Η Κατερίνα Στικούδη στο Znews: «Ένα όνειρο ζωής έγινε πραγματικότητα!»
Συνεντεύξεις

Η Κατερίνα Στικούδη στο Znews: «Ένα όνειρο ζωής έγινε πραγματικότητα!»

Η Κατερίνα Στικούδη στο Znews: «Ένα όνειρο ζωής έγινε πραγματικότητα!»

Το νέο της τραγούδι, η μετακόμιση των γονιών της και τα φετινά διαφορετικά Χριστούγεννα

Η Κατερίνα Στικούδη φόρεσε τα γιορτινά της, εμπνεύστηκε από το κλίμα των ημερών και κυκλοφόρησε το πρώτο χριστουγεννιάτικο single της, «Τα Χριστούγεννά μου εσύ» από τη Minos EMI/Universal.

Η λαμπερή performer και παρουσιάστρια μιλάει στο Znews για το νέο της τραγούδι ενώ αποκαλύπτει το όνειρό της που έγινε πραγματικότητα έπειτα από 15 χρόνια. Μεταξύ άλλων εξομολογείται τι στερείται περισσότερο εξαιτίας του εγκλεισμού αλλά και ποιες είναι οι ευχές για τη νέα χρόνια.

Αποχαιρετάς το 2020 με ένα άκρως ρυθμικό και εορταστικό τραγούδι και για ακόμα μια φορά σε βλέπουμε στο βίντεο κλιπ να πειραματίζεσαι με το look σου. Τι αγαπάς στιλιστικά την εορταστική περίοδο;

«Τα Χριστούγεννά μου εσύ», ένα τραγούδι που όταν το πρωτοάκουσα μου άρεσε παρά πολύ! Είναι σε στίχους και μουσική του Λεωνίδα Σώζου και το βίντεο κλιπ σκηνοθέτησε για ακόμη μια φορά ο κουμπάρος μας Γιάννης Παπαδάκος.

Μου αρέσει να πειραματίζομαι στιλιστικά αλλά στο συγκεκριμένο βίντεο κλιπ ήθελα να δημιουργήσω αυτές τις εικόνες γιατί μου άρεσαν πολύ και νιώθω ότι ταίριαζαν με το τραγούδι. Όταν το ακούω νιώθω χαρά και αυτό ήθελα να βγάλω και στο βίντεο κλιπ.

Ακόμα και εν μέσω lockdown φαίνεται πως δεν εφησυχάζεις. Πολύωρα γυρίσματα για το My Style Rocks, νέο τραγούδι και βίντεο κλιπ. Τι νιώθεις ότι στερείσαι περισσότερο απ’ όλα εξαιτίας του εγκλεισμού;

Το γεγονός ότι δεν νιώθω ελεύθερη να δω τους φίλους μου και τους συγγενείς μου.

Είναι η πρώτη φορά που κυκλοφορείς ένα εορταστικό τραγούδι. Τι είναι αυτό που σε έκανε φέτος να αποφασίσεις να τραγουδήσεις για τα Χριστούγεννα;

Ήθελα να τραγουδήσω ένα τραγούδι που μου φτιάχνει τη διάθεση όταν το ακούω επιθυμώντας το ίδιο να νιώσει και ο κόσμος. Κάτι που το έχουμε όλοι πολλή ανάγκη αυτή τη στιγμή…

Αν θα έβαζες έναν τίτλο στη δική σου ζωή για τη χρονιά που πέρασε, ποιος θα ήταν αυτός;

Δώσε αξία σε απλά πράγματα όπως η αγκαλιά, το φιλί, η χειραψία…

Πόσο διαφορετικά είναι τα φετινά Χριστούγεννα για εσένα;

Αυτά τα Χριστούγεννα είναι πολύ διαφορετικά… Χάρηκα πολύ που ήρθαν οι γονείς μου μόνιμα από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα και πλέον είμαστε στην ίδια πόλη. Στεναχωριέμαι όμως που δεν μπορώ να τους επισκέπτομαι όσο θέλω και να τους δίνω τα φιλιά και τις αγκαλιές μου. Θέλω να πιστεύω ότι πολύ γρήγορα θα ξεπεράσουμε αυτή την κατάσταση με την πανδημία και θα εκτιμήσουμε απλά πράγματα που τα θεωρούσαμε δεδομένα.

Η κίνηση αυτή σε κάνει να νιώθεις πιο ήρεμη δεδομένης της πανδημίας;

Ήταν κάτι που ήθελα να γίνει από τότε που ήρθα στην Αθήνα πριν από 15 χρόνια. Δεν είναι όμως εύκολο να μετακομίσει κάποιος και να αλλάξει περιβάλλον σε μεγάλη ηλικία. Χαίρομαι που ήρθαν κοντά μου, ένα όνειρο ζωής έγινε πραγματικότητα! Είμαι δίπλα τους σε ό,τι χρειαστούν και μπορώ με την παρουσία μου να τους δίνω δύναμη καθημερινά!

Πού θα σε βρει το φετινό εορταστικό ρεβεγιόν;

Θα ήθελα να με βρει με την οικογένειά μου, τους γονείς μου, τον αδερφό μου και τον πεθερό μου που τόσο αγαπώ… Δεν ξέρω αν θα μπορέσουμε να είμαστε όλοι μαζί.  Σίγουρα όμως η παρουσία του άντρα μου με κάνει να νιώθω ασφάλεια και σιγουριά.

Τι εύχεσαι να σου φέρει το 2021;

Εύχομαι να συνεχίσω την πορεία μου και το ταξίδι μου στη μουσική έτσι όπως το έχω φανταστεί. Και με τους συνεργάτες μου από τη Minos EMI / Universal είμαι σίγουρη ότι όλα θα γίνουν όπως πρέπει. Δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο στη δουλειά μας από την αγάπη και τη στήριξη των συνεργατών μας ακόμα και στις δύσκολες στιγμές!