Twitter: Οι influencers της showbiz και της πολιτικής για το 2018
Ελλάδα

Twitter: Οι influencers της showbiz και της πολιτικής για το 2018

Twitter: Οι influencers της showbiz και της πολιτικής για το 2018

Τι κοινό έχει ο Donald Trump με την Ellen DeGeneres κι ο Barack Obama με την Taylor Swift; Μα, βέβαια, την αγάπη τους για το Twitter. To Brandwatch έκανε όπως κάθε χρόνο, μια έρευνα για τους πιο επιδραστικούς χρήστες του κοινωνικού αυτού δικτύου. Ας δούμε τα αποτελέσματα.

Πιο επιδραστικός χρήστης του Twitter για το 2018 είναι η Taylor Swift, η οποία μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα παραγωγική στο Twitter, αλλά σίγουρα ασκεί επιρροή. Παρά τη δημοσίευση μόνο 13 tweets καθ’ όλη τη διάρκεια του 2018 μέχρι σήμερα (είναι περισσότερο fan του Instagram), η τραγουδίστρια του Blank Space, σκαρφάλωσε στην κορυφή της ετήσιας λίστας.

Πώς προκύπτουν οι influencers

Το Brandwatch, για την εξαγωγή των αποτελεσμάτων, χρησιμοποιεί μια σειρά δεδομένων για να καταγράψει τον αριθμό των engagements (συμμετοχή/εμπλοκή) που δημιουργούνται από κάθε tweet. H Gemma Joyce, δημοσιογράφος δεδομένων για την Brandwatch εξήγησε ότι το πολύ tweeting δεν μεταφράζεται αναγκαστικά σε επιρροή. «Ο Justin Bieber, ο οποίος υπήρξε σταθερός στη λίστα των 10 τα τελευταία τρία χρόνια, σπάνια χρησιμοποιεί το Twitter. Όμως είναι σε θέση να δημιουργεί πολλά engagement», σημειώνει η δημοσιογράφος.

Τα αποτελέσματα της έρευνας του Brandwatch αποκαλύπτουν τους άνδρες και γυναίκες που άσκησαν τη μεγαλύτερη επιρροή στο Twitter.

Οι άντρες με τη μεγαλύτερη επιρροή στο Twitter για το 2018

Οι γυναίκες με τη μεγαλύτερη επιρροή στο Twitter για το 2018

Μερικές επιπλέον παρατηρήσεις:

Η μέση ηλικία των ανδρών με τη μεγαλύτερη επιρροή είναι 44,7 (παρά το ότι έχει τους 2 νεότερους: Liam Payne, 24 και Justin Bieber, 25) και η μέση ηλικία των γυναικών 36,4. Φαίνεται οι δύο Πρόεδροι των Ηνωμένων Πολιτειών ανεβάζουν τον ηλικιακό μέσο όρο των ανδρών.

Οι γυναίκες έχουν μεγαλύτερο σκορ, ως προς την επιρροή τους.

Φέτος στις δύο λίστες των συνολικά 20 ατόμων (10 άνδρες + 10 γυναίκες) υπήρχαν 9 νέες είσοδοι, συμπεριλαμβανομένων των δύο πρώτων, Taylor Swift και Liam Payne.

Οι μουσικοί κυριαρχούν και στις δύο λίστες.

(Πηγή: ΑΠΕ)