Victoria Hislop: «Η Βρετανία δεν έχει την ομορφιά και τους ανθρώπους της Ελλάδας»
Ελλάδα

Victoria Hislop: «Η Βρετανία δεν έχει την ομορφιά και τους ανθρώπους της Ελλάδας»

Victoria Hislop: «Η Βρετανία δεν έχει την ομορφιά και τους ανθρώπους της Ελλάδας»

Γιατί απέρριψε χολιγουντιανή πρόταση για το "Νησί";

Τη Victoria Hislop φιλοξένησαν μέσω σύνδεσης η Αθηναΐς Νέγκα και ο Μένιος Σακελλαρόπουλος στην εκπομπή τους “Mini Καύσωνα”.

Η γνωστή Βρετανίδα συγγραφέας του μυθιστορήματος “Το νησί”, που μεταφέρθηκε και στη μικρή οθόνη μέσα από το Mega και αγαπήθηκε ιδιαίτερα από το ελληνικό κοινό αναφέρθηκε στην πρόσφατη πολιτογράφησή της ως Ελληνίδα εκφράζοντας τα συναισθήματά της για την απόφαση του ελληνικού κράτους.

“Τι ωραίο πράγμα, τι ωραίο δώρο αυτό για εμένα. Για πολλά χρόνια νιώθω Ελληνίδα στην καρδιά μου. Δεν έχω λόγια.  Είναι κάτι που ήθελα, αλλά δεν ήξερα πώς θα γίνει. Και ξαφνικά έγινε. Δεν είναι όνειρο, είναι πραγματικότητα”.

Όσον αφορά ποια είναι τα πράγματα που αγαπάει πιο πολύ στην Ελλάδα απάντησε:

“Η Βρετανία δεν έχει την ομορφιά, την ιστορία και τους ανθρώπους της Ελλάδας. Όταν ταξιδεύω εδώ, είναι σαν να φτάνω στο χωριό μου, στη χώρα μου.

Άλλωστε, έχει έμπρακτα αποδείξει την αγάπη της προς τη χώρα μας αφού  τα τελευταία 10 χρόνια μένει μόνιμα στον Άγιο Νικόλα στην Κρήτη στο σπίτι που έχει αγοράσει.

Φυσικά, αναφέρθηκε και στη μεγάλη επιτυχία της, “Το νησί” αποκαλύπτοντας ότι είχε απορρίψει πρόταση από χολιγουντιανή παραγωγή για να κινηματογραφήσει το βιβλίο της.

“Για μένα τα χρήματα δεν είναι τα πάντα. Συνήθως, το Χόλιγουντ, μετατρέπει τα βιβλία σε ταινίες, χωρίς σεβασμό στο μυθιστόρημα. Θα έδειχναν τους λεπρούς σαν τέρατα. Και δεν το ήθελα αυτό καθόλου. Γιατί οι λεπροί ήταν άνθρωποι όπως εμείς. Απλώς Ήταν κακή τύχη να έχεις αυτό το πράγμα. Έτσι, τους αρνήθηκα. Όταν ήρθε το MEGA, ήταν εύκολο για μένα να πω ‘ναι'”, είπε.