Σμαράγδα Καρύδη – Νίκος Κουρής: «Το I.Q. 160 είναι κάπως σαν το σίριαλ των ’80s “Αυτός, αυτή και τα μυστήρια”»
Ελλάδα

Σμαράγδα Καρύδη – Νίκος Κουρής: «Το I.Q. 160 είναι κάπως σαν το σίριαλ των ’80s “Αυτός, αυτή και τα μυστήρια”»

Σμαράγδα Καρύδη – Νίκος Κουρής: «Το I.Q. 160 είναι κάπως σαν το σίριαλ των ’80s “Αυτός, αυτή και τα μυστήρια”»

Φωτογραφίζονται για το περιοδικό ΟΚ! και απαντούν αν έχουν κάνει τεστ I.Q.!

Πρεμιέρα κάνει απόψε στις 21.00 στο Star η νέα «αστυκωμωδία» I.Q. 160 με πρωταγωνιστές τη Σμαράγδα Καρύδη και τον Νίκο Κουρή, οι οποίοι μίλησαν στον Γιώργο Πράσινο και στο περιοδικό ΟΚ! που κυκλοφορεί.

Πώς μπορεί ένα αστυνομικό έργο να είναι και κωμωδία;

Νίκος: Ε, άμα έχει τη Σμαράγδα, γίνεται. Η Σμαράγδα είναι παντός καιρού.

Σμαράγδα: Είναι κάπως σαν το σίριαλ των ’80s Αυτός, αυτή και τα μυστήρια, αν το θυμάστε, όπου υπήρχε και το κωμικό στοιχείο.

Νίκος: Εμείς το ονομάζουμε αστυ-κωμωδία! Κοίταξε, είναι το σενάριο που έχει την ανατροπή, όπου η Σμαράγδα μπαίνει στην Αστυνομία «από το παράθυρο»,ενώ εγώ κάνω τον διευθυντή του τμήματος,  έναν ξενέρωτο τύπο που τα κάνει όλα σωστά ακολουθώντας το πρωτόκολλο, μέχρι που μπαίνει η κοπέλα με αυτό το υψηλό IQ και λύνει τα εγκλήματα.

Νίκο, θα μπορούσες να ήσουν αστυνομικός;

Θα μπορούσα να ασχολούμαι με την επίλυση εγκλημάτων. Και σε ένα από τα πρώτα μου σίριαλ, τα Ίχνη, πάλι τον αστυνομικό έπαιζα.

Θα υπάρξει και έρωτας μεταξύ σας στη σειρά;

Νίκος: Μια λανθάνουσα μορφή έρωτα υπάρχει πάντα σε αυτές τις σχέσεις. Αλλά δεν θα αποκαλύψω τι θα γίνει.

Σμαράγδα: Θα υπάρξει κόντρα και από εκεί κάτι παραπάνω θα προκύψει. Αλλά δεν είναι από την αρχή δηλωμένο και έχει πολλά εμπόδια. Ενίαι δύο άνθρωποι που οι χαρακτήρες τους δεν τους αφήνουν να αφεθούν στα συναισθήματά τους. Το μεγαλύτερο εμπόδιο είναι ο εαυτός τους.

Τι χρειάστηκε να κάνετε για να προσεγγίσετε τους ρόλους σας; Επιλέγετε, ας πούμε, τη βιωματική υποκριτική;

Νίκος: Δεν κάνω τέτοια πράγματα. Έμαθα να κρατάω όπλο, έκανα μαθήματα σκοποβολής, αλλά αυτό είναι το λιγότερο. Το θέμα είναι πώς θα φτιάξεις εσύ τον ρόλο σου και για μένα έχει μεγάλη σημασία η φαντασία στη δουλειά μας. Δεν έχουμε βιώματα για όλες τις καταστάσεις, έχουμε τη φαντασία, που στη δουλειά μας λειτουργεί ως εμπειρία, ως βίωμα.

Σμαράγδα: Κι εγώ έτσι λειτουργώ. Δεν υπάρχει το «να μπω στο πετσί του ρόλου». Αν ήταν έτσι, θα ήμουν ο Μπάτμαν ή ο Σούπερμαν. Απλά φαντάζομαι τι θα έκανα εγώ σε αυτές τις συνθήκες. Ακριβώς για αυτό ένα κείμενο έχει πολλές αναγνώσεις, ο καθένας το παίζει αλλιώς.

Η Σάρον Στόουν είναι από τις διασημότητες με πολύ υψηλό IQ – 153. Εσείς μπήκατε στη διαδικασία να μετρήσετε το IQ σας;

Σμαράγδα: Εγώ έχω στη σειρά υψηλότερο IQ από τη Σάρον Στόουν. Φτάνω τον Αϊνστάιν, που είχε 160!

Νίκος: Όχι, είχα κάνει κάποια τεστ, αλλά δεν έχω βγάλει βαθμολογία.

Σμαράγδα: Δεν έκανα το επίσημο τεστ της Mensa, αλλά έχω κάνει αυτά τα μπακαλίστικα τεστ από κάτι sites. Πάντα μπαίνω στον πειρασμό να κάνω τα μπακαλοτέστ. (Γελάει.) Σημασία στη ζωή έχει η συναισθηματική νοημοσύνη. Για παράδειγμα, η ηρωίδα που υποδύομαι είναι μια γυναίκα 45 χρόνων που έχει την τρέλα των 20. Νιώθω πως είναι συναισθηματικά ανώριμη.

Ένα κοινό σας είναι πως σας αρέσει να τσαλακώνεστε στους ρόλους σας. Για παράδειγμα, εσύ, Σμαράγδα, αλλάζεις χρώμα στα μαλλιά σου, με την τελευταία σου εκδοχή στο απόλυτο ginger.

Πιο πορτοκαλί δεν γίνεται! Βρίσκω ένα ξεχωριστό στοιχείο σε κάθε ρόλο, κάτι για να πιαστώ, και αυτό με ανανεώνει και μένα την ίδια. Δεν είναι πως τσαλακώνομαι όπως κάνουν στο Χόλιγουντ, που παίρνουν 40 κιλά για έναν ρόλο, μετά τα χάνουν και τρελαίνονται οι ορμόνες τους καιέ πειτα κερδίζουν το Όσκαρ. Εδώ δεν έχουμε Όσκαρ και είναι μάταιο.