Σωκράτης Αλαφούζος: Τα δύσκολα παιδικά χρόνια, ο χαμός του αδελφού του και οι «Άγριες Μέλισσες»
Ελλάδα

Σωκράτης Αλαφούζος: Τα δύσκολα παιδικά χρόνια, ο χαμός του αδελφού του και οι «Άγριες Μέλισσες»

Σωκράτης Αλαφούζος: Τα δύσκολα παιδικά χρόνια, ο χαμός του αδελφού του και οι «Άγριες Μέλισσες»

Τι αποκάλυψε για τη σχέση με την κόρη του Μαρίλια

Για τα δύσκολα παιδικά του χρόνια, λόγω της έλλειψης πατέρα, τον θάνατο του αδελφού του από καρκίνο, τη ζωή στην Αμερική, τις «Άγριες Μέλισσες» και την επιθυμία να βρεθεί στο κόκκινο χαλί των Όσκαρ μίλησε ο Σωκράτης Αλαφούζος στην εκπομπή «Έλα χαμογέλα»

«Τα παιδικά χρόνια ήταν λίγο δύσκολα. Οι γονείς μου χώρισαν όταν ήμουν ενός έτους και ο πατέρας μου δεν ήταν πολύ κοντά μας. Με τα αδέλφια μου δεν είχαμε πολύ επαφή χωρίς δική μας ευθύνη. Μεγαλώνοντας όλα αυτά είναι όμως ο θησαυρός μου. Η έλλειψη πατέρα στην αρχή μου δημιούργησε πρόβλημα ακόμη και στις σχέσεις μας. Η τύχη μας έφερε με τον πατέρα μου σε ένα πλοίο μαζί και τον ρώτησα γιατί δεν είχαμε επαφή. Ήταν ένας υπέροχος και γλυκός άνθρωπος και μου ζήτησε συγγνώμη. Αυτό ήταν λυτρωτικό για εμένα», είπε αρχικά ο Σωκράτης Αλαφούζος..

Μιλώντας για τον χαμό του αδελφού του από καρκίνο και την ανάρτηση που είχε κάνει αναφέροντας ότι ένα κοράκι ήρθε κοντά του και ήταν σαν να τον αποχαιρετά είπε: «Αυτό ήταν λίγο απόκοσμο. Έμενα στο Λος Άντζελες με τη σύντροφό μου και βγήκα στο μπαλκόνι του σπιτιού όπου είχε μια όμορφη θέα. Εκείνο το πρωί είδα εκείνο το κοράκι και η στιγμή ήταν ιδιαίτερη».

Για την ανάγκη του να ασχοληθεί με τη σκηνοθεσία εξομολογήθηκε: «Ένιωθα ότι ήμουν πολύ κάτω εκείνη την περίοδο και με το διαζύγιο και με άλλες καταστάσεις και ένιωσα την ανάγκη να το κάνω. Τη ζωή μου στην Αμερική την κανόνισα ώστε να είμαι μαζί με το παιδί μου. Υπήρχαν βράδια που η Μαρίλια, η κόρη μου, κοιμήθηκε μαζί μου μέσω Skype».

Αναφερόμενος στην απόφαση να φύγει για Αμερική, είπε: «Σε μια ηλικία που δεν είμαι πιτσιρίκι αποφάσισα να πάω στην Αμερική, όχι για να γίνω σταρ του Χόλιγουντ. Ελπίζω όμως, με την ταινία μεγάλου μήκους να βρεθώ στο κόκκινο χαλί των Όσκαρ».

Τέλος, ο Σωκράτης Αλαφούζος αποκάλυψε πως είχε δεχτεί πρόταση για τις «Άγριες Μέλισσες»: «Είχα δεχτεί πρόταση για τις “Άγριες Μέλισσες”. Δεν ήξερα τι επιτυχία θα κάνει αλλά και πάλι δεν θα ερχόμουν στην Ελλάδα».