Ξεκίνησε η θεραπεία της μικρής Αναστασίας – Τι είπε η αδελφή της Έρρικας Πρεζεράκου για τη μάχη της 7χρονης;
Ελλάδα

Ξεκίνησε η θεραπεία της μικρής Αναστασίας – Τι είπε η αδελφή της Έρρικας Πρεζεράκου για τη μάχη της 7χρονης;

Ξεκίνησε η θεραπεία της μικρής Αναστασίας – Τι είπε η αδελφή της Έρρικας Πρεζεράκου για τη μάχη της 7χρονης;

Η Ξένια Πρεζεράκου μίλησε για τις πρώτες μέρες στο Τέξας και την ψυχολογία της κόρης της

Τον μεγάλο αγώνα της ξεκίνησε στο Τέξας η 7χρονη Αναστασία. Η ανιψιά της Έρρικας Πρεζεράκου που διαγνώσθηκε με μια μορφή επιθετικού καρκίνου στον εγκέφαλο, βρίσκεται ήδη στο Χιούστον και ξεκίνησε τη θεραπεία της

Η μητέρα της, Ξένια Πρεζεράκου, μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα ΜEGA» για το μεγάλο αγώνα της κόρης της, την ψυχολογία της μικρής, αλλά και την αγάπη και την ανταπόκριση του κόσμου που συγκέντρωσε χρήματα για να τους βοηθήσει στο ταξίδι και στη νοσηλεία της μικρής στην Αμερική.

«Ξεκινήσαμε τις θεραπείες από την προηγούμενη Πέμπτη. Προσπαθεί να προσαρμοστεί το σώμα της στις θεραπείες γιατί είναι νωρίς ακόμα. Είμαστε στο Τέξας στο Χιούστον. Εδώ μας έδωσαν ένα 35% επιτυχία. Ακούγεται λίγο, αλλά μπροστά στο 0% που μας έδωσαν στην Ελλάδα, είναι πολύ μεγαλύτερο. Θα χρειαστούμε 3-4 εβδομάδες να κάνουμε μαγνητική για να δούμε πώς ανταπεξέρχεται ο όγκος στη θεραπεία. Θα είναι δύσκολες εβδομάδες που χρειάζονται γερό στομάχι», είπε αρχικά η μητέρα της 7χρονης Αναστασίας.

«Οι θεραπείες έχουν αποτελέσματα στη συγκεκριμένη πάθηση. Υπάρχουν λίγοι που επιβίωσαν από την πάθηση αυτή ανά τον κόσμο. Ένα μεγάλο ποσοστό αυτών έκανε την θεραπεία που επιλέξαμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακόμη, η Ξένια Πρεζεράκου αναφέρθηκε στην αγάπη και στην συμπαράσταση που έδειξε ο κόσμος στο παιδί της: «Πήραμε πολλή αγάπη από όλο τον κόσμο. Αυτό μας δίνει δύναμη. Όμως φοβόμαστε κι εγώ και ο πατέρας της. Πολύ συγκινητικό όταν κάποιος βάζει ένα ευρώ. Σημαίνει ότι μπορεί να μην έχει, αλλά έβαλε ότι μπορεί για να μας βοηθήσει. Ευχαριστούμε πολύ όλο τον κόσμο».

Τέλος, μιλώντας για την ψυχολογία της κόρης της ανέφερε: «Είναι ένας επιθετικός καρκίνος στο νευρικό κεντρικό σύστημα του εγκεφάλου. Έχει μέσον όρο ζωής τους 9 μήνες κι εμάς μας είχαν δώσει 6 μήνες. Η μικρή προσπαθεί να ανταπεξέλθει γιατί της έπεσε βαριά η θεραπεία. Ψυχολογικά είναι καλά. Της αρέσει που είναι εδώ».