Ξεσπάει ο Μέμος Μπεγνής εναντίον γνωστού περιοδικού: «Είναι απαράδεκτο αυτό που συνέβη»
Ελλάδα

Ξεσπάει ο Μέμος Μπεγνής εναντίον γνωστού περιοδικού: «Είναι απαράδεκτο αυτό που συνέβη»

Ξεσπάει ο Μέμος Μπεγνής εναντίον γνωστού περιοδικού: «Είναι απαράδεκτο αυτό που συνέβη»

Λίγες μέρες μετά τη συνέντευξη που παραχώρησε στρέφεται κατά της δημοσιογράφου

Την περασμένη Τετάρτη κυκλοφόρησε το περιοδικό Λοιπόν με μια συνέντευξη του Μέμου Μπεγνή στη Ρενέ Σαραντινού.

Σε μια από τις ερωτήσεις της δημοσιογράφου, σχετικά με τον μεγαλύτερο φόβο που αντιμετώπισε στην καραντίνα, απάντησε: «Φόβους δεν έχω, έχω αγωνίες. Σίγουρα όλα αυτά δημιουργούν άγχη, γιατί καθένας από εμάς έχει υποχρεώσεις, δάνεια, χρωστάει στην Εφορία, έχει κάποιο χρέος κάπου αλλού ή να πρέπει να βοηθάει κάποιους ανθρώπους, να έχει κάποιες δόσεις…

Όλα αυτά τρέχουν, δεν σταματάνε… Εγώ έχω σταματήσει να πληρώνω δόσεις και τέτοια, γιατί έχω ανασφάλειες για το μέλλον, κι ας με βάλουν φυλακή, δεν μ’ ενδιαφέρει».

Όπως ήταν αναμενόμενο οι δηλώσεις του φιγούραραν στα sites ενώ η ατάκα «Δεν πληρώνω δόσεις. Ας με βάλουν φυλακή» φιλοξενήθηκε στο εξώφυλλο του περιοδικού. Αυτό φαίνεται πως δεν άρεσε καθόλου στον Μέμο Μπεγνή που ξέσπασε σήμερα με μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram.

Ο ηθοποιός δημοσίευσε το εξώφυλλο του περιοδικού και στη λεζάντα έγραψε: «Θα ήθελα να τοποθετηθώ όσον αφορά τη “δήλωση” μου στο περιοδικό Λοιπόν το οποίο δημοσιεύτηκε μερικές μέρες πριν.

Και πολλοί σπεύσατε να σχολιάσετε και να χαρακτηρίσετε με τα χειρότερα λόγια ως “έντιμοι και νομοταγείς πολίτες”. Η δήλωση μου αυτή λοιπόν ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα.

Όταν συζητάς με έναν φίλο, ή έναν δημοσιογράφο στην προκειμένη περίπτωση, που γνωρίζεις πάρα πολλά χρόνια, λες και πράγματα εν τη ρύμη του λόγου, για να κάνεις χιούμορ, να γελάσεις, να υπογραμμίσεις αν θέλετε μια κατάσταση άβολη που ενδεχομένως βρίσκεσαι όπως και πολύς κόσμος τη συγκεκριμένη μάλιστα περίοδο.

Πόσες φορές δεν έχουμε πει φράσεις του τύπου “αυτός μου τη δίνει. Θα τον σκοτώσω κι ας πάω φυλακή”.

Ή άλλες φράσεις τέτοιου τύπου μόνο και μόνο για να δώσεις έμφαση σε κάτι. Απ’το να το πεις με αυτόν τον τρόπο μέχρι ο δημοσιογράφος να απομονώσει τη φράση σου και να την κάνει εξώφυλλο, έχει τεράστια διάφορα. Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι συνέβη. Η μόνη λέξη που μου ρχεται στο μυαλό είναι ντροπή….»

Δείτε την εικόνα:

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Θα ήθελα να τοποθετηθώ όσον αφορά τη «δήλωση» μου στο περιοδικό Λοιπόν το οποίο δημοσιευτηκε μερικές μέρες πριν. Και πολλοί σπεύσατε να σχολιάσετε και να χαρακτηρίσετε με τα χειρότερα λόγια ως «έντιμοι και νομοταγεις πολιτες». Η δήλωση μου αυτή λοιπόν ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα. Όταν συζητάς με έναν φίλο, ή έναν δημοσιογραφο στην προκειμένη περίπτωση, που γνωρίζεις παρα πολλά χρόνια, λες και πράγματα εν τη ρύμη του λόγου, για να κανεις χιούμορ, να γελάσεις, να υπογραμμίσεις ας θέλετε μια κατάσταση άβολη που ενδεχομένως βρίσκεσαι όπως και πολυς κόσμος τη συγκεκριμένη μάλιστα περίοδο. Πόσες φορές δεν έχουμε πει φράσεις του τύπου «αυτός μου τη δίνει. Θα τον σκοτώσω κι ας πάω φυλακή». Ή άλλες φράσεις τέτοιου τύπου μόνο και μόνο για να δώσεις έμφαση σε κάτι. Απ το να το πεις μ αυτόν τον τρόπο μέχρι ο δημοσιογράφος να απομονώσει τη φράση σου και να την κάνει εξώφυλλο, έχει τεράστια διαφορα. Είναι απαραδεκτο το γεγονός ότι συνέβη. Η μόνη λέξη που μου ρχεται στο μυαλό είναι ντροπή….

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη memosbegnis (@memosbegnis) στις

Το περιοδικό Λοιπόν και η δημοσιογράφος Ρενέ Σαραντινού έδωσαν τις δικές τους απαντήσεις.

Με μια ανάρτηση στο Facebook η διοίκηση του περιοδικού έβαλε τα πράγματα στη θέση τους: «Το Λοιπόν_magazine είναι ένα ιστορικό, καλλιτεχνικό περιοδικό με πορεία τριάντα χρόνων. ΟΥΔΕΠΟΤΕ κατηγορήθηκε για κιτρινισμό ή διαστρέβλωση δηλώσεων και συνεντεύξεων.

Τόσο οι προηγούμενοι συντελεστές του, όσο και εμείς, παλεύουμε καθημερινά ώστε να προσφέρουμε στο κοινό που μας τιμά με την επιλογή του, ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ.
Ειδήσεις που προκύπτουν μέσα από ρεπορτάζ και συνεντεύξεις, τις οποίες μας εμπιστεύεται όλος ο καλλιτεχνικός κόσμος, γνωρίζοντας το ύφος και την αξιοπρέπεια του εντύπου.

Η έμπειρη και καταξιωμένη δημοσιογράφος Ρενέ Σαραντινού, η οποία ανήκει στο δυναμικό του ΛΟΙΠΟΝ εδώ και είκοσι χρόνια, έχει εξασφαλίσει χιλιάδες συνεντεύξεις σχεδόν με όλους τους κορυφαίους καλλιτέχνες, ηθοποιούς και τραγουδιστές.

ΟΥΔΕΠΟΤΕ υπήρξε το παραμικρό παράπονο ή ένσταση στη δουλειά της την οποία γνωρίζει όλο το καλλιτεχνικό στερέωμα.

Το ΛΟΙΠΟΝ επιφυλάσσεται παντός νόμιμου δικαιώματος του».

Η απάντηση της Ρενέ Σαραντινού στον Μέμο Μπεγνή

«ΑΠΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ:
ΜΕΜΟ ΜΠΕΓΝΗ…

1)Τη δήλωση στο περιοδικό ΛΟΙΠΟΝ την έκανες.

2)Υπάρχει στο δημοσιογραφικό κασετοφωνάκι,κι είναι στη διάθεσή σου ανά πάσα στιγμή το θελήσεις.

3)Όταν συζητάς με δημοσιογράφο και σου γνωστοποιείται ότι το κασετοφωνάκι είναι ανοιχτό και η συνέντευξη σε εξέλιξη, έχεις την ευθύνη των λεγομένων σου.

Δεν παραβίασα ΠΟΤΕ το off the record. Πολλές προσωπικές συζητήσεις μας,τις έχω διαφυλάξει όλα αυτά τα χρόνια, όπως γνωρίζεις. Ήξερες πολύ καλά τι έλεγες, που και πως τα έλεγες. Πολλές φορές συμβαίνει ο συνεντευξιαζόμενος,να μετανιώνει για τα λεγόμενά του, όμως γι’ αυτό ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ.

Λυπάμαι βαθύτατα,γιατί στα τόσα χρόνια της δημοσιογραφικής μου πορείας,είναι η πρώτη φορά που μου συμβαίνει κάτι τέτοιο».