Η Ντορέττα Παπαδημητρίου στο Znews: “Το να είσαι παρουσιάστρια δεν συγκρίνεται με τίποτα”
Συνεντεύξεις

Η Ντορέττα Παπαδημητρίου στο Znews: “Το να είσαι παρουσιάστρια δεν συγκρίνεται με τίποτα”

Η Ντορέττα Παπαδημητρίου στο Znews: “Το να είσαι παρουσιάστρια δεν συγκρίνεται με τίποτα”

Αγαπημένη της γιορτή τα Χριστούγεννα. Τόπος, η Νέα Υόρκη. Λατρεία, τα δύο της παιδιά, ο Διονύσης και ο Φίλιππος και μετά δουλειά, δουλειά, δουλειά… Κυριακή απόγευμα, βρίσκουμε την Ντορέττα Παπαδημητρίου στο Γκάζι, τρεις ώρες πριν αρχίσει η παράσταση “Μαριχουάνα stop!“, όπου δεσπόζει η μεγάλη μορφή του Τόλη Βοσκόπουλου, στο γνωστό μιούζικαλ.

Ντορέττα, είσαι ηθοποιός, είσαι παρουσιάστρια, ήσουν αθλήτρια, είσαι μητέρα δύο παιδιών και όλα αυτά από 24 ετών. Σαν πολλά δεν είναι για τόσο νεαρή ηλικία;

Πρώτα από όλα είμαι μάνα και μετά όλα. Η αλήθεια είναι ότι τα έκανα όλα πολύ μικρή, κάτι σαν να ήταν η μοίρα μου, το ριζικό μου να είμαι πάντα ως το λαιμό στις υποχρεώσεις. Έτσι τα έφερε η ζωή. Αθλήτρια σε επίπεδο πρωταθλητισμού στη ρυθμική γυμναστική και στο στίβο με την εθνική ομάδα, κατόπιν στη σχολή ηθοποιίας και ένα κολέγιο στην Αμερική και μετά: Μάνα, στα 24. Όλα συνδυάζονται και όλα βοηθάνε.  Ο αθλητισμός συντηρεί το σώμα μου – έχουν περάσει πια και 20 χρόνια. Το να είσαι ηθοποιός και παρουσιάστρια, βοηθάει το ένα το άλλο.

Ποια είναι τα πρώτα βήματα σου στην υποκριτική;

Ξεκίνησα ανάποδα από την τηλεόραση, με την “Απαγορευμένη Αγάπη”, “Η Λίζα και η άλλη” και ένα μικρό πέρασμα στο “Κλείσε τα μάτια” του Παπακαλιάτη. Μετά γέννησα και σταμάτησα για λίγο. Ευτυχώς το δεύτερο παιδί ήρθε αμέσως μετά το πρώτο, με ένα χρόνο διαφορά και όταν ξεπετάχτηκαν λίγο, άρχισα και εγώ να δουλεύω. Πρώτη ταινία το Alter ego με τον Σάκη Ρουβά και μετά θέατρο με Καζάκο στο “Μαύρο κουτί”.

Τι σου αρέσει περισσότερο; Να είσαι παρουσιάστρια, να είσαι στο σανίδι, στο σινεμά τι;

Κανένα δεν συγκρίνεται με το άλλο στις χαρές που παίρνεις και στο πως δουλεύεις, αλλά και μερικές φορές συνδέονται με ένα περίεργο τρόπο. Πάντως νομίζω το να είσαι παρουσιάστρια δεν συγκρίνεται με τίποτα άλλο. Στο σινεμά, στο θέατρο, υποστηρίζεις ρόλους. Στην τηλεόραση, όταν παρουσιάζεις κάτι, είσαι ο εαυτός σου και αυτό μου αρέσει πάρα πολύ. Τώρα προέκυψε και ο χορός καλά λες. Eγώ μέχρι να πάω στο Dancing with the stars, δεν ήξερα ότι μπορώ να χορέψω. Εκεί το έμαθα και αυτό! Και ήταν μαγικό. Και στο θέατρο αυτό μου αρέσει ουσιαστικά, το μιούζικαλ. Τραγούδι, χορός.

Από ηθοποιούς θαυμάζει τη Μαρία Ναυπλιώτου και πολλούς άλλους που ανυπομονεί να δει τις παραστάσεις τους. Περιέργως πως, σαν κορίτσι δεν είχε καμία αφίσα στο δωμάτιο της. “Μα μήπως προλάβαινα ; Όλο σε ένα στάδιο ή ένα γυμναστήριο ήμουν για προπόνηση”, θα πει.

Πως αποφορτίζεται μια τόσο πολυάσχολη και γεμάτη υποχρεώσεις γυναίκα;

Τώρα, τρέχω πολύ με τα παιδιά. Ο ένας 13, ο άλλος 12 χρόνων… μαθήματα, μπάσκετ ένα σωρό πράγματα, αλλά είναι τόσο καλά παιδιά που αυτό, με αποζημιώνει. Το καλύτερο μου είναι ένα ταξίδι στη Νέα Υόρκη, ο αγαπημένος μου προορισμός! Πρόπερσι είχαμε πάει και με τα παιδιά. Ήταν τόσο ωραία. Γενικά σπίτι, σινεμά, ήρεμα πράγματα.

Βλέπεις καθόλου τηλεόραση; Πώς πάνε τα πράγματα φέτος;

Νομίζω φέτος κάτι κινείται. Από άλλες χρονιές γίνονται πράγματα. Δεν έχω κάποια σταθερή εκπομπή να πω δεν τη χάνω, αλλά φέτος μου αρέσει πάρα πολύ ο Νίκος Μουτσινάς! Πάρα πολύ! Αυτό που κάνει είναι πολύ καλό.

Ας δούμε τώρα, εσύ τι θα κάνεις;

Εγώ μιλάω με τον ΑΝΤ1 για μια εκπομπή το Σαββατοκύριακο. Δεν έχω κάτι οριστικό. Στις κουβέντες είμαστε ακόμα.

Νέα γυναίκα με δύο παιδιά, προβληματίζεσαι από την εποχή; Από το πώς είναι τα πράγματα στη χώρα;

Αν προβληματίζομαι λέει. Δυο παιδιά έχω. Και αγωνιώ και αυτό που με φοβίζει είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης σε όσους μας κυβερνούν. Αλλά επειδή είμαι αισιόδοξη, θέλω να πιστεύω πως κάποια στιγμή, δε μπορεί, θα πάμε καλύτερα.

Μια και όπου να ‘ναι μπαίνουμε σε μέρες γιορτινές θέλεις να πεις μια ευχή;

ΥΓΕΙΑ και τίποτα άλλο. Όλα τα άλλα δεν με ενδιαφέρουν. Ο κόσμος να έχει υγεία.

Η Ντορέττα φεύγει τρέχοντας να πάει να βαφτεί και της φωνάζω. “Δεν μου είπες το αγαπημένο σου φαγητό;”. “Μα τα λαζάνια της μανούλας μου”, μου λέει και χάνεται μέσα στις κουίντες.