Παναγιώτης Κωνσταντινίδης: Το φαβορί του «Survivor Ελλάδα- Τουρκία» σε μια αποκαλυπτική εξομολόγηση στο Znews
Συνεντεύξεις

Παναγιώτης Κωνσταντινίδης: Το φαβορί του «Survivor Ελλάδα- Τουρκία» σε μια αποκαλυπτική εξομολόγηση στο Znews

Παναγιώτης Κωνσταντινίδης: Το φαβορί του «Survivor Ελλάδα- Τουρκία» σε μια αποκαλυπτική εξομολόγηση στο Znews

Γιατί δεν μιλάει πλέον με την καλή του φίλη, Κατερίνα Δαλάκα;

Ένας από τους παίκτες που ξεχώρισαν στο Survivor 3 -εκείνο το περιβόητο Survivor Ελλάδα-Τουρκία το 2019- ήταν και ο Παναγιώτης Κωνσταντινίδης.

Ήταν ο παίκτης που έφτασε ένα βήμα πριν από την πρόκριση στον τελικό αλλά η τύχη δεν ήταν με το μέρος του. Μάλιστα στο συμβούλιο αποχώρησης ήταν άρρωστος.

Ο Παναγιώτης μετά το παιχνίδι ασχολήθηκε με τις δύο ιδιότητές του, αφού είναι γυμναστής και διατροφολόγος αν και καραντίνα τον πήγε -όπως όλους-πίσω στα πλάνα του.

Μιλήσαμε μαζί του για όλα, το φετινό παιχνίδι, το δικό του όπως το έζησε, αν κράτησε επαφή με παλιούς συμπαίκτες ενώ μας αποκάλυψε γιατί δεν μιλάει πια με την Κατερίνα Δαλάκα.

Πώς βλέπεις το φετινό Survivor; Είναι όντως πιο δύσκολο π.χ. από το δικό σας;

Το φετινό Survivor δεν είναι το πιο δύσκολο όπως έχει αναφερθεί. Είναι λίγο άστοχο το σχόλιο, όλα έχουν τις δυσκολίες τους καθώς όλοι περνούν τις ίδιες κακουχίες. Στο συγκεκριμένο δεν βλέπω κάποια δυσκολία στους στίβους μάχης. Τη μόνη δυσκολία που βλέπω είναι σε ό,τι αφορά την επιβίωση των παικτών μεταξύ τους γιατί από ό,τι έχω δει έχουν μπει πάρα πολύ διαφορετικοί χαρακτήρες και οι περισσότεροι είναι άνθρωποι που θέλουν να είναι μπροστά στην τηλεόραση, να έχουν την τελευταία λέξη και δεν αφήνουν και καρφίτσα να πέσει κάτω, πάνε κατευθείαν στην κόντρα.

Εσείς νιώθατε παραπάνω πίεση επειδή το παιχνίδι ήταν «Ελλάδα-Τουρκία» και όχι μπλε και κόκκινοι ενώ εκπροσωπούσατε χώρα και όχι απλώς τους εαυτούς σας;

Προσωπικά εγώ είχα λίγο παραπάνω άγχος γιατί είναι διαφορετικά να πηγαίνεις σε ένα ριάλιτι που θα παίξει και στις δύο χώρες και συ πρέπει να υπερασπιστείς τη χώρα σου, οπότε αν κάτι δεν πάει καλά δεν πας γενικά καλά σαν παίκτης, θα σε κρίνει πολύ άσχημα ο κόσμος. Ξέρουμε τις αντιλήψεις και τις ιδεολογίες κάποιων ανθρώπων οπότε θα υπήρχε κατακριτέο. Υπήρχε περισσότερο άγχος από το να παίζεις με έναν τραγουδιστή διάσημο, έναν ηθοποιό που πάει πιο πολύ για πλάκα. Εμείς έπρεπε να κερδίσουμε και να κερδίσουμε για την Ελλάδα. Στην αρχή που χάναμε ο κόσμος μας κατέκρινε, ότι είμαστε άχρηστοι, «ποιους στείλατε φέτος», «γιατί πήγαν αυτοί, υπάρχουν πολύ καλύτεροι αθλητές». Λίγοι τηλεθεατές κάθισαν και σκέφτηκαν ότι αν αυτοί οι παίκτες ήταν με διάσημους θα ήταν πολύ καλύτεροι.

Φέτος μπήκαν πάρα πολλοί παίκτες ενώ είχε προχωρήσει αρκετά το παιχνίδι. Πώς σου φάνηκε αυτό;

Γενικά μας είχαν συνηθίσει στα Survivor να μπαίνουν κάποιοι παίκτες λίγο πριν την μέση. Στο συγκεκριμένο είχαν πολύ μεγάλη γκάμα επιλογών και το είχαν φτιάξει πάνω στο κομμάτι του ριάλιτι. Είδαμε ότι ο Σάκης το πρώην αγόρι της Μαριαλένας μπήκε στους δύο μήνες. Πιστεύω ότι αυτή η κίνηση ήταν σκόπιμη από την παραγωγή εκείνη τη στιγμή και να μην μπουν μαζί εξαρχής.

Το θέμα που έχει προκύψει  τελευταία είναι ότι οι καινούριοι παίκτες μεταφέρουν στους παλιούς πράγματα απ’ έξω. Σε σας είχε συμβεί κάτι τέτοιο;

Αυτό γίνεται σίγουρα. Όποιον και να ρωτήσεις από όλα τα Survivor θα σου πει ότι είναι σίγουρο. Οι καινούριοι πάντα δίνουν πληροφορίες στους άλλους. Είτε θα τους πουν ότι το ριάλιτι πάει πάρα πολύ καλά, σας βλέπει όλη η Ελλάδα είτε ότι δεν πάει καλά, δεν μας βλέπει κανείς. Όπως στην περίπτωση τη δικιά μας που δεν πήγε καλά το ριάλιτι σε τηλεθέαση είχε προστεθεί παίκτης που μας ανέφερε ότι δεν πάει καλά το σόου έξω. Οπότε στην προκειμένη φάση όλη αυτή την κόντρα που έχει γίνει ανάμεσα στις δύο ομάδες και στους παίκτες της μπλε γίνεται διότι μπαίνουν καινούριοι παίκτες, ξέρουν τι άποψη έχει ο κόσμος για τους συμπαίκτες τους και στην προκειμένη περίπτωση που είναι και πρώην είναι πιο εύκολο να σχηματίσουν μια ομάδα και να βάλουν κάποιους άλλους στο περιθώριο που ήδη ξέρουν ότι ο κόσμος δεν έχει καλή άποψη για αυτούς. Θα είναι πιο εύκολο να τους βγάλουν στον τάκο, ξέρουν ποιος έχει απήχηση και ποιος όχι άρα ξέρουν πάνω κάτω ποιος μπορεί να αποχωρήσει πιο εύκολα.

Οπότε λειτουργούν κάπως σαν πιόνια;

Ναι από την άποψη ότι έρχονται απ’ έξω, έχουν ακούσει την κριτική του κόσμου για τον καθένα και μπορούν να πορευτούν λίγο πιο εύκολα.

Όταν είχε μπει εμβόλιμη η Δαλάκα στο δικό σας παιχνίδι είχε δημιουργηθεί ιδιαίτερη αίσθηση, διότι ξαναμπήκε ενώ είχε παίξει σε προηγούμενο Survivor, πόσα χρήματα πήρε αλλά και γιατί φάνηκε να αλλάζει τις ισορροπίες. Εσείς πώς εισπράξατε την είσοδό της;

Είχαν μπει και άλλοι παίκτες και μας είχαν πει ότι δεν πάει καλά το σόου έξω και ότι δεν έχουμε πολλή τηλεθέαση. Πιστεύω ότι στην Κατερίνα έγινε η πρόταση επειδή εκείνη την περίοδο στα social media υπήρχαν πολλά hashtags “βάλτε τη Δαλάκα” οπότε η παραγωγή θεώρησε σωστό να μπει η Κατερίνα μέσα γιατί θα έχει περισσότερη τηλεθέαση από την άποψη ότι ο κόσμος την ήθελε.

Εσένα σε «έριξε» η είσοδός της;

Δεν με έριξε όσο να κάτσω να σκεφτώ ποια θα είναι η συνέχεια του παιχνιδιού. Βασικά όλοι οι παίκτες μπήκαν σε αυτό το τριπάκι. Όταν πηγαίνεις σε ένα ριάλιτι και μπαίνει ένας παίκτης που έχει ήδη ξαναμπεί και έχει ήδη το κοινό του και είναι ήδη αρκετά γνωστός και τον αγαπάει ο κόσμος είναι πολύ δύσκολος ο ανταγωνισμός για τους άλλους παίκτες που βγήκαν πρώτη φορά στην τηλεόραση και σε ριάλιτι για να μπορέσουν να πιάσουν το κοινό της Κατερίνας και να το ξεπεράσουν.

Έφτασες πολύ κοντά στον τίτλο. Έμεινες στο παιχνίδι 5 μήνες. Έφτασες στην πηγή χωρίς να πιεις νερό.

Το ίδιο πράγμα είχα πει κι εγώ τη μέρα που αποχώρησα!

Απογοητεύτηκες;

Σαφώς. Ήμουν ο τελευταίος Έλληνας που αποχώρησε από το παιχνίδι μετά οι άλλοι 4 πήγαν στον τελικό. Στεναχωρήθηκα γιατί πιστεύω ότι μου άξιζε 1000% μια θέση στον τελικό γιατί και με στατιστικά και με την άποψη του κόσμου ήμουν ο πιο δυνατός άντρας αγωνιστικά, η στάση μου μέσα στο παιχνίδι ήταν καλή -έχω ακούσει από τον κόσμο τα καλύτερα, ότι ήμουν αξιοπρεπής, δεν δημιουργούσα εντάσεις. Αφού ήμουν και καλός παίκτης και καλός χαρακτήρας μια θέση στον τελικό την άξιζα.

Τι συνέβη λοιπόν;

Εγώ είχα βγει υποψήφιος με τη Δήμητρα, είχαμε χάσει ασυλία και είχαμε παίξει στη δοκιμασία των συμβόλων που κέρδισε η Κατερίνα και αυτομάτως πήγε στον τελικό. Σε όλο το παιχνίδι μόνο μια ψήφο είχα πάρει. Η Δήμητρα ήταν ένα κορίτσι που είχε ανοιχτεί πολύ για προσωπικά θέματα μέσα στο παιχνίδι, είχε ευαισθητοποιήσει πολύ τον κόσμο και πιστεύω ότι την κράτησαν γι΄αυτόν τον λόγο.

Τα social media τα βλέπουμε πολύ να κινούνται στο φετινό παιχνίδι. Σε σας συνέβαινε αυτό;

Είναι πολύ διαφορετικό σε αυτό το κομμάτι το φετινό Survivor γιατί λόγω καραντίνας ο κόσμος είναι όλος κλεισμένος μέσα και το παρακολουθούν όλοι γι’ αυτό κινητοποιούνται πιο πολύ τα social και τα κανάλια. Αυτό το είχαμε συνηθίσει και στο 1 και στο 2. Μόνο στο δικό μας από ό,τι έχω μάθει δεν ασχολήθηκε κανένας με το ριάλιτι γιατί δεν είχε πολλή απήχηση.

Όσα γίνονται πίσω από τις κάμερες στο Survivor

Είναι τόσο εύκολο όσο φάνηκε οι παίκτες να βγουν έξω από τα όρια της καλύβας όπως έκανε ο Παππάς και ο Σταμούλης;

Γενικότερα σε όλα τα Survivor επειδή όντως υπάρχει πάρα πολλή πείνα και δεν έρχεται κάποιος να μας πει “πάρε κάτι να φας” ο άνθρωπος φτάνει στα όριά του, θα κάνει τα πάντα για να βρει κάτι να φάει. Το λέει και ο τίτλος, είναι Survivor είναι επιβίωση. Αυτό που έκαναν έχουν γίνει σε όλα τα Survivor και στο δικό μας. Και εγώ έχω φύγει από την παραλία και έχω περπατήσει σύνολο 3 ώρες αλλά δεν έφτασα κάπου γιατί εκεί που ήθελα να φτάσω ήταν πολύ μακριά και γύρισα πίσω πάλι. Εύκολα όμως μπορεί ένας άνθρωπος να βγει εκτός ορίων. Ο Κρις με τον Αλέξη πήγαν σε ένα ξενοδοχείο που ήταν κοντά ή όχι τόσο κοντά και όντως να περπατάγανε 5 ώρες μέσα στο δάσος ή παραλιακά. Υπάρχουν πάρα πολύ κίνδυνοι. Ο παίκτης όμως δεν μπορεί να το καταλάβει αυτό γιατί το μόνο που τον νοιάζει είναι να βρει να φάει, δεν έχει καθαρή σκέψη. Απλά μου φάνηκε παράλογο που οι συμπαίκτες τους τούς έκριναν τόσο πολύ για αυτή τους την πράξη.

Η πείνα ή οι συμπεριφορές των συμπαικτών είναι το πιο δύσκολο στο Survivor;

Και τα δύο είναι πάρα πολύ δύσκολα διαχειρίσιμα αλλά επειδή εμείς ήμασταν 24 ώρες το 24ωρο μαζί και προβάλλονται μόνο 3 ώρες και δεν ξέρουμε τι ακριβώς γίνεται το πιο δύσκολο κομμάτι είναι η αντιμετώπιση των άλλων ανθρώπων και των διαφορετικών μυαλών. Άλλοι έχουν μόνο στρατηγική, άλλοι προσπαθούν να σου ξεφύγει μια λέξη και να στο χτυπήσουνε κάποια άλλη στιγμή. Πιστεύω ότι η πείνα είναι πιο εύκολα διαχειρίσιμη.

Τι κάνουν οι παίκτες του Survivor το υπόλοιπο 24ωρο;

Προσπαθούν να σκοτώσουν τον χρόνο τους, άλλοι κάνουν μπάνιο, άλλοι ηλιοθεραπεία, άλλοι κοιμούνται με τις ώρες, άλλοι κοιτάνε τον ουρανό και σκέφτονται τα άγχη τους!

Οι προβλέψεις για τον φετινό τελικό και ο Γιώργος Λιανός

Έχεις ξεχωρίσει κάποιους παίκτες για τον τελικό του φετινού παιχνιδιού;

Ακόμα είναι αρχή σχετικά αλλά με έχουν προβληματίσει κάποιοι παίκτες που είναι καλοί αγωνιστικά αλλά στο φετινό θα ψηφίσει πολύ ο κόσμος με βάση τον χαρακτήρα, υπάρχουν πολλοί τσακωμοί. Κάποιοι παίκτες που μου αρέσουν αγωνιστικά δεν μου αρέσει πολύ ο χαρακτήρας τους. Περιμένω να περάσει ο καιρός να δω πώς θα διαχειριστούν τις καταστάσεις για να πω.

Αγωνιστικά είναι καλός ο Ηλίας Μπόγδανος, ο Σάκης Κατσούλης, η Μαριαλένα, ο Νίκος Μπάρτζης, ο James είναι καλός στους στόχους, η Καρολίνα είναι καλή στους αγώνες. Ο Κόρομι δεν είναι του αγωνιστικού μου στυλ. Είναι σαν τον Κρις. Ήταν καλοί παίκτες, έχουν μια φυσιογνωμία εξωτερική που πιστεύεις ότι είναι πάρα πολύ δυνατοί παίκτες αλλά δεν μας έχουν δείξει τουλάχιστον μια σταθερότητα.

Πώς βλέπεις τον Γιώργο Λιανό;

Του άξιζε να πάρει αυτή την ευκαιρία και τα έχει βγάλει πέρα 100%, είναι πάρα πολύ καλός. Βλέπω πολύ καλά σχόλια στα social για όσα λέει ο Γιώργος την ώρα του παιχνιδιού. Έχει δώσει την πινελιά του. Δεν μπαίνει μέτρο σύγκρισης με τον Σάκη Τανιμανίδη. Είναι δύο διαφορετικοί άνθρωποι και ταυτόχρονα είναι και οι δύο πάρα πολύ καλοί στη δουλειά τους. Ο Σάκης ήταν ο πρώτος που το έκανε όλο αυτό, ήταν πάρα πολύ καλός στο κομμάτι της παρουσίασης, τον είχε συνδέσει όλος ο κόσμος με το Survivor, όμως η τύχη έδωσε την ευκαιρία στον Λιανό να βγει μπροστά, και τα έχει καταφέρει πάρα πολύ καλά.

Η σχέση του με την Κατερίνα Δαλάκα

Μιλάς με τους παλιούς σου συμπαίκτες;

Με κάποιους έχω κρατήσει επαφή και με κάποιους όχι. Καμιά φορά τα πράγματα είναι διαφορετικά έξω. Πολλοί παίκτες μπαίνουν και δείχνουν έναν άλλον εαυτό προς όφελός τους, προσπαθούν να καλύψουν κάποια ελαττώματα που δεν μπορείς να τα καταλάβεις. Βγαίνοντας όμως στην πραγματική ζωή μπορεί να τα δεις και να μην σου αρέσουν οπότε δεν κάνεις παρέα.

Μπορούν να προκύψουν φιλίες αλλά ελάχιστες. Μπαίνουν 12 και 12 παίκτες, ένας θα κερδίσει, όλοι έχουν το σχέδιό τους πώς θα φάει ο ένας τον άλλον. Αλλά αυτό είναι το παιχνίδι.

Κρατάς επαφή με την Κατερίνα Δαλάκα;

Η Κατερίνα Δαλάκα ήταν από τα λίγα άτομα που είχα κρατήσει σχέση. Δεν ήταν η μόνη. Είχαμε βγει έξω. Με την Κατερίνα πλέον δεν μιλάμε. Έχουν γίνει κάποιες παρεξηγήσεις μεταξύ μας σε ότι αφορά μια σχέση που είχε. Καλώς ή κακώς με τη σχέση της έχει χωρίσει αλλά εγώ έχω κρατήσει μια αρκετά καλή φιλία με τον άνθρωπο που ήταν μαζί. Έχουμε εναντιωθεί λίγο μεταξύ μας γι’ αυτό έχει χαλάσει η σχέση μας. Παρόλα αυτά δεν μου έχει κάνει κάτι, ούτε εγώ σε προσωπικό επίπεδο αλλά δεν μιλάμε με αυτόν τον λόγο.

Ήσουν φίλος με τον πρώην σύντροφό της από πριν ή τον γνώρισες μετά;

Τον γνώρισα μέσω της Κατερίνας. Όταν βγήκαμε από το παιχνίδι κάναμε μια κοινή έξοδο όλοι και γνωριστήκαμε. Έχω βιώσει τα παιδιά στη σχέση τους, γινόντουσαν κάποια πράγματα μεταξύ τους που δεν με αφορούν, δεν τα βρήκαν. Εμένα ο συγκεκριμένος άνθρωπος από την πρώτη στιγμή που με γνώρισε μου συμπεριφέρθηκε πάρα πολύ καλά όπως κι εγώ απέναντί του και υπήρξε κάποια φιλία. Δεθήκαμε λίγο παραπάνω, μου στάθηκε σε κάποιες δυσκολίες που άνθρωποι που είχα χρόνια δίπλα μου δεν μου στάθηκαν και παραμείναμε φίλοι. Η Κατερίνα θεώρησε σωστό να μην μιλάει μαζί μου επειδή κάνω παρέα με τον Δημήτρη (σ.σ. Φιντιρίκος). Δεν μπορώ να την κατακρίνω. Αν με το να μη μιλάει με μένα αισθάνεται καλύτερα για να μην μαθαίνει το παραμικρό για τον πρώην της το σέβομαι και το δέχομαι.