Τόλης Βοσκόπουλος: Ο Άρειος Πάγος αποφάσισε ότι η Χαρά δεν είναι κόρη του
Ελλάδα

Τόλης Βοσκόπουλος: Ο Άρειος Πάγος αποφάσισε ότι η Χαρά δεν είναι κόρη του

Τόλης Βοσκόπουλος: Ο Άρειος Πάγος αποφάσισε ότι η Χαρά δεν είναι κόρη του

Τέλος σε μια χρόνια δικαστική διαμάχη με την πρώην σύζυγό του

Το τέλος μιας μεγάλης δικαστικής διαμάχης έφερε στο φως το «Πρώτο Θέμα» και αφορά τον Τόλη Βοσκόπουλο.

Το ανώτατο δικαστήριο, ο Άρειος Πάγος, αποφάσισε ότι η 35χρονη Χαρά δεν είναι παιδί του τραγουδιστή και δεν μπορεί να φέρει το επώνυμό του, παρά το γεγονός ότι αρχικά την είχε αναγνωρίσει ως καρπό της εκτός γάμου σχέσης του με την Τζούλια Παπαδημητρίου.

Η Χαρά γεννήθηκε στις 8/2/1986, έπειτα από τεχνητή γονιμοποίηση με ξένο σπερματοζωάριο αγνώστου άνδρα, το χρονικό διάστημα που είχε σχέσεις η Τζούλια με τον Τόλη, σύμφωνα με σειρά δικαστικών αποφάσεων οι οποίες επικυρώθηκαν από τον Άρειο Πάγο.

Το τεστ DNA που δεν έγινε ποτέ και η απόφαση του Άρειου Πάγου

Σύμφωνα με το χρονικό της δικαστικής διαμάχης, τον Σεπτέμβριο του 2005 ο τραγουδιστής πληροφορήθηκε από την αδελφή του ότι δεν είναι ο βιολογικός πατέρας της Χαράς.

Στη συνέχεια επεδίωξε μέσω του δικηγόρου του να έρθει σε συνεννόηση με την πρώην σύζυγό του προκειμένου να διενεργηθούν εξωδίκως οι κατάλληλες αιματολογικές εξετάσεις, ώστε να διακριβωθεί η αμφισβητούμενη πατρότητα της Χαράς, με τη μέθοδο HLA (μέθοδος χρωμοσωμάτων) ή DNA.

Όπως είχε γίνει γνωστό στο πανελλήνιο εκείνη την εποχή, το μεσημέρι της 26ης Ιανουαρίου 2006 που ήταν το ραντεβού της Τζούλιας Παπαδημητρίου και της κόρης της στον ειδικό γενετιστή, δεν προσήλθαν.

Ο Βοσκόπουλος προσέφυγε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών και ζήτησε την ακύρωση της εκούσιας αναγνώρισης της Χαράς, λόγω «πλάνης του που εμφιλοχώρησε μεταξύ της δηλώσεως και της βουλήσεώς του ως προς την ιδιότητά του ως φυσικού πατέρα της τελευταίας». Το δικαστήριο ανέβαλε την έκδοση οριστικής απόφασης και διέταξε τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης σε εργαστήριο αναλύσεως DNA ή RNA προκειμένου να αποδειχθεί αν ο Τόλης είναι ο φυσικός πατέρας της Χαράς.

Καθορίστηκε νέα ημερομηνία προσέλευσης για τον εργαστηριακό έλεγχο, αλλά και πάλι, για δεύτερη φορά, μάνα και κόρη δεν πήγαν στο καθορισμένο ραντεβού. Ούτε και στο τρίτο κατά σειρά ραντεβού με τον πραγματογνώμονα. Στο τελευταίο ραντεβού, μάλιστα, μια κυρία κάλεσε τηλεφωνικά τον πραγματογνώμονα, συστήθηκε ως δικηγόρος της Χαράς και ζήτησε την αλλαγή της ημερομηνίας αιμοληψίας γιατί η Χαρά βρισκόταν στο εξωτερικό.

Ο Τόλης Βοσκόπουλος προσέφυγε και πάλι στη Δικαιοσύνη και με αποφάσεις του Εφετείου Αθηνών δικαιώθηκε.

Σύμφωνα με την εφημερίδα η Τζούλια όσο και η Χαρά προσέφυγαν στον Άρειο Πάγο και ζητούσαν να αναιρεθούν οι αποφάσεις του Εφετείου Αθηνών που έκριναν ότι η Χαρά δεν μπορεί να φέρει το επίθετο Βοσκοπούλου. Το Α2 Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε ως αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς των δύο γυναικών και επικύρωσε τις εφετειακές αποφάσεις περί μη αναγνώρισης της Χαράς ως τέκνου του Τόλη Βοσκόπουλου.

https://streamable.com/b4ssrt