Σοφία Αρβανίτη: Η δυναμική επιστροφή και ο λόγος που απείχε για χρόνια από τη μουσική
Ελλάδα

Σοφία Αρβανίτη: Η δυναμική επιστροφή και ο λόγος που απείχε για χρόνια από τη μουσική

Σοφία Αρβανίτη: Η δυναμική επιστροφή και ο λόγος που απείχε για χρόνια από τη μουσική

«Ξενέρωσα όταν εδραίωσε τη θέση του το λαϊκό...»

Επόμενη καλεσμένη στο The 2night Show ήταν η Σοφία Αρβανίτη.

Αγαπήθηκε ιδιαίτερα στα 90΄s και μέσα από τις επιτυχίες της άφησε το δικό της στίγμα στο πεντάγραμμο. Συνεργάστηκε με πολλούς και σπουδαίους καλλιτέχνες ανάμεσά τους και την Αμερικανίδα σταρ της soft rock Bonnie Tyler.

Η Σοφία Αρβανίτη μετά από χρόνια απουσίας πήρε την απόφαση να επιστρέψει και πάλι στη μουσική. «Μπήκα αυτή τη φορά στη μουσική χωρίς να με κυνηγά κανείς, καμία δισκογραφική όπως όταν ήμασταν νέοι. Τώρα θέλω να είμαι από πάνω όσο και να χρειαστεί για να τελειώσει το κομμάτι», είπε χαρακτηριστικά.

https://streamable.com/2d6oi5

Ακόμη, μίλησε για τις παλιές εποχές που το λαϊκό τραγούδι είχε εδραιωθεί τόσο πολύ που ακόμα και οι ποπ τραγουδίστριες έπρεπε να προσαρμοστούν στο ρεπερτόριο αυτό για να βγάλουν τα προς το ζην. Τότε, ήταν που αποτραβήχτηκε από τον χώρο καθώς ενοχλήθηκε από το πώς είχαν τα πράγματα.

«Ξενέρωσα όταν εδραίωσε τη θέση του το λαϊκό και έπρεπε εμείς οι ποπ τραγουδίστριες να βγούμε στις πίστες.  Αντιπαθώ το σκυλάδικο γιατί είναι περιορισμένο στιχουργικά γιατί διαχωρίζει τον άνδρα και τη γυναίκα. Το βρίσκω επαναλαμβανόμενο».

Στην καριέρα της έχει συνεργαστεί με πλήθος σπουδαίων καλλιτεχνών. Ανάμεσά τους και η πασίγνωστη Bonnie Tyler, μία συνεργασία – σταθμός για εκείνη, όπως εξομολογείται. Περνώντας στο σήμερα δήλωσε πως είναι ανοιχτή σε ανατρεπτικές συνεργασίες μέχρι το σημείο, όμως, που δεν αναλώνεται η ίδια σαν προσωπικότητα.

https://streamable.com/7yy0qp