Συγκλονίζει η Αντελίνα Βαρθακούρη για τη μάχη της με τα περιττά κιλά: «Ντρεπόμουν να με δει γυμνή ο Χάρης…»
Ελλάδα

Συγκλονίζει η Αντελίνα Βαρθακούρη για τη μάχη της με τα περιττά κιλά: «Ντρεπόμουν να με δει γυμνή ο Χάρης…»

Συγκλονίζει η Αντελίνα Βαρθακούρη για τη μάχη της με τα περιττά κιλά: «Ντρεπόμουν να με δει γυμνή ο Χάρης…»

Με αφορμή τη συνέντευξη του Γρηγόρη Αρναούτογλου η παρουσιάστρια κατέθεσε τη δική της ιστορία

Η εξομολόγηση του Γρηγόρη Αρναούτογλου για την προσπάθειά του να χάσει βάρος με λάθος τρόπους, που έβαλαν σε κίνδυνο την υγεία του, άνοιξε έναν μεγάλο κύκλο συζητήσεων στα πάνελ σχετικά με το bullying που δέχονται ορισμένα άτομα για τα κιλά τους, το οποίο και πολλές φορές τα οδηγεί σε επικίνδυνα μονοπάτια για να γλιτώσουν από τα σχόλια και τις άσχημες κριτικές.

Όταν το πρώτο μέλημα για να χάσει κανείς βάρος είναι η εικόνα, να ανταποκριθεί σε λάθος πρότυπα, και όχι η υγεία τότε το παιχνίδι μπορεί να ξεφύγει.

Η Αντελίνα Βαρθακούρη άνοιξε την καρδιά της με αφορμή τα όσα ομολόγησε ο γνωστός παρουσιαστής και μέσα από τα συγκλονιστικά της λόγια έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα προς τους τηλεθεατές ώστε να αποδεχτούν το σώμα τους και να προσέχουν τις μεθόδους που ακολουθούν για αδυνάτισμα.

«Είναι ένα θέμα πολύ ευαίσθητο για εμένα. Θα μπορούσα να γράψω τόμους βιβλίων για το θέμα των κιλών. Είναι δύσκολο να σε κρίνουν για τα κιλά σου. Έχω περάσει πάρα πολλά για αυτά τα κιλά. Δεν αξίζει καθόλου, μην το κάνετε αυτό στον εαυτό σας.

Εγώ πήρα 20 κιλά, δεν καταλάβαινα πώς έβαζα κιλά. Δεν ήταν θέμα παθολογίας, ένιωθα ότι το φαγητό είναι πάντα εκεί, δεν σε προδίδει ποτέ, ότι σου προσφέρει αγκαλιά όποτε το θες. Για πολλά χρόνια έδινα τους δικούς μου αγώνες κι έφτασε μία μέρα που ξέσπασα στο φαγητό. Γυρνούσα και έτρωγα ποπ κορν και παγωτό και ξανά μανά. Ο μπαμπάς μου με πολλή αγάπη μου έλεγε να χάσω κιλά. Όπου πήγαινα αυτό ήταν το θέμα συζήτησης. Άλλοι μου έστελναν μηνύματα και μου έλεγαν “φάλαινα έχεις γίνει”, “αγελάδα έχεις γίνει”.

Τα έχω δοκιμάσει όλα, ένα τρισεκατομμύριο δίαιτες. Όλα αποτύγχαναν γιατί το έκανα μία εβδομάδα και μετά όταν πιεζόμουν και πήγαινα στο ψυγείο κι έτρωγα άλλο τόσα. Πιεζόμουν όταν μου έλεγαν “κάνε δίαιτα”. Είναι τόσες πολλές οι υποχρεώσεις… Το δικό μου μυστικό είναι να κοιταχτείτε στον καθρέφτη και να κάνετε αυτό που θέλετε εσείς. Εγώ μπήκα σε διατροφή κι αν πετυχαίνει τώρα είναι γιατί το ήθελα εγώ.

Θέλεις να κρύβεσαι, ντρέπεσαι για το σώμα σου, για τα κιλά σου. Έχω κάνει δύο καισαρικές. Ό,τι κι αν έχετε ζήσει στο σπίτι σας, το έχω ζήσει κι εγώ. Ένας είναι ο τρόπος, αγάπη και αγκαλιά. Και αυτό αφορά και τον περίγυρο. Μην πυροβολείτε αυτόν που θέλει να χάσει τα κιλά του.

Τα έχω κάνει όλα. Ο άντρας μου το ξέρει. Έχω χαλάσει πάρα πολλά γι΄αυτό. Αγαπήστε τον εαυτό σας και μην κρίνετε τόσο αυστηρά. Αγχώνεσαι, ντρέπεσαι, δεν ήθελα ο Χάρης να με δει γυμνή, κρυβόμουν».

https://streamable.com/oj7fzi