Θλίψη στο καλλιτεχνικό στερέωμα: «Έφυγε» από τη ζωή ο Κώστας Καζάκος
Ελλάδα

Θλίψη στο καλλιτεχνικό στερέωμα: «Έφυγε» από τη ζωή ο Κώστας Καζάκος

Θλίψη στο καλλιτεχνικό στερέωμα: «Έφυγε» από τη ζωή ο Κώστας Καζάκος

Σε ηλικία 87 χρονών

Θλίψει προκαλεί ο θάνατος του Κώστα Καζάκου, ενός εκ των τελευταίων σπουδαίων του ελληνικού θεάτρου, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών.

Ο αξεπέραστος ηθοποιός νοσηλευόταν τις τελευταίες εβδομάδες στον «Ευαγγελισμό« με αναπνευστικά προβλήματα.

Θυμίζουμε ότι ο αγαπημένος ηθοποιός είχε προσβληθεί από κορονοϊό γεγονός που επιβάρυνε την κατάστασή του.

Ο Κώστας Καζάκος γεννήθηκε το 1935 στον Πύργο Ηλείας. Στα 18 του, εγκαταστάθηκε στην Αθήνα για να σπουδάσει παιδαγωγός ωστόσο η αριστερή κληρονομιά του πατέρα του έγινε λόγος αρνητικής αντιμετώπισής του από το πανεπιστήμιο. Του ζητούσαν χαρτί κοινωνικών φρονημάτων και επειδή δεν το είχε, δεν του επέτρεψαν την εγγραφή του στη σχολή. Έτσι, άλλαξε σταδιοδρομία και φοίτησε στην Σχολή Κινηματογράφου Λυκούργου Σταυράκου (1953-1956) και στην Δραματική Σχολή Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν (1954-1957).

Το 1973, τιμήθηκε με το Α’ Χρυσό Βραβείο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για την αρτιότερη παραγωγή, της μεταφοράς της Λυσιστράτης. Υπήρξε αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου.

Ήταν Ιδρυτικό μέλος του Ελληνοαραβικού Συνδέσμου και μέλος της Επιτροπής Άδειας Άσκησης επαγγέλματος του Ηθοποιού, συνιδρυτής του Ελεύθερου Θεάτρου (μαζί με τον Λέοντα Τριβιζά) και ιδρυτής του ιδρύματος «Τζένη Καρέζη».