Σταμάτης Φασουλής: Η περιουσία που δεν έκανε, η σχέση με τον πατέρα του και ο φόβος να κάνει ένα παιδί
Ελλάδα

Σταμάτης Φασουλής: Η περιουσία που δεν έκανε, η σχέση με τον πατέρα του και ο φόβος να κάνει ένα παιδί

Σταμάτης Φασουλής: Η περιουσία που δεν έκανε, η σχέση με τον πατέρα του και ο φόβος να κάνει ένα παιδί

Ποιοι είναι οι τρεις λόγοι που τον έκαναν να πει "ναι" στο Just The 2 Of Us;

Πρώτος καλεσμένος απόψε του Γρηγόρη Αρναούτογλου ήταν ο Σταμάτης Φασουλής.

Έχοντας διανύσει “χιλιόμετρα” στο θέατρο παραδέχτηκε ότι ποτέ δεν “κόλλησε” με τις επιτυχίες δίνοντας μεγαλύτερο βάρος στα λάθη που έχει κάνει.

“Ποτέ δεν τα σκέφτομαι. Περισσότερο απ΄όλα σκέφτομαι τα λάθη που έχω κάνει. Το παρελθόν πονάει πάντα”, ανέφερε.

Φέτος τον απολαμβάνουμε στον ρόλο του κριτή στο λαμπερό σόου Just The 2 Of Us κάτι που όπως παραδέχεται απολαμβάνει πάρα πολύ ενώ αποκάλυψε και τους λόγους για τους οποίους δέχθηκε να λάβει μέρος.

“Πρώτον περνάω πάρα πολύ καλά. Η ατμόσφαιρα είναι πολύ καλή. Δεύτερον, είναι ένα αντικείμενο που ξέρω. Και τρίτον είναι και οικονομικοί λόγοι”, εξήγησε.

Για το αν έχει φτιάξει περιουσία από το επάγγελμά του είπε με αφοπλιστική ειλικρίνεια:

“Τα μόνα πράγματα που έχω είναι ένα διαμέρισμα 82 τ.μ. και ένα αυτοκίνητο του ’94, τίποτα άλλο”.

“Δεν έχω κάνει πάρτι στη ζωή μου ποτέ. Πέρασα όμως καλά. Έκανα δύο ταξίδια τον χρόνο, έβλεπα παραστάσεις για επαγγελματικούς λόγους. Αλλά ήθελα να καλοπερνάω αυτές τις 4-5 μέρες”.

“Το Χορν μου κόστισε πολύ. Κάποια στιγμή βρέθηκα να είμαι μέσα πάρα πολύ αλλά όταν κάνεις το κέφι σου μπαίνεις μέσα. Δεν πειράζει”.

https://streamable.com/tdp7vv

Συνεχίζοντας μίλησε για την απουσία του από τηλεοπτικά δρώμενα:

Στην τηλεόραση  ό,τι μου πρότειναν δεν μου άρεσε και ό,τι τους πρότεινα δεν τους άρεσε. Δεν έγινε αυτός ο ‘γάμος’ ποτέ”.

Γιατί εγκατέλειψε την ψυχανάλυση;.”Σηκώθηκα και έφυγα. Μου είπε πράγματα πολύ ωραία αλλά από την άλλη μεριά δεν αισθανόμουν πολύ ωραία. Μου φαινόταν κάπου αστείο. Ήταν ένας ξένος άνθρωπος και του έλεγα για τα δικά μου. Δεν με παρατάς λέω εγώ; Ύστερα έγινε ένα πράγμα που δεν μου άρεσε. Με την τρίτη συνεδρία άρχισε να μου εξηγεί τα πράγματα, βέβαια έπεσε διάνα. Αλλά λέω τι αναλυτής είναι; Άσε με χριστιανέ μου να μιλήσω εγώ να τα ξεράσω όλα “.

Ποιες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου ξεχωρίζει;

https://streamable.com/e5vqyj

Στη σταδιοδρομία του κατάφερε να συνεργαστεί με μεγαθήρια του ελληνικού θεάτρου ανάμεσά τους και τον Δημήτρη Χορν για τον οποίο δήλωσε:

“Έπαιζα μαζί του έναν χρόνο. Με επηρέασε περισσότερο από κάθε άλλον στη ζωή μου. Είχα μαγευτεί από τον τρόπο που αφηγείτο. Ήταν από τα ωραιότερα πράγματα που έχω ζήσει”.

“Ήταν πολύ σκληρός με τον εαυτό του ίσως για να μπορεί να είναι σκληρός και με τους άλλους”.

“Μα δεν με έχεις δει εκεί μου έλεγε. Όχι, του απαντούσα. Καλύτερα, μου έλεγε. Έπρεπε να υπάρχει ένα σπαγγόνι από πάνω με κουβάδες από σκατά και σε κάθε ατάκα να μου πέφτει και ένας”.

https://streamable.com/fh1yh7

Μιλώντας για τη σχέση του με τον πατέρα τόνισε ότι τον επηρέασε τόσο θετικά όσο και αρνητικά. Εκείνος ήθελε να γίνει καπετάνιος αλλά στην πορεία το αποδέχθηκε και μάλιστα πήγαινε συχνά να τον καμαρώσει στο θεατρικό σανίδι. Μάλιστα, περιέγραψε και μία ιδιαίτερη ανάμνηση για εκείνον από όταν ο πατέρας του “έφυγε” από τη ζωή.

“Όταν πέθανε ο πατέρας μου είχα δύο παραστάσεις. Το μπαλκόνι έβλεπε το ‘Σμαρούλα’. Και με άκουγε η μητέρα μου να γελάω ενώ ο πατέρα μου ήταν νεκρός”.

“Στο τέλος κάθε παράστασης η μητέρα μου με ρωτούσε αν μπορεί να έρθει να μου πει καληνύχτα. Ζητούσε την άδεια. Σαν να είχε καταλάβει τι μου είχε κάνει”

“Συμφιλιώθηκα αργότερα με τον πατέρα μου στον έναν χρόνο που έφυγε”, κατέληξε.

Θα ήθελε να κάνει ένα παιδί;

“Το φοβάμαι πάρα πολύ. Ποτέ δεν πέρασε από το μυαλό μου να γίνω γονιός. Φοβάμαι την ευθύνη”, απάντησε.

“Είμαι δειλός άνθρωπος. Στα βασικά είμαι δειλός. Εκτός και αν πρόκειται για την Τέχνη. Στη ζωή δεν έχω τόλμη. Αναίδεια πολλές φορές φορές από αντίδραση αλλά ουσιαστική τόλμη δεν διακρίνω στον εαυτό μου”.

https://streamable.com/m0agjs