Στο νοσοκομείο ο Σπύρος Φωκάς
Ελλάδα

Στο νοσοκομείο ο Σπύρος Φωκάς

Στο νοσοκομείο ο Σπύρος Φωκάς

Τι συνέβη;

Εσπευσμένα στο νοσοκομείο της Κορίνθου μεταφέρθηκε ο Σπύρος Φωκάς καθώς κάποιες εξελίξεις στην καθημερινότητά του επιβάρυναν την υγεία του. Συγκεκριμένα ο γόης του ελληνικού κινηματογράφου κατάφερε έπειτα από χρόνια να διεκδικήσει χρήματα από τα δικαιώματα για ταινίες που έπαιξε στην Ιταλία, παρόλα αυτά η αμοιβή του παρακρατήθηκε για χρέη στην Εφορία.

Παράλληλα η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στο σπίτι που διαμένει, στο χωριό Καλαμάκι Κορινθίας, μαζί με την σύζυγό του Λίλιαν. Όλα τα παραπάνω τον αναστάτωσαν ιδιαίτερα οδηγώντας τον στο νοσοκομείο.

Η σύζυγός του Λίλιαν δήλωσε στην Espresso και στον Νίκο Νικόλιζα: «Περάσαμε μια τραγική κατάσταση όλο αυτό το διάστημα τόσο με την ΔΕΗ όσο και με την Εφορία. Ο Σπύρος πρώτη φορά στην ζωή του έπειτα από επίμονες προσπάθειες πήρε πνευματικά δικαιώματα από τις τόσες ταινίες που είχε παίξει στον ιταλικό κινηματογράφο. Ωστόσο, επειδή χρωστούσε στην Εφορία, όλα αυτά τα λεφτά παρακρατήθηκαν. Αποτέλεσμα, να μην έχουμε ούτε ένα ευρώ να ζήσουμε, αλλά και να πληρώσουμε το ρεύμα, οπότε η ΔΕΗ το έκοψε.

«Όλα αυτά δημιούργησαν στεναχώρια, δυσφορία και πόνους στην καρδιά στον Σπύρο μου, με αποτέλεσμα να εισαχθεί επειγόντως στο νοσοκομείο. Το ποσό που χρωστούσαμε ήταν 1.500 ευρώ, ωστόσο βάζαμε κάθε μήνα κάποια χρήματα. Όμως η υπηρεσία της ΔΕΗ θεώρησε σωστό να κόψει το ρεύμα. Δεν είχαμε ούτε φως, ούτε ψυγείο, ούτε έναν ανεμιστήρα για να αισθάνεται ο Σπύρος καλά».