Θοδωρής Ιακωβίδης: Υποδοχή ήρωα στο αεροδρόμιο – Παρών και ο υφυπουργός αθλητισμού
Ελλάδα

Θοδωρής Ιακωβίδης: Υποδοχή ήρωα στο αεροδρόμιο – Παρών και ο υφυπουργός αθλητισμού

Θοδωρής Ιακωβίδης: Υποδοχή ήρωα στο αεροδρόμιο – Παρών και ο υφυπουργός αθλητισμού

Μετά την κατακραυγή, η Πολιτεία αποφάσισε να είναι παρούσα

Μετά το ξέσπασμά του στο Τόκιο για τις δυσκολίες που βίωσε και το γεγονός ότι αυτές τον ωθούν να εγκαταλείψει την άρση βαρών, ο Θοδωρής  Ιακωβίδης επέστρεψε στην Ελλάδα και η υποδοχή του στο  αεροδρόμιο ήταν αυτή του ήρωα.

Μάλιστα, μετά την κατακραυγή, το «παρών» στην υποδοχή του έδωσε ο υφυπουργός αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης που πριν από λίγες μέρες επικοινώνησε μαζί του, ενώ στη συνομιλία τους συμφωνήθηκε να ξανασκεφτεί ο αθλητής την απόφαση του να σταματήσει.

Παράλληλα, οι δύο άνδρες συμφώνησαν να βρεθούν από κοντά μετά την επιστροφή του Ιακωβίδη από το Τόκιο, προκειμένου να εξετάσουν από κοντά όλες τις παραμέτρους και να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες.
Με δήλωση του, πάντως το Σάββατο 31 Ιουλίου 2021, ο υφυπουργός Αθλητισμού διευκρίνισε ότι «η προετοιμασία των αθλητών είναι εξ’ ολοκλήρου ευθύνη των εθνικών αθλητικών ομοσπονδιών και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής ωστόσο η συνεργασία μας είναι στενή και θα παραμείνει στενή. Επιτρέψτε μου όμως να πω ότι τα προβλήματα στον ελληνικό αθλητισμό είναι πάρα πολλά και γι’ αυτό η αθλητική μεταρρύθμιση θα συνεχιστεί πιο έντονη με μεγαλύτερη υπευθυνότητα απέναντι στην ελληνική αθλητική οικογένεια».

Σε δηλώσεις του μάλιστα ο Θοδωρής δείχνει να το ξανασκέφτεται. «Έχουν ειπωθεί πολλά πράγματα. Η αλήθεια είναι ότι έχω αρχίσει και σκέφτομαι την απόφασή μου, να τη μεταβάλω».