Τι είπαν οι Έλληνες πρωταθλητές στον πρωθυπουργό στην ομαδική τους τηλεδιάσκεψη;
Ελλάδα

Τι είπαν οι Έλληνες πρωταθλητές στον πρωθυπουργό στην ομαδική τους τηλεδιάσκεψη;

Τι είπαν οι Έλληνες πρωταθλητές στον πρωθυπουργό στην ομαδική τους τηλεδιάσκεψη;

Οι κρίκοι του Λευτέρη Πετρούνια, τα γαλλικά του Στέφανου Τσιτσιπά και η ασφαλής Άννα Κορακάκη

Τηλεδιάσκεψη με Ολυμπιονίκες, νυν και πρώην πρωταθλητές που έχουν δοξάσει την Ελλάδα και άλλους σπουδαίους αθλητές είχε σήμερα ο  Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός είχε στην οθόνη του αθλητές όπως ο Νίκος Κακλαμανάκης, η Άννα Κορακάκη, ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης, η Μαρία Σάκκαρη, η Κατερίνα Στεφανίδη και ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Συμμετείχαν επίσης παλαίμαχοι που παραμένουν ενεργοί σε θεσμικά όργανα του αθλητισμού, ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του «Ζήσε Αθλητικά» Ανδρέας Γλυνιαδάκης, ο Αντιπρόεδρος Δημήτρης Παπανικολάου, ο Παναγιώτης Γιαννάκης, η Βούλα Κοζομπόλη, η Εύη Μωραϊτίδου και ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

Οι αθλητές αφηγήθηκαν τις προκλήσεις της «κατ’ οίκον» προπόνησης με τον Λευτέρη Πετρούνια να εξηγεί ότι τους κρίκους στο σπίτι του τους έβαλε η σύζυγός του για ντεκόρ και δεν φανταζόταν ποτέ ότι θα του ήταν χρήσιμοι.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δήλωσε ότι ξεκίνησε να μαθαίνει γαλλικά που δεν είχε πριν χρόνο να το κάνει.

Ο Πύρρος Δήμας αν και παλαίμαχος, γυμνάζεται με μία μπάρα που έχει στο σπίτι του από το 2004, όπως είπε.

Η Άννα Κορακάκη είπε ότι “για μένα είναι λίγο… επικίνδυνο να κάνω προπόνηση μέσα στο σπίτι ωστόσο έχω τον εξοπλισμό μου εδώ, νιώθω πιο ασφαλής και προσπαθώ να κάνω την προπόνηση όσο καλύτερα γίνεται”.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι, εφόσον ο Απρίλιος κυλήσει ομαλά, από τον Μάιο μπορεί να αρχίσει η βαθμιαία επιστροφή στην κανονικότητα, που θα περιέχει αύξηση και των ευκαιριών για άθληση.

Ο Πρωθυπουργός ευχαρίστησε τους αθλητές για τη συνεισφορά τους στην προώθηση του μηνύματος «Μένουμε Σπίτι», ενώ υπογράμμισε ότι ο ελληνικός λαός από την πλευρά του απέδειξε πως έχει μεγάλα αποθέματα αυτοπειθαρχίας και υπομονής. «Έχουμε πράγματι την ευκαιρία να το κάνουμε πράξη, να αλλάξουμε συνήθειες και να βγούμε πιο δυνατοί από αυτή την περιπέτεια», δήλωσε.