Βούλα Πατουλίδου: “Η παρακμή στην πολιτική σπάει στιγμές κόκαλα…”
Ελλάδα

Βούλα Πατουλίδου: “Η παρακμή στην πολιτική σπάει στιγμές κόκαλα…”

Βούλα Πατουλίδου: “Η παρακμή στην πολιτική σπάει στιγμές κόκαλα…”

Τι είπε για τη "συγγνώμη" που χρωστάει η Ελλάδα στον Κώστα Κεντέρη;

Καλεσμένη των Dot σήμερα ήταν μια σπουδαία κυρία του αθλητισμού, η Βούλα Πατουλίδου.

Αναπόλησε τα πρώτα χρόνια που ασχολήθηκε με τον αθλητισμό στη Γερμανία όπου και μεγάλωσε και ήταν τέτοιο το πάθος της που το κυνήγησε και στην Ελλάδα, όταν επέστρεψε με τους γονείς της στα πάτρια εδάφη.

Στη συνέχεια μίλησε για τον τρόπο που τη στήριξε στα πρώτα της βήματα ο σύζυγός της Δημήτρης, με τον οποίο παντρεύτηκε στα 19 και μέχρι και σήμερα μετρούν 35 χρόνια κοινής πορείας και αγάπης.

Όταν ήταν μικρή έπαιζε μπάσκετ με την ερμηνεύτρια, Φωτεινή Βελεσιώτου και μάλιστα εκμυστηρεύτηκε πως η γνωστή τραγουδίστρια εκτός από το ταλέντο στη μουσική είχε και φοβερή κλίση στην καλαθοσφαίριση.

https://streamable.com/l4g6b

Έζησε πολύ φτωχικά στην αρχή της ζωής της και μνημόνευσε τη μεγάλη οικονομική βοήθεια που έλαβε από τον σύζυγό της, ο οποίος ήταν όπως είπε ο “σπόνσοράς” της.

Ήταν σίγουρη πως θα κέρδιζε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης το 1992, καθώς είχε κάνει μια πολύ σημαντική διαδρομή στο να ελέγχει τον εαυτό της και τα συναισθήματά της, πράγμα που “έβγαλε” και στον αγωνιστικό χώρο.

“Ήταν μια διαδρομή που η κορύφωσή της ήταν εκείνη την ημέρα”, είπε.

“Έκανα 9 μήνες να περπατήσω. Είχε ξεκολλήσει όλος ο δικέφαλος. Πώς γίνεται να μην πονούσα εγώ τότε;” πρόσθεσε.

Τέλος, αναφέρθηκε με πολύ θερμά λόγια και στον Κώστα Κεντέρη, λέγοντας πως έζησε δυσάρεστες καταστάσεις και τόνισε πως αυτός ο τόπος του οφείλει μια μεγάλη “συγγνώμη” για όλες τις λοιδορίες που υπέστη μετά το ατυχές περιστατικό σε εκείνον το έκτακτο έλεγχο ντόπινγκ.

https://streamable.com/m081m

Με αφορμή τη συγκίνηση της Νάνσυς Ζαμπέτογλου εξαιτίας της ιδιαίτερης περιόδου που ζούμε, η χρυσή ολυμπιονίκης και πολιτικός πια εξομολογήθηκε πως οι μόνες στιγμές που κλαίει είναι όταν συναντά αγνή αγάπη, ειδικά μετά την ενασχόλησή της με τα κοινά που ήρθε αντιμέτωπη με πολύ ζόρικες καταστάσεις και άσχημες συμπεριφορές.

“Βλέπεις την παρακμή στην πολιτική και σπάει κόκαλα στιγμές”, είπε.

“Όταν βλέπεις το δείγμα αγάπης, εκεί κλαις”.

https://streamable.com/83g14