Ξέσπασε η Μαργαρίτα Θεοδωράκη: «Κανιβαλίζουν, τρώνε τις σάρκες μου, σκοτώνουν τον πατέρα μου»
Ελλάδα

Ξέσπασε η Μαργαρίτα Θεοδωράκη: «Κανιβαλίζουν, τρώνε τις σάρκες μου, σκοτώνουν τον πατέρα μου»

Ξέσπασε η Μαργαρίτα Θεοδωράκη: «Κανιβαλίζουν, τρώνε τις σάρκες μου, σκοτώνουν τον πατέρα μου»

Κοινοποίησε τις τρεις επιστολές που έστειλε στον πρωθυπουργό και το υπουργείο Πολιτισμού

Τα πυρά της κατά της κυβέρνησης και του υπουργείου Πολιτισμού ρίχνει η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη, Μαργαρίτα. Μετά την ανάρτησή της πως βρίσκεται σε δύσκολη οικονομική θέση και δεν έχει χρήματα να πληρώσει ούτε το ρεύμα που της έκοψαν, η κόρη του μεγάλου συνθέτη αποκαλύπτει πως έχει δεχτεί σημαντικό οικονομικό πλήγμα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και παρά της υποσχέσεις του υπουργείου Πολιτισμού να ενισχύσει οικονομικά την Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», μέχρι στιγμής δεν έχει λάβει ούτε ένα ευρώ.

Σε μια προσπάθειά να ακουστεί η φωνή της, η Μαργαρίτα Θεοδωράκη δημοσίευσε στο προφίλ της στο Facebook τις τρεις επιστολές που έστειλε στην υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη  και κοινοποίησε στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και ζήτησε την άμεση οικονομική βοήθεια της κυβέρνησης

«Οι 3 επιστολές μου προς τον πρωθυπουργό και προς την υπουργό Πολιτισμού. Ευχές και κατάρες και το παράπονό μου για την αδιαφορία του υπουργείου Πολιτισμού.  Έχω όμως μέσα στη ψυχή μου την ευλογία του Αρχιεπισκόπου Αναστάσιου. Κανιβαλίζουν, τρώνε τις σάρκες μου, σκοτώνουν τον πατέρα μου και μας ξεσκίζουν!

J’ irai cracher sur vos tombes.

ΟΧΙ, ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΖΗΤΙΑΝΑ, ΧΑ, ΧΑ, ΧΑ!

Επειδή μου έχουν πρήξει τα παπ… οι κανίβαλοι, οι ανθρωποφάγοι, οι Οστρογότθοι, οι Βησιγότθοι, οι Μαμελούκοι, οι συκοφάντες και κινδυνεύει πλέον ο πολύ γέρος και άρρωστος πατέρας μου από το άρρωστο, σαδιστικό μυαλό τους και τους καθιστώ υπεύθυνους για ό,τι του συμβεί, στέλνω παρακάτω την αλληλογραφία μου με το υπουργείο Πολιτισμού, για να γνωρίζετε πως γνώριζαν πως ζητιάνα δεν ήμουν και δεν είμαι, αλλά μία πολίτης παγιδευμένη στη μοιραία κρίση που μας δέρνει και ζήταγα δικαιωματικά να έχουμε κι εμείς η Ορχήστρα “Μίκης Θεοδωράκης” ένα μερίδιο από τα εξαγγελμένα ανακουφιστικά μέτρα της κυβέρνησης, απλά για να ζήσουμε κι εμείς και να μην πεθάνουμε της πείνας.

Αλλά κι αυτοί μ’ έγραψαν κανονικά, ούτε ένα ευρώ δεν λάβαμε, ούτε μία συναυλία δεν μας έδωσαν, όταν διαφήμιζαν με στόμφο τις 270 εκδηλώσεις του καλοκαιριού. Ενώ σε άλλους έδωσαν, όπως στην Εστουδιαντίνα 14 συναυλίες, ενώ αριθμητικά ως μουσικό συγκρότημα έχουμε τον ίδιο αριθμό μουσικών πάνω στη σκηνή και καλλιτεχνικά είμαστε στο ίδιο επίπεδο.

Γνωρίζοντας δε πως έχω το βαρύ καθήκον της διαχείρισης όλου του έργου του Μίκη Θεοδωράκη θα θεωρούνταν αυτονόητο πως το υπουργείο  Πολιτισμού συνεργαζόταν με μένα και είχε αγαθές σχέσεις. Τίποτα από όλα αυτά. Είμαι ανύπαρκτη για όλους αυτούς.

Δημοσιεύω τις τρεις επιστολές που έστειλα στην υπουργό Πολιτισμού και κοινοποίησα στον πρωθυπουργό και στον υπουργό Εσωτερικών, από τις 24 Μαΐου έως τις 17 Οκτωβρίου 2020.  Τις έστειλα στον συμπαθέστατο κατ´ εμέ πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη και στην επίσης συμπαθέστατη κατ´ εμέ υπουργό Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη.

Η κυρία υπουργός απήντησε μονάχα στη δεύτερή μου επιστολή.

Όμως δεν θα έπρεπε εδώ και μια βδομάδα να μου τηλεφωνήσει και να μου συμπαρασταθεί η συμπαθέστατη κυρία Μενδώνη και όλοι οι άλλοι εφ’ όσον γνωρίζουν το πρόβλημά μου και κατ´ επέκταση το πρόβλημα όλων των μελών της Ορχήστρας “Μίκης Θεοδωράκης”, μουσικών, τεχνικών, υπεύθυνους της παραγωγής.

Και ενώ παρακολουθείτε το ξέσκισμα μου, με αφήνετε να με ρεζιλεύουν και να μ´ αποκαλούν ζητιάνα, ξεφτίλα, καταχρήστρια!», ανέφερε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή της η Μαργαρίτα Θεοδωράκη.

Και συνέχισε: «13-9-20, στην επιστολή που μου απηύθυνε η υπουργός, γράφει μεταξύ άλλων: “Τέλος όσον αφορά στην Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», σας γνωρίζω ότι το Υπουργείο Πολιτισμού έχει προγραμματίσει τη στήριξή της μέσω εκδηλώσεων τους χειμερινούς μήνες με την συμμετοχή της Ορχήστρας.

Αναμένουμε να οριστικοποιηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, δεδομένου ότι οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε κλειστούς χώρους, για να συγκεκριμενοποιήσουμε το πρόγραμμα.”

Οπότε με κορόϊδεψε; Πως το λένε αυτό; Πλήρη αδιαφορία, κρυφτούλι; Μα να μην μου απαντούν ποτέ; Αθλιότητα! Μου λέει ψέματα τελικά. Γιατί διαδικτυακές θεατρικές παραστάσεις επιχορήγησαν πρόσφατα. 41!

Κάποια σχόλια στο διαδίκτυο σχετικά με εμένα αναφέρονται στο ότι, “γιατί να ζητάω βοήθεια στο Facebook και δεν απευθύνομαι στο ΥΠΠΟ!”. Ιδού λοιπόν η τίμια προσπάθειά  μου, από  μήνες παλιά, που χάθηκε όμως μέσα στα κύματα του πελάγους! Στέλνω κι εγώ τις επιστολές. Έχω κάθε δικαίωμα να τις δημοσιοποιήσω ως Ελληνίδα πολίτης, μιας και απευθύνομαι σε δημόσιους λειτουργούς».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΟΥ ΠΛΙΖ!
Οι 3 επιστολές μου προς τον πρωθυπουργό και προς την υπουργό…

Δημοσιεύτηκε από Margarita Theodorakis στις Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2020