Θάνος Μικρούτσικος: Η ανακοίνωση της οικογένειάς του
Ελλάδα

Θάνος Μικρούτσικος: Η ανακοίνωση της οικογένειάς του

Θάνος Μικρούτσικος: Η ανακοίνωση της οικογένειάς του

Πότε θα γίνει η κηδεία του μεγάλου μουσικού;

Με την οικογένειά του και τους φίλους του στο πλευρό του έφυγε από τη ζωή ο Θάνος Μικρούτσικος στο ιδιωτικό θεραπευτήριο όπου νοσηλευόταν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της οικογένειάς του, η πολιτική κηδεία του μουσικοσυνθέτη θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου στις 2.30 μ.μ. στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Αντί για στεφάνια, η οικογένεια παρακαλεί να διατεθούν τα χρήματα για τα ασυνόδευτα προσφυγοπούλα της Μόριας. GR 07017 1355 0006 3551 3856 0788 -Τράπεζα Πειραιώς.

https://streamable.com/m4k8n

Tα μηνύματα της πολιτικής ηγεσίας

Τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο Twitter όσο και ο ΠτΔ απέστειλαν μηνύματα για τον θάνατο του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη.

«Ο θάνατος του Θάνου Μικρούτσικου αποτελεί, αναμφισβήτητα, μεγάλη απώλεια για την Τέχνη και τον Πολιτισμό μας γενικότερα. Και η απώλεια αυτή είναι τόσο περισσότερο επώδυνη, όσο έρχεται σε μιαν εποχή, κατά την οποία τέτοια κενά είναι πολλαπλώς δυσαναπλήρωτα. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους του» αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Για τον Θάνο Μικρούτσικο ανάρτηση έκανε και ο Αλέξης Τσίπρας:

Στο μήνυμά του ο Γ.Γ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας αναφέρει:

“Με άφατη θλίψη και βαθιά συγκίνηση αποχαιρετούμε έναν σπουδαίο άνθρωπο, τον ακριβό μας Θάνο Μικρούτσικο. Φαίνεται αβάστακτο, να μάθουμε να ζούμε, χωρίς εκείνον στη σκηνή. Γιατί ο Θάνος Μικρούτσικος δεν υπήρξε μόνο ανεπανάληπτος δημιουργός και συγκλονιστικός ερμηνευτής του έργου του. Πάνω απ’ όλα ήταν ένα ιδιοφυές πνεύμα, σπινθηροβόλο, κοφτερό και ανήσυχο, ένας βαθιά και πλατιά καλλιεργημένος διανοητής. “Οι δημιουργοί δεν γεννιούνται, δημιουργούνται” καθώς ο ίδιος έλεγε.

Εχθρός της συνήθειας, της επανάπαυσης και της παραίτησης, αυτός ο γενναίος μαχητής της ζωής, μας καλούσε και με το παράδειγμά του να διεκδικούμε το ακατόρθωτο, να μη φοβόμαστε τον χορό “στο φτερό του καρχαρία”, αν θέλουμε να νικήσουμε κάθε καταναγκασμό, κοινωνικό ή φυσικό, ακόμη και τον θάνατο.

Αγαπημένε μας Θάνο, πολύ πιο βαριά και πικρή είναι η απώλειά σου για την οικογένειά σου, την άξια σύντροφό σου Μαρία Παπαγιάννη, τα παιδιά και τα εγγόνια σου. Χάνουμε μπροστά τους, τα λόγια της παρηγοριάς. Κι όμως, η αλήθεια είναι πως τον νίκησες τον θάνατο, τους “ξεγέλασες τους ουρανούς”. Το έργο σου είναι βέλος πύρινο, που σκίζει τον χρόνο. Θα συνεχίζει τη διαδρομή του κι όταν θα χτίζουμε “τις αυριανές μας φάμπρικες, τα λαϊκά μέγαρα, τα κόκκινα στάδια”, όταν θα δικαιωθεί ο σκοπός που αφιέρωσες το ταλέντο, το μυαλό, την καρδιά σου “στην κοινωνία που ο ψαράς θα γράφει ποιήματα και ο ποιητής θα ψαρεύει”. Το έργο σου εκφράζει την ουσία όχι μόνο μιας περιόδου, αλλά μιας ολόκληρης ιστορικής εποχής. Άχρονο, άτοπο, ανεξάντλητο, αθάνατο, όπως αθάνατος Θάνο είσαι κι εσύ”.