναρτήσει ο ροκ σταρ από συναυλία του). Είναι γεννημένος το ’43 και αν έχει κάνει καταχρήσεις… Πες μου όμως, φαίνεται αυτός ο άνθρωπος για 78 χρόνων; Εγώ δεν πίνω, δεν καπνίζω και δεν με βλέπει ο ήλιος. Παρ’ όλα αυτά, όλο το θέμα είναι η ενέργεια που έχεις και η αγάπη για να ζεις.

Πάντως δεν μου έφερες ως παράδειγμα μια γυναίκα.

Γιατί για μένα νεότητα δεν είναι το να έχεις τσιτώσει το δέρμα. Οι πιο πολλές γυναίκες τώρα είναι με τσιτωμένα μούτρα λόγω μπότοξ. Η ενέργεια βγάζει τη νεότητα.

Να υποθέσω πως ένας από τους λόγους που με τον Θοδωρή Αθερίδη δεν κάνατε το επόμενο βήμα στη σχέση σας, δηλαδή τον γάμο, ήταν για να έχεις την ανάγκη να νιώθεις πως ανά πάσα στιγμή μπορείς να πάρεις τη βαλίτσα σου και να φύγεις;

Αυτό γενικά το έχω ανάγκη. Ενώ είμαι σταθερός άνθρωπος, δεν μπορώ να νιώσω πνιγηρά. Θέλω να έχω τον δικό μου χώρο, τη δική μου δουλειά, να μην εξαρτώμαι σε τίποτα από τον άλλο. Να μπορώ μέσα σε ένα πρωί να τελειώσω τη σχέση. Βέβαια, συναισθηματικά δεν γίνεται αυτό μέσα σε μια μέρα, όταν με τον άλλο άνθρωπο είσαι πολλά χρόνια και τον αγαπάς.