Χρήστος Θηβαίος: «Όταν είχα μακριά μαλλιά με είχαν μπερδέψει με τον Νίκο Καρβέλα. Μου είχαν πει ότι με ζηλεύουν που είμαι με τη Βίσση»
Ελλάδα

Χρήστος Θηβαίος: «Όταν είχα μακριά μαλλιά με είχαν μπερδέψει με τον Νίκο Καρβέλα. Μου είχαν πει ότι με ζηλεύουν που είμαι με τη Βίσση»

Χρήστος Θηβαίος: «Όταν είχα μακριά μαλλιά με είχαν μπερδέψει με τον Νίκο Καρβέλα. Μου είχαν πει ότι με ζηλεύουν που είμαι με τη Βίσση»

Όσα είπε για τον Θάνο Μικρούτσικκο, το αλκοόλ κα τους γονείς του

Στον Κώστα Τσουρό και στο «ΜEGA Καλημέρα» μίλησε ο Χρήστος Θηβαίος που φέτος ανεβαίνει στο θεατρικό σανίδι στη μουσικοθεατρική παράσταση «Πως να σωπάσω» στο θέατρο «Τζένη Καρέζη».

«Για μένα είναι πολύ συγκινητικό γιατί και οι γονείς μου και οι παππούδες μου ήταν ηθοποιοί. Μεγάλωσα στα μπουλούκια. Τα παιδιά του μπουλουκιού ήμασταν εγώ και η Σόφη Ζαννίνου. Την έλεγα μαμά, με τάιζε στον στόμα και μου ζέσταινε τα χέρια».

«Οι γονείς μου όταν έφευγαν για παραστάσεις και όταν δεν μπορούσα να πάω μαζί γιατί είχα σχολείο με άφηναν σε άλλους ηθοποιούς για να με κρατήσουν ή έμενα με τους συνταξιούχους ηθοποιούς στο «Σπίτι του Ηθοποιού» στη Βούλα. Ήταν ένα μεγάλο πέτρινο σπίτι που δεν υπάρχει πια όπου έμεναν όλοι οι συνταξιούχοι ηθοποιοί. Ήταν και το σπίτι του Τόλη Βοσκόπουλου εκεί κοντά που πήγαινε στα μπουλούκια με τους γονείς μου και πήγαινα στο σπίτι του και τρώγαμε όλοι μαζί», πρόσθεσε.

«Ξεκίνησα από τα 12 να μαθαίνω κιθάρα, μου άρεσε πάρα πολύ. Οι δικοί μου βέβαια με κοιτούσαν με στραβό μάτι. Έλεγαν μην πάθω τα ίδια με αυτούς. Τελείωσα το Λύκειο, έφυγα για την Ιταλία, σπούδασα φιλοσοφία. Για 2-3 χρόνια την κιθάρα δεν την είχα ακουμπήσει. Είχα πάρει πορεία για ακαδημαϊκή καριέρα. Ήμουν βοηθός του Ουμπέρτο Έκο. Δουλέψαμε μαζί στο “Εκκρεμές του Φουκώ”. Με έβαλε να μάθω και Εβραϊκά. Τρομερή εμπειρία. Παράτησα τη βεβαιότητα για να ασχοληθώ με το τραγούδι. Ακόμα και τώρα το φοβάμαι το τραγούδι. Κάθε φορά πριν ανέβω στην σκηνή έχω ταχυπαλμία», παραδέχτηκε.

Για κάτι που να έχει γίνει επί σκηνής και να το θυμάται έντονα, είπε: «Στο Μέγαρο Μουσικής με τον Θάνο Μικρούτσικο με το που ανοίγει η αυλαία ήθελα να τρέξω να κρυφτώ στα παρασκήνια. Αφού τελικά άντεξα και τραγούδησα αυτά τα 13 τραγούδια και τα κατάφερα βγαίνοντας από την σκηνή, όπως είμαι και τρέμω. είναι η Χάρις Αλεξίου με άσπρο φόρεμα και πέφτω στην αγκαλιά της και την κάνω χάλια. Και μου λέει “Μπράβο Χρηστάκη καλωσήρθες στους μεγάλους”».

«Πλέον με τον Θάνο Μικρούτσικο και την οικογένειά του είμαστε οικογένεια. Είχαμε και συγγενική σχέση (είχε παντρευτεί την κόρη του). Τον μικρό μου γιο τον λένε Θάνο. Μου λείπει αλλά τον έχω μέσα μου πάντα και θυμάμαι τις συμβουλές του», σημείωσε συγκινημένος.

Ο ερμηνευτής έχει μιλήσει για το γεγονός ότι ήταν εξαρτημένος από το αλκοόλ και κατάφερε πλέον να είναι καθαρός.

«Κάνω ψυχοθεραπεία και με βοηθάει αρκετά. Είμαι υπερήφανος που κατάφερα να απεξαρτηθώ από το αλκοόλ. Θέλει θέληση και δύναμη», τόνισε.

Τέλος, αναφέρθηκε σε ένα περιστατικό στη Θεσσαλονίκη, που τον είχαν μπερδέψει με τον Νίκο Καρβέλα. «Όταν είχα μακριά μαλλιά με είχαν μπερδέψει με τον Νίκο Καρβέλα. Μου είχαν πει ότι με ζηλεύουν που είμαι με τη Βίσση», είπε με χιούμορ.