Πέτρος Πολυχρονίδης: «Δεν είναι πάντα καλό να βλέπεις δυο ανθρώπους να τσακώνονται στην τηλεόραση»
Συνεντεύξεις

Πέτρος Πολυχρονίδης: «Δεν είναι πάντα καλό να βλέπεις δυο ανθρώπους να τσακώνονται στην τηλεόραση»

Πέτρος Πολυχρονίδης: «Δεν είναι πάντα καλό να βλέπεις δυο ανθρώπους να τσακώνονται στην τηλεόραση»

Μιλάει στο Znews για το άγνωστο παρασκήνιο των Globetrotters και το "παράπονό" του από το κορίτσι του "Τροχού της Τύχης"!

Το κοντέρ του “Τροχού της τύχης” έχει γράψει σχεδόν 1000 επεισόδια, με τον ίδιο στη θέση του παρουσιαστή αδιάλειπτα εδώ και 6 σεζόν.

Φέτος προστέθηκαν στις τηλεοπτικές του επιτυχίες και οι Globetrotters, που ξεκίνησαν δειλά και διεκδίκησαν επάξια τη θέση τους ψηλά στους πίνακες τηλεθέασης.

Ο Πέτρος Πολυχρονίδης όμως, ένας άνθρωπος γνήσια χαμογελαστός παρά τις δυσκολίες που του έφερε η ζωή, δεν είναι τυχαία στον χώρο. Χρόνια στα ερτζιανά, έχει το δικό του κοινό.
Σε αυτούς έχουν προστεθεί και όσοι θέλουν πια στην τηλεόραση να βλέπουν κάτι… θετικό κι ευχάριστο!

Πατέρας δύο παιδιών και άλλων δύο με… 4 πόδια, δύο υπέροχες γάτες, ζει όμορφα, όπως θα έλεγε απλά κάποιος που τον γνωρίζει, με τη σύντροφό του -τη “γυναίκα” του όπως λέει- και μίλησε στο Znews.

Τελικά o Πέτρος είναι σκύλος ή γάτα;

Ο Πέτρος είναι γάτα, δεν είναι σκύλος! Έχει το εξής θέμα όπως και οι γάτες: δεν είναι τόσο εύκολο να τις πλησιάσεις και να παίξεις τόσο εύκολα μαζί τους όπως τα σκυλιά, που έρχονται αμέσως. Ο Πέτρος είναι λίγο πιο γάτα σε αυτό. Όταν όμως καταλάβει ποιος είναι μαζί του και για ποιον λόγο είναι μαζί του είναι ήρεμη γάτα. Με τους υπόλοιπους γίνεται γάτα που βγάζει και νύχια!

Οι γάτες, ως γνωστόν είναι μεθοδικά πλάσματα. Δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη. Εσύ θεωρείς ότι είσαι μεθοδικός ή αφήνεσαι στην… τύχη;

Παρότι η… τύχη είναι συνώνυμό μου τα τελευταία χρόνια, η αλήθεια είναι ότι είμαι αρκετά μεθοδικός και δεν κάνω τίποτα τελείως αυθόρμητα και κουτουρού. Κάνω πάρα πολλά πράγματα αβίαστα αλλά τα έχω σκεφτεί αρκετά πριν τα κάνω.

Ο “Τροχός” φέτος και “γυρίζει και κερδίζει” για σένα, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τα νούμερα τηλεθέασης. Τυχαίο;

Προσωπικά δεν μου κάνουν καθόλου εντύπωση τα νούμερα του “Τροχού της τύχης” και η τηλεθέαση και μεταφραζόμενο όλο αυτό σε αγάπη του κοινού, δεν είναι τυχαίο. Αφενός γιατί μετά από 1000 επεισόδια που συμπληρώνουμε φέτος αντιλαμβάνεσαι ότι κάποιος λόγος υπάρχει που αυτή η εκπομπή είναι η μακροβιότερη στην τηλεόραση ανάμεσα στα τηλεπαιχνίδια και πολύ αγαπητή. Ο βασικός λόγος είναι ότι για μένα αυτή η εκπομπή δεν ξεκίνησε πάνω σε κάποια τηλεοπτικά στερεότυπα. Τα μόνα στερεότυπα που είχε ήταν το format του παιχνιδιού. Θελήσαμε -και αυτό μας βγήκε- να παρουσιάσουμε τον εαυτό μας στη θέση των παρουσιαστών ενός παιχνιδιού. Για όσους με γνωρίζουν και σε πιο προσωπικό επίπεδο, δεν πηγαίνω για να παριστάνω τον παρουσιαστή. Διεκπεραιώνω βεβαίως τους κανονισμούς ή ο,τιδήποτε άλλο αλλά κατά τα άλλα είμαι ο Πέτρος που πιθανότατα θα συναντήσεις πριν και μετά το παιχνίδι. Νομίζω ότι αυτό είχε άμεση σύνδεση με τον τηλεθεατή που νιώθει την αλήθεια σου και την αποδέχεται ή την απορρίπτει. Δεν αρέσεις ποτέ σε όλους. Αυτοί που την αποδέχτηκαν έγιναν πιστοί φίλοι της εκπομπής και χρόνο με τον χρόνο κερδίζουμε και άλλους. Έχουμε ένα δικό μας κοινό που λατρεύει το παιχνίδι και τη φιλοσοφία. Επιπλέον, σαν εκπομπή, μετά από 6 σεζόν, δεν έχουμε κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια. Φροντίζουμε να ανταμείβουμε τον “πελάτη”, τον τηλεθεατή, με κάτι φρέσκο στο “μαγαζί” μας. Το ‘χω πει κι άλλες φορές ότι είναι όπως όταν πηγαίνεις σε μια ταβέρνα πάρα πολλά χρόνια και ξαφνικά δεις ότι μια χρονιά έχει καινούρια τραπεζομάντιλα, μετά καινούριο κατάλογο, την άλλη χρονιά μια νέα σπεσιαλιτέ. Κι εμείς κάθε χρόνο βάζουμε μια “σπεσιαλιτέ”, κάτι καινούριο για να δείξουμε στον πελάτη ότι “κοίταξε, υπάρχει μια ανταμοιβή για σένα”.

Η χημεία σου με τη φετινή σου παρτενέρ, τη Βάλια, έπαιξε ρόλο;

Πάντα παίζει ρόλο η χημεία αλλά ουδέποτε είχα πρόβλημα ούτε τώρα με τη Βάλια ούτε με τη Τζούλια Νόβα ούτε με την Ιωσηφίνα Τζουγανάκη τις προηγούμενες σεζόν. Έχουμε να κάνουμε με κάτι πολύ ευχάριστο, ένα παιχνίδι που στο τέλος θα δώσει χρήματα σε κόσμο και αρκετά χρήματα μάλιστα, τα περισσότερα σε καθημερινή βάση από οποιοδήποτε τηλεπαιχνίδι. Δεν υπάρχει κάτι που να μπει ανάμεσα σε μένα και τη συνεργάτιδά μου. Έχουμε να κάνουμε μία δουλειά, την κάνουμε ωραία, ενίοτε κάνουμε και παρέα εκτός δουλειάς, γιατί είναι πάρα πολύ απλό και ανθρώπινο αυτό που συμβαίνει στον “Τροχό της τύχης”. Δεν υπάρχει “κλίμα”, εγώ δεν το έχω ζήσει ποτέ, όντας ο μακροβιότερος από την ομάδα όλη αυτή την εξαετία μαζί με τον μουσικό μας επιμελητή! Πηγαίνουμε με μεγάλη χαρά. Παρόλο που πολλοί άνθρωποι στην τηλεόραση γκρινιάζουν για τα πολύωρα γυρίσματα – καταρχάς δεν υπάρχει καμία δουλειά που να μην έχει τη δυσκολία της- η δική μου με ξεκουράζει πνευματικά. Αφού λέω πολλές φορές στη γυναίκα μου “ουφ, πάω στον Τροχό να κλείσω το κινητό μου να μη έχω όλες τις άλλες σκοτούρες”. Και πράγματι περνάω πάρα πολύ ωραία.

Η Βάλια είναι καλή “μαθήτρια”;

Α, είναι καταπληκτική! Είναι ένα κορίτσι που προσαρμόστηκε τόσο γρήγορα στον “Τροχό της τύχης” που πραγματικά αν είχα μια μηχανή του χρόνου και πήγαινα σε άλλη εποχή θα ένιωθα ότι η Βάλια ήταν χτες μαζί μας και απλά έλειψε για ένα Σαββατοκύριακο. Δεν ξέρω αν οφείλεται στην προηγούμενη εμπειρία της -γιατί δεν ξεκίνησε πέρσι να εργάζεται- αλλά της βγήκε πάρα πολύ φυσικά. Εύχομαι να την έχουμε βοηθήσει κι εμείς σε αυτό αλλά η Βάλια την πρώτη μέρα της δουλειάς ήταν σαν δούλευε αρκετό καιρό μαζί μας. Τώρα που όντως έχει περάσει αρκετός καιρός είναι σαν να δουλεύει χρόνια μαζί μας.

Και εδώ “ξεπήδησε” το πηγαίο χιούμορ του Πέτρου για τη Βάλια, τη δική μας αγαπημένη fashion blogger: “Την καταγγέλω καθημερινά ότι έχει δίπλα της το fashion icon Πολυχρονίδη και δεν έχει κάνει τίποτα στο blog της στο Znews για μένα! Όλοι ξέρουν ότι τη μόδα της τιράντας την έχω επαναφέρει εγώ κι ας μη φοράω φέτος! Δεν είναι μόδα αυτό;” (γέλια)

Αν διάλεγες ένα από τα τυχερά καρτελάκια του “Τροχού” τι θα ήθελες να κρύβει: περισσότερη δόξα, ένα ταξίδι στην άκρη του κόσμου ή να γύριζες τον χρόνο πίσω;

Τίποτα από τα τρία. Αφενός γιατί η δόξα είναι πολύ σχετικό πράγμα, νιώθω αρκετά δοξασμένος με αυτά που συμβαίνουν στη ζωή μου (γελάει). Το να πάω στην άκρη του κόσμου το θεωρώ πάρα πολύ εύκολο. Κάτσε μην πάω με τους Globetrotters και με δεις εκεί! Όσο για το τρίτο, όχι παρότι στο παρελθόν έχουν συμβεί και καλά και άσχημα πράγματα, αυτά είναι που μας κάνουν αυτό που είμαστε σήμερα. Όχι, δεν θα ήθελα να γυρίσω πίσω. Μου αρέσει πολύ αυτό που έχω. Αυτό που θα ήθελα να βρω στο καρτελάκι μου είναι να έχουν τύχη τα αγαπημένα μου πρόσωπα. Δεν θα πω υγεία -όχι ότι δεν την εκτιμώ καθώς έχουμε πολλά πάρε δώσε (σ.σ. η αδελφή του έφυγε απο τη ζωή σε νεαρή ηλικία από σοβαρή ασθένεια)- αλλά διότι όπως είχε πει και κάποιος άγνωστος σοφός κάποτε, “υγεία είχαν και οι επιβάτες του Τιτανικού, τύχη δεν είχαν!”.

Θα πήγαινες ποτέ στους Globettroters και με ποιον;

Εύκολα! Θα πήγαινα με τη γυναίκα μου την Κατερίνα. Όταν καταφέρνεις να έχεις μία σχέση και να επιβιώνεις μέσα σε αυτήν κρατώντας ένα πολύ ωραίο φιλικό επίπεδο, ξέρεις ότι αυτό μπορεί να βγάλει σπαρταριστές στιγμές. Δε σου λέω ότι θα βγάλει στιγμές Αντελίνας και Χάρη Βαρθακούρη, αλλά σίγουρα θα βγάλει πάρα πολύ γέλιο. Εγώ με την Κατερίνα και στη ζωή μας γελάμε πάρα πολύ και αυτό μας κάνει πιο νέους κάθε χρόνο. Αυτή τη στιγμή είμαι 17 ετών!Δεν θα μπορούσα να διανοηθώ να κάνω αυτό το ταξίδι με άλλον. Βεβαίως επειδή έχω παραστάσεις από το Globettroters φέτος δεν σου κρύβω ότι θα ήθελα πάρα πολύ ο γιος μου να είναι σε ηλικία που να μπορεί να το κάνει αυτό και να ταξιδέψω μαζί του ή ακόμα και η κόρη μου με την οποία έχω ακόμα πιο…. κουλή σχέση. Διότι οι πατεράδες με τις κόρες έχουν αυτό το… τσαχπινογαργαλιάρικο, το ζουζουνιάρικο.

Αν ερχόταν η κόρη σου και σου έλεγε ότι έχει δίλημμα, να πάει στο GNTM ή να γίνει το κορίτσι του “Τροχού” της θα της έλεγες;

Δεν υπάρχει δίλημμα! Έχει ερωτηθεί και για τα δύο επισήμως. Έχει εμφανιστεί σε ένα από τα bootcamp του GNTM και όταν ρωτήθηκε από μία τηλεοπτική κάμερα αν θα ήθελε να γίνει το Next Top Model απάντησε ότι “όχι, είμαι ήδη το Next Top Model”! Το δεύτερο είναι ότι της είχα ανακοινώσει πριν από χρόνια όταν ήταν 6 ετών και δεν το ξεχνάει και το λέει παντού ότι “είμαι εννέα χρονών, εννιά χρόνια πριν παρουσιάσω με τον μπαμπά μου τον Τροχό της Τύχης”! Θεωρεί δεδομένο ότι το 2027 θα είναι στο πλευρό μου στον “Τροχό” όπως κι εγώ διότι πρώτον ο “Τροχός” θα υπάρχει μέχρι τότε και δεύτερον διότι η κόρη μου είναι μια κούκλα! Ευτυχώς δεν έμοιασε στον πατέρα της! Είναι μία καλλονή με μπλε μάτια. Το μόνο που έχει πάρει από τον πατέρα της είναι -δυστυχώς- η πολυλογία!

https://www.instagram.com/p/B2OgUjdIYMT/?utm_source=ig_web_copy_link

Άρα θα σε βλέπουμε στον “Τροχό” για πολλά χρόνια ακόμα;

Κάποτε το έλεγα σε συνεντεύξεις μου και οι δημοσιογράφοι το έκοβαν ως περιττές λέξεις. Είχα πει λοιπόν ότι θα με ενδιέφερε να κάνω τον “Τροχό της τύχης” για πάντα. Και μου έλεγαν “χαβαλές δεν είναι;”. Όχι, δεν είναι χαβαλές. Γνωρίζοντας ότι στην Αμερική το παιχνίδι υπάρχει εδώ και 40 συναπτά έτη, δεν μπορώ να αντιληφθώ γιατί στην Ελλάδα δεν μπορεί ένα τηλεπαιχνίδι – όχι ο “Τροχός” απαραίτητα- να υπάρχει για πάντα. Μιας και είναι λοιπόν το μακροβιότερο παιχνίδι (είναι το μόνο που συνεχίζεται σερί 6 σεζόν με τον ίδιο παρουσιαστή) δε βρίσκω τον λόγο γιατί να σταματήσει. Έχω βρει ένα κανάλι που δίνει στήριγμα στις εκπομπές του και αυτές αποδίδουν. Δε νομίζω ότι θα ενοχλούσε κανένα αν ο “Τροχός της τύχης” έμενε για πάντα εκεί κάθε απόγευμα.

Όπως π.χ. είναι ο Γιώργος Παπαδάκης 30 χρόνια στην πρωινή ζώνη, ας πούμε.

Όπως το περιέγραψες. Δεν ενοχλεί κανένα μια καλή και ποιοτική εκπομπή. Στα τηλεπαιχνίδια δεν το έχουμε δει ακόμα. Όταν κρατάει ήδη 6 σεζόν κάτι σημαίνει για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Σημαίνει ότι αγαπιέται πολύ. Αν λοιπόν κάτι αγαπιέται πολύ γιατί να σταματήσει;

Globettroters θα έχουμε και του χρόνου;

Δεν το γνωρίζω. Σίγουρα άρεσε στον κόσμο και χαιρόμαστε γι’ αυτό αλλά πέρα του ότι είναι μια πανάκριβη παραγωγή είναι και πολύ δύσκολη. Όταν άκουσα την αρχική ιδέα θεώρησα ότι ήταν κάτι που θα περάσουμε πολύ ωραία, θα γελάσουμε και θα φύγει έτσι εύκολα. Ήταν ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα που έχω κάνει στη δουλειά. Τέσσερις παραγωγές να τρέχουν σε όλον τον κόσμο, τρεις με τους παίκτες και μία εδώ, η οποία ήταν ακόμα πιο δύσκολη γιατί έπρεπε να δουλεύει σε 24ωρη βάση για να συντονίσει τρία διαφορετικά timelines και πραγματικά ήταν εξουθενωτικό. Συγχαίρω όλη την παραγωγή για αυτή την προσπάθεια, είτε εκεί είτε εδώ. Δεν ξέρω τι αντοχές υπάρχουν για να ξαναγίνει του χρόνου. Εύχομαι να ξαναγίνει αλλά το λέω ξεκάθαρα, δε γνωρίζω αν υπάρχουν πλάνα να γίνει, τουλάχιστον για του χρόνου.

Ποια ζευγάρια θα ήθελες να δεις σε ένα επόμενο Globetrotters;

Τον Παντελή Καναράκη και τη Νατάσα Θεοδωρίδου. Ξέρω ότι είναι πολύ δύσκολο γιατί οι επαγγελματικές τους υποχρεώσεις είναι τεράστιες και δεν θα μπορούσαν να λείψουν για δυο μήνες από την Ελλάδα -φαντάζομαι- αλλά πραγματικά επειδή γελάω πάρα πολύ μαζί τους με αυτά που κάνουν στο ίντερνετ, αυτό σκέφτηκα.

Το περίμενες ποτέ ότι θα γίνονταν viral ειδικά οι “Βαρθακούριανς”;

Ναι, το περίμενα γιατί είχε τύχει να γνωρίσω τον Χάρη και την Αντελίνα πριν φύγουν και μέσα σε αυτές τις στιγμές που ζήσαμε πριν φύγουν για το παιχνίδι, γούρλωσα τα μάτια μου και λέω “ουάου”. Αυτό που βλέπετε με τον Χάρη και την Αντελίνα είναι 100% αληθινό, γιατί έχω ακούσει και ανθρώπους να μου λένε “μήπως το κάνουν για την τηλεθέαση;”. Τα παιδιά δεν έχουν καθόλου ανάγκη την τηλεθέαση. Δεύτερον είναι τόσο αληθινό, το επιβεβαιώνω, το έχω βιώσει και σε μεγαλύτερο βαθμό. Στα ταξίδια τους είναι και… συγκρατημένοι! Είναι των άκρων. Είναι άνθρωποι που αγαπιούνται παράφορα και μπορούν να τσακωθούν παράφορα την ίδια στιγμή το ίδιο λεπτό!

Την Αντελίνα και τον Χάρη πιστεύεις ότι πρέπει να τους δούμε στην τηλεόραση με δική τους εκπομπή;

Η Αντελίνα είναι ένας άνθρωπος του χώρου μας και το αξίζει πέρα ως πέρα να δοκιμαστεί με δική της εκπομπή. Ο Χάρης επειδή είναι ένα τεράστιο μουσικό ταλέντο δεν ξέρω αν θα ήθελε να φύγει από αυτό. Αν το ήθελε νομίζω ότι θα μπορούσαν να κρατήσουν μια εκπομπή, ίσως με διαφορετικούς τόνους γιατί είναι άλλο να συμμετέχεις σε ένα ταξιδιωτικό παιχνίδι και άλλο σε μία εκπομπή που περνάει και άλλα μηνύματα. Μια εκπομπή με τους δυο τους ταυτόχρονα θα πρέπει να έχει και συγκεκριμένο περιεχόμενο. Δεν είναι πάντα καλό να βλέπεις δυο ανθρώπους να τσακώνονται στην τηλεόραση, ανάλογα και με το περιεχόμενο της εκπομπής. Στο παιχνίδι που γίνονται όλα χάριν αστεϊσμού παρότι οι καυγάδες τους είναι αληθινοί, το ξεπερνάς. Θέλει προσοχή. Εγώ εκτιμώ ότι ο Χάρης δεν θέλει.

Τελικά, Πέτρο, ποιο είναι το αγαπημένο σου ζευγάρι;

Ααα, καλό! Λοιπόν, θα το πω διπλωματικά, οι Globetrotters είναι το αγαπημένο μου ζευγάρι! Να ξέρεις ότι κίνητρό μου για αυτή την ατάκα (σ.σ. λέει σε όλα τα ζευγάρια ότι το καθένα είναι το αγαπημένο του) ήταν ο “Μάνθος Φουστάνος” που έλεγε “Φιόνα, μοναδική μου αγάπη”!

Ραδιόφωνο, τηλεόραση ή κατς;

Για όλους τους ανθρώπους, η μεγάλη τους “αρρώστια” είναι αυτή που τους φορτώνει περισσότερο με σκοτούρες, άγχη, έξοδα. Εγώ λοιπόν είμαι ένας άνθρωπος που παραδοσιακά δεν καπνίζω, δεν πίνω, δεν παίζω τζόγο. Θα με έλεγες και ξενέρωτο γιατί δεν κάνω τίποτα από όλα αυτά που κάποιοι άλλοι θεωρούν ευχαρίστηση. Η δική μου ευχαρίστηση είναι οι αγώνες pro-wrestling. Από τη στιγμή που έγινα και διοργανωτής στην Ελλάδα και αυτό γίνεται με αγάπη, παρόλο που εγώ εκεί σπαταλάω όλα μου τα χρήματα, νιώθω πάρα πολύ γεμάτος ως άνθρωπος. Αυτή τη στιγμή διαθέτω έναν θίασο με 50 performers, με δικό μας χώρο, παραστάσεις sold out, με δικό μας κοινό. Αυτό με γεμίζει πάρα πολύ. Προφανώς και βιοπορίζομαι και απολαμβάνω τη δουλειά μου στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο στον Δρόμο 89,8 αλλά όταν μπαίνω μέσα στο ρινγκ και ετοιμάζω μία παράσταση κατς εκείνη τη στιγμή βλέπεις το πρόσωπό μου να χαμογελάει 100%. Παρότι είναι η δουλειά που με φορτώνει με περισσότερο στρες και άγχος. Εγώ δεν στρεσάρομαι ποτέ όταν ανοίγουν οι κάμερες και μου λένε “3,2,1 γράφουμε”. Στρεσάρομαι όταν έχουμε αγώνες στο ZMAK. Φοβάμαι μη χτυπήσει κάποιος, αν θα είναι καλό το θέαμα, αν ο κόσμος θα το επικροτήσει κ.ο.κ. Αυτό είναι το “κουσούρι” μου, αυτός είναι ο “εθισμός” μου.

https://www.instagram.com/p/B2eMHTjItXw/?utm_source=ig_web_copy_link

Έχεις ταξιδέψει σε πολλά μέρη. Υπάρχει κάποιο που να έχεις βάλει στην καρδιά σου δίπλα στη Νέα Βύσσα (σ.σ. το χωριό του στον Έβρο);

Τα μέρη με τα οποία συνδέεται το DNA μας είναι δύσκολο να συγκριθούν. Έχοντας ταξιδέψει σε καμιά 25αριά χώρες, έχω βρει χιλιάδες μέρη πολύ πιο όμορφα από το χωριό μου. Είναι όμως όμορφα στα μάτια. Η καρδιά είναι ένα πολύ διαφορετικό κομμάτι. Στον κόσμο υπάρχουν πανέμορφα μέρη, αλλά τα πανέμορφα μέρη τα κάνουν οι πανέμορφοι άνθρωποι. Δοκιμάστε να πάτε στο πιο φανταστικό μέρος του κόσμου και μπείτε στη διαδικασία να βρείτε αφιλόξενους ανθρώπους, ότι θα σας ληστέψουν κ.λπ. Αυτομάτως το ταξίδι και ο προορισμός μένουν στη μνήμη ως κακός. Έχω πάει σε πολύ άθλια μέρη όπου γνώρισα καταπληκτικούς ανθρώπους και τα θυμάμαι σαν μαγευτικά. Οι άνθρωποι κάνουν τα ταξίδια και όχι οι τοποθεσίες αυτές καθ’ εαυτές.

Είσαι ένας γνήσια χαμογελαστός άνθρωπος, και από διηγήσεις γνωρίζω ότι είσαι και πλακατζής. Όμως έχεις περάσει πολύ δύσκολα στη ζωή σου. Είναι η άμυνά σου;

Είναι στάση ζωής. Το διδάχτηκα από τον πατέρα μου, που πέρασε πολύ πιο δύσκολα από μένα και μου δίδαξε πάντα να χρησιμοποιώ το χιούμορ για να συνεχίζω τη ζωή μου. Δε μου έχει βγει σε κακό. Από τη φύση μου είμαι άνθρωπος -και το οφείλω στους γονείς μου- που κοιτάω το αύριο και όχι το χθες. Έχουμε περάσει πολλά ζόρια στο παρελθόν αλλά τελικά οι επιλογές των ανθρώπων είναι πάντα δύο: ή κάθεσαι και μεμψιμοιρείς για το παρελθόν σου και τι κακό σε βρήκε ή κοιτάς το μέλλον σου ακόμα και για να τιμήσεις το παρελθόν σου. Ό,τι έχει γίνει προφανώς δεν διορθώνεται. Το τι μπορείς να φτιάξεις στο μέλλον και τι μπορείς να αφήσεις πίσω σου είναι πάρα πολύ σημαντικό. Εγώ φροντίζω αυτές οι αναμνήσεις που χτίζονται να έρχονται με χαμόγελο και πολύ ωραίες στιγμές. Και αυτό το διδάσκω και στα παιδιά μου.