Τίμος Ζαχαράτος: Ξεκαθαρίζει τη σχέση του με τη Δανάη Μπάρκα – «Είμαστε πολύ καλοί φίλοι»
Ελλάδα

Τίμος Ζαχαράτος: Ξεκαθαρίζει τη σχέση του με τη Δανάη Μπάρκα – «Είμαστε πολύ καλοί φίλοι»

Τίμος Ζαχαράτος: Ξεκαθαρίζει τη σχέση του με τη Δανάη Μπάρκα – «Είμαστε πολύ καλοί φίλοι»

Και απαντά στο αιώνιο ερώτημα αν ο έρωτας περνά από το στομάχι!

Για τη συμμετοχή του στην πρωινή εκπομπή «Πάμε Δανάη!» αλλά και τη σχέση του με τη Δανάη Μπάρκα μετά τις έντονες φήμες που κυκλοφόρησαν ότι είναι κάτι παραπάνω από φιλική μίλησε ο Τίμος Ζαχαράτος στον Γιώργο Πράσινο και το περιοδικό ΟΚ!.

Πώς προέκυψε η πρόταση να είσαι ο σεφ της εκπομπής Πάμε Δανάη!;

Εντελώς τυχαία. Ήταν κάτι που δεν το περίμενα. Έλειπα για 10 χρόνια στο εξωτερικό και σε κάθε άδεια που έπαιρνα και ερχόμουν για διακοπές στην Ελλάδα παρατηρούσα πως τα μαλλάκια των γονιών μου γινόντουσαν πιο άσπρα. Ήθελα να γυρίσω στην Ελλάδα και δεν υπήρχε καλύτερη χρονική συγκυρία όταν μου έγινε η πρόταση. Με βρήκαν από το κανάλι, πέρασα από μια οντισιόν και με πήραν. Δεν το κυνηγούσα, αλλά οτιδήποτε έχει να κάνει με τη δουλειά μου με αφορά. Η τηλεόραση είναι ένας πομπός, οι τηλεθεατές είναι οι δέκτες και μου δόθηκε η ευκαιρία να μεταλαμπαδεύσω τις μαγειρικές μου γνώσεις.

Ποια ήταν η πρώτη σκέψη όταν σου έγινε η πρόταση;

Ήταν λίγο ανάμεικτα τα συναισθήματα γιατί τόσα χρόνια έχω μάθει να κινούμαι μέσα σε μια κουζίνα και να αντιλαμβάνομαι τον ενθουσιασμό των πελατών του εστιατορίου μόνο όταν βγαίνω στη σάλα και έχω την επαφή με τον κόσμο. Όταν με πήραν τηλέφωνο από το κανάλι, και καθώς το σκεφτόμουν, άρχισα να γίνομαι όλο και πιο ζεστός και το θεώρησα σαν ακόμη μια πρόκληση. Είμαι φουλ άνθρωπος των προκλήσεων.

 Ο προκάτοχός σου στην εκπομπή Απόστολος Ρουβάς φέτος διαγωνιζόταν στο Survivor. Είναι κάτι που θα σκεφτόσουν και εσύ θετικά σε ανάλογη πρόταση;

Όχι, ούτε που θα περνούσε από το μυαλό μου. Παραδέχομαι τον Απόστολο όπως και το κάθε παιδί που συμμετέχει σε ένα παιχνίδι επιβίωσης, αλλά δεν μπορώ να σκεφθώ τον εαυτό μου, έστω και για μία εβδομάδα, μακριά από την κουζίνα.

Σε ενδιαφέρει να κάνεις κι άλλα πράγματα τηλεοπτικά;

Το οτιδήποτε στην τηλεόραση αγκαλιάζει τη δουλειά μου σίγουρα θα με ενδιέφερε. Στην τηλεόραση κάνεις απλώς τη δουλειά σου ή έχεις μπει μοιραία στη διαδικασία γενικά να προσέχεις την εικόνα σου; Να σου πω την αλήθεια, πάω, μαγειρεύω και είμαι αυτό που είμαι. Δεν κοιτάω να προσέχω τι λέω. Όλοι μου οι φίλοι που με γνωρίζουν πολύ καλά λένε πως αυτό που βλέπουν στην τηλεόραση είναι ακριβώς ίδιο με τον Τίμο που ξέρουν. Από τις πρώτες ακόμη ημέρες της παρουσίας σου στο Πάμε Δανάη! βγήκε στο προσκήνιο και η προσωπική σου ζωή.

Είσαι έτοιμος γι’ αυτό;

Ναι, δεν έχω πρόβλημα. Πώς είναι αλήθεια να λένε όλοι ότι έχεις σχέση με την παρουσιάστρια της εκπομπής Δανάη Μπάρκα; Είναι ωραία η πάσα που μου δίνεις. Το να πάρω την απόφαση να είμαι με έναν άνθρωπο στη ζωή μου αποτελεί επιλογή μου. Αν αυτή είναι η επιλογή μου, θα την υποστηρίξω και θα βγω και θα το πω και δυνατά. Από τη στιγμή που δεν το έχω κάνει αυτό…. Με τη Δανάη είμαστε πολύ καλοί φίλοι.

Αν η Δανάη δεν ήταν η παρουσιάστρια του Πάμε Δανάη!, και την έβλεπες έξω στον δρόμο, θα τη φλέρταρες;

Ε, γενικά είμαι πολύ εγκεφαλικός τύπος, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά με τον κάθε άνθρωπο, αρκεί να υπάρχει ταύτιση απόψεων, βλεμμάτων και αγγιγμάτων.

Τι έχει η Δανάη και σε έχει εντυπωσιάσει;

Η Δανάη ίσως είναι ο μοναδικός άνθρωπος που έχω συναντήσει στη ζωή μου που έχει τόση θετική ενέργεια. Μπορεί να είσαι στα πατώματα και να σε ανεβάσει στον ουρανό!

Ισχύει ότι μεγαλώνετε από κοινού και έναν σκύλο, την Μπουκιά;

Όχι. Έφτιαχνα ένα μαγαζί στην Αράχοβα και δεν είχα κάποιον να την κρατήσει οπό – τε την έδωσα για λίγο στη Δανάη. Ωστόσο, εκείνη μου το έχει πάρει με το ζόρι. Αλλά σε ευχαριστώ που μου δίνεις βήμα και μπορώ μέσα από εδώ να ενημερώσω τη Δανάη πως η Μπουκιά είναι δική μου! (Γελάει.)

Στην κλασική ερώτηση που κάνουν συνήθως στους σεφ: «Ο έρωτας περνάει από το στομάχι;», τι απαντάς;

Ναι, πιστεύω πως σίγουρα ισχύει, 100%.

Σε μια κοπέλα με την οποία βγαίνεις, τι θα μαγείρευες;

Δεν έχω μαγειρέψει ποτέ σε καμία κοπέλα από το πρώτο ραντεβού. Ακόμα και στην κοπέλα που ήμασταν μαζί για πολλά χρόνια, της μαγείρεψα αλλά όχι από την αρχή. Ο λόγος είναι πως όταν βγω με μια κοπέλα ραντεβού, δεν θέλω να παίξω αμέσως το δυνατό μου χαρτί. Γιατί τότε δεν παίζω δίκαια!

Τι θα πρότεινες σε ένα αγόρι να μαγειρέψει για την κοπέλα του για να την εντυπωσιάσει;

Θα του πρότεινα να πάρει ένα πολύ ωραίο κρασί και να μαγειρέψει οτιδήποτε νιώθει αυτός, αρκεί να βάλει όλη του την ψυχή. Και θα πετύχει. Πάντως το κόλπο με το ριζότο μανιταριών πάντα πιάνει…