Ζωή Τηγανούρια: Από τη Σαμοθράκη στο… Χόλιγουντ
Ελλάδα

Ζωή Τηγανούρια: Από τη Σαμοθράκη στο… Χόλιγουντ

Ζωή Τηγανούρια: Από τη Σαμοθράκη στο… Χόλιγουντ

«Η πιο σημαντική στιγμή στην καριέρα μου ήταν όταν έγραψα το τραγούδι "Σαμοθράκης βήμα"»

Η κάμερα της εκπομπής «Πάμε Δανάη» συνάντησε τη Ζωή Τηγανούρια, την Ελληνίδα συνθέτη και ακορντεονίστα, που «ντύνει» μουσικά το Χόλιγουντ!

«Είμαι χαρούμενη για τη συνεργασία μου στο Tango Shalom. Είναι μια μεγάλη παραγωγή του Χόλιγουντ που σκηνοθετεί ο Γκάμπριελ Μπολόνια. Η συνεργασία μας προέκυψε το 2018 που έκανα το Last tango by Zoe. Η Ζίζι Μπολόνια είδε τυχαία στο YouTube ένα βίντεο μου και μου ζήτησε να το χρησιμοποιήσει στην ταινία. Δέχτηκα αμέσως την πρόταση που μου έκαναν, να γράψω μια σκηνή 4,5 λεπτά για την ταινία», είπε για τη συνεργασία της με τον Γκάμπριελ Μπολόνια.

«Το 2019 ήρθε η Ζίζι Μπολόνια στην Ελλάδα και δουλέψαμε μαζί. Μετά ήρθε και ο Γκάμπριελ Μπολόνια και η Ρενέ Τέιλορ, και τους άρεσε το αποτέλεσμα», πρόσθεσε στο ίδιο θέμα.

«Η πιο σημαντική στιγμή στην καριέρα μου ήταν όταν έγραψα το τραγούδι “Σαμοθράκης βήμα”, ενώ ήταν τιμή μου να γράψω μουσική για το ντοκιμαντέρ του 1821 που έκανε το MEGA», σημείωσε κλείνοντας η συνθέτης και ακορντεονίστα.

Δείτε το βίντεο

Λίγα λόγια για τη Ζωή Τηγανούρια

Η Ζωή Τηγανούρια είναι Ελληνίδα συνθέτης και σολίστ ακορντεόν. Γεννήθηκε στο νησί της Σαμοθράκης, στο χωριό Λάκκωμα. Είναι παντρεμένη με τον Στέλιο Γενεράλη και έχουν αποκτήσει μαζί μια κόρη.