Η Κρυσταλλία Ρήγα στο Znews: «Με δυσκόλεψε αρκετά ο ρόλος μου στο “Ελλάδα έχεις ταλέντο”, όμως με βοήθησε πολύ να ψάξω μέσα μου»
Συνεντεύξεις

Η Κρυσταλλία Ρήγα στο Znews: «Με δυσκόλεψε αρκετά ο ρόλος μου στο “Ελλάδα έχεις ταλέντο”, όμως με βοήθησε πολύ να ψάξω μέσα μου»

Η Κρυσταλλία Ρήγα στο Znews: «Με δυσκόλεψε αρκετά ο ρόλος μου στο “Ελλάδα έχεις ταλέντο”, όμως με βοήθησε πολύ να ψάξω μέσα μου»

«Η τηλεόραση με γοητεύει αρκετά» μας λέει και μιλά με τα πιο γλυκά λόγια για τον γιο της και τη γιαγιά της από την οποία πήρε το όνομά της

Κρυστάλλινη, διάφανη, διαυγής. Όπως το όνομά της, Κρυσταλλία. Μοναδική φωνή, πανέμορφη παρουσία αλλά αυτό που σε κατακτά στην Κρυσταλλία Ρήγα είναι η ευγένειά της και το κελαρυστό της γέλιο.

Μας μίλησε με τα πιο τρυφερά λόγια για τον γιο της, Νικηφόρο ενώ δεν κρύβει την μεγάλη της αγάπη για τον Πειραιά και την Αίγινα.

Μιλήσαμε για την τηλεόραση, το μέλλον της σε αυτή αλλά και για το «Ελλάδα έχεις ταλέντο» ένα νέο project για εκείνην και τη γεύση της άφησε.

Ετοιμάζει τραγούδι και ξεκινά εμφανίσεις στη Θεσσαλονίκη με τον Νίκο Βέρτη, ένα επιτυχημένο σχήμα που πάει από την Αθήνα στη συμπρωτεύουσα.

Σε τι φάση σε πετυχαίνουμε τώρα; Τι τελειώνει και τι αρχίζει;

Τελειώνουν οι καλοκαιρινές μας διακοπές. Δυστυχώς. Είχα να κάνω πάρα πολλά χρόνια διακοπές, δουλεύω ακατάπαυστα τα τελευταία 5 χρόνια και το είχα πολύ ανάγκη. Ευτυχώς φέτος κατάφερα να αφιερώσω ένα μήνα σχεδόν στην οικογένειά μου και να χαρούμε το μικρό μας αντράκι. Ξεκινάνε όμως όμορφα πράγματα! Στις 5 Αυγούστου ξεκινάμε στη Θεσσαλονίκη με τον Νίκο Βέρτη στο Όραμα. Θεσσαλονίκη σου ‘ρχομαι! Μπαίνω στο στούντιο για το καινούργιο τραγούδι και είμαστε και σε φάση μετακόμισης. Καινούργια και όμορφα πράγματα!

Το «Ελλάδα έχεις ταλέντο» και η τηλεόραση

Τη σεζόν που πέρασε δοκιμάστηκες και πάλι σε κάτι διαφορετικό τηλεοπτικά, το «Eλλάδα έχεις ταλέντο». Τελικά σε ελκύει η τηλεόραση ή την… ελκύεις εσύ;

Δεν είμαι σίγουρη για το τι από τα δύο συμβαίνει. Ίσως και τα δύο αμοιβαία. Σίγουρα για να μπω σε αυτή τη διαδικασία είναι κάτι το οποίο θέλω να γνωρίσω και όσο το έχω ζήσει με γοητεύει αρκετά.

Μίλησε μας για την εμπειρία σου από μια τέτοια παραγωγή. Πόσο διαφορετικά ήταν τα πράγματα σε σχέση π.χ. με το Βooth;

Το «Ελλάδα έχεις Ταλέντο» ήρθε ξαφνικά στη ζωή μου όπως και το Booth. Αλλά μάλλον κάπως έτσι έρχονται όλα! Δύο τελείως διαφορετικά project. Το Booth ήταν αυθόρμητο, ελεύθερο ήταν καθημερινό και ήταν live. Μία παρέα γυναικών συζητούσαν τα πάντα και ανοιχτά.

Από την άλλη στο «Ελλάδα έχεις ταλέντο» είχα έναν εντελώς διαφορετικό ρόλο. Ήμουν εκεί σαν παρατηρητής θα πω. Με δυσκόλεψε αρκετά αυτός ο ρόλος όμως με βοήθησε πολύ να ψάξω μέσα μου, να με γνωρίσω καλύτερα, να μάθω να λέω “όχι”. Θαύμασα απεριόριστα όλους όσοι είχαν το θάρρος και το θράσος να ανέβουν σε αυτό το θηρίο που το λένε σκηνή μπροστά σε τόσο κόσμο. Έμαθα πολλά από τους διαγωνιζόμενους.

Τι γεύση σου άφησε τελειώνοντας;

Ήταν μία μοναδική εμπειρία. Ήρθε στη ζωή μου σε μία πάρα πολύ πιεσμένη στιγμή, ούσα νέα μαμά και δουλεύοντας και ως τραγουδίστρια την ίδια περίοδο. Τα ωράρια ήταν απαιτητικά και εγώ είχα στο σπίτι ένα μικρό μωράκι το οποίο ήθελε τη μαμά του κι εμένα μου έλειπε τρελά. Πολλές φορές πήγαινα στο γύρισμα με δύο ώρες ύπνο. Θα ήθελα να μπορώ να το ζήσω και να προετοιμαστώ λίγο καλύτερα. Να το απολαύσω λίγο παραπάνω. Όπως και να ‘χει ήταν μία μοναδική εμπειρία. Γελάσαμε πολύ κλάψαμε επίσης πολύ, γνώρισα πολύ ωραία άτομα και με κάποιους από αυτούς κρατάω ακόμα επαφές.

Σε τρόμαξε η συζήτηση που έγινε για το show πριν καν αυτό ξεκινήσει;

Το Show ξεκίνησε τόσο γρήγορα όπως σου είπα και πριν που δεν προλάβαμε να καταλάβουμε πότε συναντηθήκαμε για πρώτη φορά και πότε ξεκινήσαμε. Από την άλλη η τηλεόραση στο σπίτι αλλά και η χρήση του κινητού ήταν και είναι μηδαμινή. Όσο βρίσκομαι με το μωρό δεν ασχολούμαι ούτε με το κινητό μου και πραγματικά δεν έχω καθόλου χρόνο για τηλεόραση. Εδώ οριακά κοιμόμουν (γέλια).
Ειλικρινά δεν έχω ιδέα τι συζητιόταν για το παιχνίδι ούτε και για εμένα. Αν και από την ερώτησή σου και κρίνοντας από αυτά που έχουμε συνηθίσει από τις εκπομπές μάλλον δεν ήταν και τα καλύτερα. Και ξέρεις κάτι; Πλέον γελάω με όλα αυτά. Ό,τι κάνω στη ζωή μου φροντίζω να το κάνω με αξιοπρέπεια και με καλή πρόθεση οπότε εγώ με αυτό είμαι okay. Επίσης από επιλογή δεν μπαίνω ποτέ να διαβάζω μηνύματα και σχόλια μέσα από πλατφόρμες. Έχω αποφασίσει πως δεν είναι κάτι το οποίο βοηθάει. Αλλά τώρα που τελείωσε όλο αυτό τι συζητιόταν αλήθεια; Χαχαχαχα

Με ποιον από τους κριτές ταίριαξες περισσότερο;

Είναι πολύ ξεχωριστοί όλοι τους και πολύ διαφορετικοί μεταξύ τους. Όλοι τους με βοήθησαν, με στήριξαν, με «προστάτευσαν» ως εμπειρότεροι και δεν ένιωσα στιγμή άβολα κοντά τους.Τουναντίον. Με την Έλενα κρατάμε μια πιο συχνή επαφή ωστόσο κάθε φορά που θα βρεθούμε όλοι μαζί θα είναι σα να μην έχει περάσει μέρα.

Θα άφηνες το τραγούδι για μια τηλεοπτική καριέρα;

Δεν είναι κάτι το οποίο γνωρίζω αυτή τη στιγμή για να σου απαντήσω. Η μουσική είναι μεγάλη μου αγάπη, με «ξυπνάει», με ζωντανεύει. Η στιγμή που δημιουργείται ένα καινούργιο τραγούδι όπως και η στιγμή που βρίσκομαι πάνω στη σκηνή και εκφράζομαι είναι μοναδική. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως στο μέλλον δεν μπορεί να με εκφράζει κάτι άλλο περισσότερο. Είμαι ανοιχτή σε όλα τα ενδεχόμενα σε αυτή τη ζωή. Νιώθω σαν παιδί που κάθε φορά ανακαλύπτει κάτι καινούργιο και θέλει να το γνωρίσει καλύτερα. Αλλά γιατί απαραίτητα θα έπρεπε να διαλέξω κάτι; Αν αγαπώ και τα δύο (όποια και αν είναι αυτά) θα βρω τον τρόπο να τα συνδυάσω.

Θα σε ενδιέφερε να παρουσιάσεις μια εκπομπή μόνη σου και τι είδους εκπομπή θα ήταν αυτή;

Δεν με σκέφτομαι σώνει και ντε παρουσιάστρια. Αν έκανα κάτι θα ήθελα να είναι κάτι παιχνιδιάρικο, να έχει γέλιο, να έχει πλάκα, να περνάμε ωραία και μάλλον να είναι βράδυ!

Πόσο σε άλλαξε ως επαγγελματία ο ερχομός του γιου σου;

Ο ερχομός ενός παιδιού είναι από μόνο του συνταρακτικό γεγονός. Πολύ απαιτητικό πολύ καινούργιο και για κάποιες πολύ δύσκολο. Ήμουν μία από αυτές. Από την άλλη τα ωράρια της δουλειάς μου είναι εξοντωτικά οπότε αυτά τα δύο σε συνδυασμό μάντεψε τι κάνουν! Υπήρχαν πολλές φορές που σκεφτόμουν «τώρα θα λιποθυμήσω πάνω στη σκηνή» αλλά έλεγα «το ‘χεις, το ‘χεις, έχεις κάνει και χειρότερα!» ( Βέβαια τότε δεν είχα παιδί!). Τώρα που τα βλέπω από μία σχετική απόσταση είμαι περήφανη που το κατάφερα. Που δεν εγκατέλειψα κάτι απ’ όλα αυτά. Ένα παιδί σου δίνει δύναμη, λες «δεν αντέχω άλλο θα καταρρεύσω» κι όμως έχεις κι άλλο να δώσεις. Είναι σαν τον extra χώρο που κρατάμε στο στομάχι μας για το γλυκό! Είναι η χαρά της ζωής μας. Με ένα χαμόγελο, με ένα «μαμά» τα ξεχνάς όντως όλα. Είναι ένα θαύμα και είμαι ευγνώμων που τον έχουμε και μας διάλεξε!

Σε τρομάζει ως μητέρα αυτό όλο που ζούμε γύρω μας;

Με τρομάζουν πολλά πράγματα που συμβαίνουν γύρω μας και όταν γίνεσαι γονιός οι φόβοι πολλαπλασιάζονται. Όμως με το να φοβάμαι και να ακινητοποιούμαι δεν βοηθάω κανέναν. Προσπαθούμε να του δίνουμε τα εφόδια να δυναμώνει, να σέβεται τους γύρω του και να προστατεύει τον εαυτό του. Να τον προστατεύουμε χωρίς να είμαστε υπερπροστατευτικοί. Θα έρθει η στιγμή που δεν θα είμαστε δίπλα του 24 ώρες το εικοσιτετράωρο και θα πρέπει να το έχει μάθει. Έχουμε δρόμο ακόμα.

Τι συμβουλή που πήρες από τους δικούς σου θα ήθελες να δώσεις και στον γιο σου;

Θα σου πω μια ωραία συμβουλή που μας είχε δώσει ο πατέρας του Δημήτρη (σ.σ. ο σύζυγός της, Δημήτρης Πλατανιάς). Επιτυχία είναι να αποτυγχάνεις και να μην χάνεις τον ενθουσιασμό σου. Ο μόνος τρόπος για να το πετύχεις αυτό είναι να κάνεις πράγματα τα οποία πραγματικά αγαπάς.

Πώς θα ήθελες να είναι η ζωή σου σε 10 χρόνια;

Να είμαστε όλοι υγιείς. Να έχουμε ένα σπίτι γεμάτο από παιδιά, πολύ γέλιο, πολλή αγάπη και ευτυχισμένες στιγμές.

Να έχω – έχουμε πραγματοποιήσει τους στόχους και τα όνειρά μας σε μεγάλο βαθμό. Και να έχουμε δημιουργήσει καινούργιους στόχους και όνειρα. Α! Και να ταξιδεύουμε πολύ!

Αγαπημένο μότο;

Δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή από το τώρα. (Είμαι αρκετά αναβλητική και προσπαθώ να μου το υπενθυμίζω καθημερινά).

Αγαπημένη στιγμή της μέρας;

Όταν βλέπω αυτή τη φατσάρα να μου χαμογελάει! Όλη μέρα!

Αγαπημένο μέρος για διακοπές;

Η Αίγινα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μου μέρη. Σχεδόν μεγαλώσαμε εκεί αφού έχουμε εξοχικό.

Μέχρι να τελειώσουμε το σχολείο ήμασταν κάθε Σαββατοκύριακο, κάθε αργία, κάθε καλοκαίρι εκεί! Πολλές αναμνήσεις και πολλές νέες εικόνες πια. Την μυρίζω την Αίγινα και μου λείπει όταν δεν είμαι εκεί.

Το τραγούδι που ακούς στο repeat αυτόν τον καιρό;

Lil Nas X – Industry Baby

Η κακή συνήθεια που θα ήθελες να κόψεις;

Η νευρικότητά μου και τα πατατάκια. Πολύ άγχος!

Ποιο ελάττωμα δεν συγχωρείς εύκολα;

Δεν αντέχω τις φωνές και την αγένεια. Με τίποτα όμως.

Τι σε ενοχλεί να σε ρωτούν στις συνεντεύξεις;

Δεν είναι τόσο η ερώτηση αλλά ο τρόπος με τον οποίο γίνεται η ερώτηση. Και ειδικά όταν ρωτάνε επίμονα παρόλο που προσπαθείς να τους αποφύγεις ευγενικά.

Τι σου αρέσει να κάνεις και δεν το κάνεις συχνά;

Να περπατάω ήρεμη, χαλαρή κι αμέριμνη χαζεύοντας δεξιά κι αριστερά. Να πηγαίνω σε μουσεία και να κάνω κωπηλασία… Όλα αυτά απαιτούν χρόνο που σπάνια έχω πλέον.

Τι ιστορία κρύβει το όνομά σου;

Κρυσταλλία έλεγαν τη γιαγιά μου. Το κορίτσι μου. Την έχασα τον Ιούνιο. Η γιαγιά μου είχε καταγωγή από τον Πόντο. Και σε αυτήν χρωστάω πολλά αφού εκείνη μας μεγάλωσε και μου γνώρισε τον κόσμο της μουσικής

Δεν μου άρεσε σαν παιδί αυτό το όνομα. Ήταν ασυνήθιστο, σπάνιο και δεν μου άρεσε να νιώθω ότι έχω κάτι «παράξενο» σαν παιδί. Ξέρεις πώς είναι τα παιδιά. Πρώτη φορά έμαθα ότι υπάρχει κι άλλη Κρυσταλλία στα 20 μου. Μέχρι τότε δεν το είχα ξανακούσει!

Όσο μεγάλωνα και αφού έψαξα την ετυμολογία του ονόματος το λάτρεψα. Κρυστάλλινη, διάφανη, διαυγής.

Είμαι η τρίτη κατά σειρά Κρυσταλλία της οικογένειας. Την προ προγιαγιά μου την φώναζαν Κρυστάλλη και ζούσε στα Σούρμενα.