America’s Got Talent: Η θριαμβευτική επιστροφή της Susan Boyle έφερε το Golden Buzzer
Ελλάδα

America’s Got Talent: Η θριαμβευτική επιστροφή της Susan Boyle έφερε το Golden Buzzer

America’s Got Talent: Η θριαμβευτική επιστροφή της Susan Boyle έφερε το Golden Buzzer

Γνωρίσαμε τη Susan Boyle στο «Βρετανία Έχεις Ταλέντο» το 2009. Τότε, είχε καταφέρει να κατακτήσει τη δεύτερη θέση και τη συμπάθεια όλου του κόσμου, μιας κι η πρώτη της audition της είχε γίνει πρώτο θέμα στις ειδήσεις και στο καινούριο -ακόμη για πολλούς- Facebook.

Ο λόγος δεν ήταν μόνο η αγγελική φωνή της. Ωραίες φωνές συναντάμε, όχι συχνά, αλλά σίγουρα δεν είναι φαινόμενο. Ο λόγος ήταν ο συνδυασμός αυτής της αιθέριας φωνής με μία διαφορετική από τα συνηθισμένα, εμφάνιση. Η Susan Boyle είχε πάει σχεδόν απεριποίητη, με γκρίζα μαλλιά, φορώντας ρούχα και παπούτσια που δεν παρέπεμπαν σε γυναίκα 48, τότε, ετών. Στην αρχή κάποιοι γέλασαν κιόλας όταν είπε πως θα τραγουδήσει, αλλά όταν άνοιξε το στόμα της, απλά σώπασαν όλοι.

Μετά από τη δεύτερη θέση στο «Βρετανία Έχεις Ταλέντο» κυκλοφόρησε προσωπική δισκογραφία κι έχει κάνει συνολικά πάνω από 20 εκατομμύρια πωλήσεις δίσκων σε όλο τον κόσμο. Στην ερώτηση αν νιώθει πρωταθλήτρια, απαντάει με αφοπλιστική ειλικρίνεια: «Ναι, είμαι πρωταθλήτρια για τους απλούς καθημερινούς ανθρώπους που έχουν κάποιο ταλέντο και καθόλου αυτοπεποίθηση να το αναδείξουν. Είμαι πρωταθλήτρια γι’ αυτούς που οι γύρω τους υποτιμούν».

Οι Πρωταθλητές

Ο εμπνευστής του show, Simon Cowel, ετοίμασε έναν καινούριο κύκλο που θα γυριστεί στην Αμερική, με άτομα που έχουν συμμετάσχει σε όλα τα shows του κόσμου, είτε νίκησαν, είτε όχι. Άτομα που ξεχώρισαν για τους δικούς τους λόγους, θα βρεθούν στην ίδια σκηνή και θα βγει ο απόλυτος Πρωταθλητής. Αν και είχαμε κι εμείς το δικό μας, εθνικό “Ταλέντο” επί σειρά ετών, φαίνεται πως κανείς από την Ελλάδα δεν θα βρεθεί σε αυτό το All-Star Ταλέντο.

Στην πρώτη εκπομπή των Πρωταθλητών διαγωνίστηκε και η Susan Boyle, τραγουδώντας το Wild Horses που την καθιέρωσε στον διαγωνισμό. Η φωνή της όπως πάντα μάγεψε κριτές και κοινό. Ο παρουσιαστής Terry Crews από τα παρασκήνια φώναζε από χαρά, ενώ ο Simon Cowel δήλωσε πραγματικά συγκινημένος που την έβλεπε live μετά από τόσα χρόνια. Συγκινητικός ήταν ο Howie Mandel – μέλος της κριτικής επιτροπής – που της είπε ότι είναι ο «ορισμός του show», ενώ η Heidi Klum δεν κατάφερε να αρθρώσει λέξη.

Η Mel B, όμως, ήταν εκείνη που έκανε την απόλυτη ανατροπή. Δηλώνοντας ότι νιώθει τεράστια ευχαρίστηση όταν ακούει τη Susan Boyle, είπε κοιτώντας την στα μάτια, ότι θέλει να γίνει η γυναίκα που θα της δώσει αυτό που της αξίζει και -προς έκπληξη όλων- πάτησε το Golden Buzzer. Δευτερόλεπτα αργότερα ανέβηκε στη σκηνή να τη συγχαρεί, λέγοντας της ότι έπρεπε είχε πατηθεί το Golden Buzzer από την πρώτη φορά που συμμετείχε στο διαγωνισμό. Η Susan Boyle έκλαιγε από συγκίνηση.