Ζέτα Δούκα: «Πώς ήρθα πιο κοντά στην προσωπική μου αλήθεια»
Συνεντεύξεις

Ζέτα Δούκα: «Πώς ήρθα πιο κοντά στην προσωπική μου αλήθεια»

Ζέτα Δούκα: «Πώς ήρθα πιο κοντά στην προσωπική μου αλήθεια»

Μιλάει στο Znews για τον νέο της ρόλο στο «Καφέ της Χαράς» και γιατί νιώθει καλύτερα από ποτέ στα 46 της

Δηλώνει επιλεκτική στις συνεργασίες της και εδώ και πολλά χρόνια προσπαθούσε να βρει την κατάλληλη στιγμή για να ενώσει τις δυνάμεις και το υποκριτικό της ταλέντο με τον Χάρη Ρώμα, καθώς είναι ένας άνθρωπος που της ταιριάζει. Φέτος, η Ζέτα Δούκα μεταμορφώνεται στη μυστηριώδη «Στέλλα» και εισβάλλει στο «Καφέ της Χαράς» για να δημιουργήσει νέα πάθη και να κάνει τον Περίανδρο Πώποτα να ερωτευτεί ξανά. Η ταλαντούχα ηθοποιός αποκαλύπτει στο Znews τα πάντα για την τηλεοπτική της επιστροφή και αποκαλύπτει πώς η μητρότητα τη βοήθησε να αλλάξει την κοσμοθεωρία της.

Ποια είναι τα συναισθήματά σου για το «Καφέ της Χαράς»;

Μεγάλη χαρά και ανακούφιση που επιτέλους συνεργάζομαι με τον Χάρη (σ.σ. Ρώμα)! Μου είχε κάνει πολλές προτάσεις συνεργασίας στο παρελθόν, αλλά λόγω φόρτου εργασίας και διαφόρων άλλων πραγμάτων που έκανα, δεν τα κατάφερα. Έτσι, πριν από έναν χρόνο όταν είδα το μήνυμα του που έλεγε: «Ζέτα μου πάρε με. Σε θέλω για δουλειά», έκανα μέσα μου μία προσευχή. Είπα μακάρι να μου πει κάτι που μπορώ επιτέλους να το κάνω! Όταν μου είπε για το «Καφέ της Χαράς» που θα γινόταν έναν χρόνο μετά, του είπα «Χάρη μου είμαστε μαζί, εφόσον όλα είναι καλά, κλείσαμε»!

Δεν χρειάστηκε να σου πει τίποτα περισσότερο;

Κοίτα, μου είπε κάποια πράγματα για τον ρόλο, αλλά τον Χάρη τον εμπιστεύομαι πολύ. Δεν χρειάζονται διαπιστευτήρια. Ένας άνθρωπος που έχει κάνει τόσο μεγάλες επιτυχίες και επιπλέον είναι αυτός ο γενναιόδωρος και καλός συνεργάτης ό,τι και να μου πει, αποκλείεται να είναι κάτι που δεν μου αρέσει. Σίγουρα, δεν υπάρχει περίπτωση να μην μου αρέσει η συνεργασία μας, εφόσον μου ταιριάζει ως άνθρωπος. Εκείνος μου είπε κάποια πράγματα, αλλά μέσα μου με είχε κλείσει από την αρχή.

Ποια είναι η «Στέλλα», η ηρωίδα που υποδύεσαι;

Πολλά πράγματα δεν μπορώ να σου πω, γιατί είναι ωραίο να κρατηθεί ένα μυστήριο. Εγώ μπαίνω στο 8ο επεισόδιο και παραμένω μέχρι το τέλος. Η «Στέλλα» είναι μία γυναίκα με ένα πολύ μυστηριώδες και δύσκολο παρελθόν. Πρόκειται για μία γυναίκα σκληρή, δυναμική, αλλά πολύ ευαίσθητη ταυτόχρονα. Έρχεται στο Κολοκοτρωνίτσι, ζητώντας βοήθεια από τη Βάλια με σκοπό να κάνει μία καινούργια αρχή στη ζωή της.

Και τι συμβεί τότε στη ζωή της;

Θα μπλεχτεί με πολλούς ήρωες και θα υπάρξει και ειδύλλιο με τον Πώποτα.

Είχαμε καιρός να σε δούμε τηλεοπτικά σε κάποια σειρά…

Η προηγούμενη τηλεοπτική σειρά που έκανα ήταν το «Arena» στο Star πριν από δυόμιση -τρία χρόνια.

«Μου λείπουν οι καλές δουλειές, οι καλές σειρές, οι καλές συνεργασίες»

Σου είχε λείψει η τηλεόραση;

Όχι. Μου λείπουν οι καλές δουλειές, οι καλές σειρές, οι καλές συνεργασίες. Πλέον, έχω γίνει πολύ επιλεκτική. Θέλω η καθημερινότητά μου να χαρακτηρίζεται από ωραία πράγματα. Κι αν αυτά τα πράγματα δεν είναι ωραία, προτιμώ να μην τα κάνω καθόλου για κανέναν άλλο λόγο. Θεωρώ ότι το πιο σημαντικό πράγμα, μεγαλώνοντας είναι να περνάς όμορφα με τον εαυτό σου. Να γνωρίζεις ανθρώπους με τους οποίους αισθάνεσαι άνετα και ωραία. Και σε πάνε ένα βήμα παρακάτω.

Έπαιξε ρόλο φαντάζομαι και το γεγονός ότι έχεις κάνει οικογένεια και έχεις γίνει μητέρα;

Φυσικά. Αλλά νομίζω ότι στα ίδια μονοπάτια θα ήμουν ακόμα και αν δεν είχα παιδί. Κάνω ανασκόπηση του πως ήμουν πριν κάποια χρόνια και τι γύρευα. Αυτό που ζητούσα πάντοτε ήταν να κάνω κάτι έτσι όπως το θέλω, με τον τρόπο και με ανθρώπους που θέλω. Άρα, εκεί θα πήγαινα το πράγμα, απλώς η κόρη μου το επιτάχυνε και το μεγέθυνε.

https://www.instagram.com/p/B5QsbMzHv4C/

Σε βλέπει η Θάλεια στην τηλεόραση;

Έβλεπε στην εκπομπή Thrive. Δεν με έχει δει σε κάτι άλλο. Να σου πω την αλήθεια, ο χρόνος που βλέπουμε τηλεόραση στο σπίτι δεν είναι πολύ μεγάλος. Περισσότερο με έχει δει στο θέατρο. Πάντως, ξέρει τι δουλειά κάνω και όταν με βλέπει σε κάποια παράσταση δεν της φαίνεται καθόλου περίεργο.

Στο «Καφέ της Χαράς» θα σε δει;

Ε, βέβαια θα με δει.

Λες ότι έχει γίνει επιλεκτική. Στον παρελθόν χρειάστηκε να κάνεις εκπτώσεις;

Εκπτώσεις όχι, αλλά μπορεί να ήμουν κάπου που δεν ήμουν 100% καλά. Μόνο μία φορά έχω κάνει κάτι, το οποίο δεν με εξέφραζε καλλιτεχνικά στο θέατρο. Και πάλι εκεί με κράτησε το στοιχείο της ομάδας, δηλαδή οι υπόλοιποι ηθοποιοί. Έχει τύχει να συνυπάρξω καλλιτεχνικά με έναν-δύο ανθρώπους που τώρα θα έλεγα όχι εκ προοιμίου.

«Το Thrive ολοκλήρωσε τον κύκλο του»

Το Thrive είναι μία εκπομπή που περνάει κοινωνικά μηνύματα. Είναι μία δουλειά που σε γεμίζει;

Είναι στόχος ζωής, μόνο έτσι γινόμαστε καλύτεροι. Όταν ακούμε τον άλλον και «κλέβουμε» τα καλά του στοιχεία, τις ωραιότερες επιλογές του σε σχέση με μία υπέροχη καθημερινότητα. Το Thrive ολοκλήρωσε τον κύκλο του. Ήταν τρεις κύκλοι, οι οποίοι ολοκληρώθηκαν. Τώρα ξεκίνησα και τα γυρίσματα για «Το καφέ της Χαράς», οπότε ο χρόνος θα ήταν πιο περιορισμένος. Αυτή η εκπομπή με έφερε πιο κοντά στην αλήθεια μου ως άνθρωπος. Είναι κάτι το οποίο θα κοιτάξω να επαναλάβω στο μέλλον. Η ιδέα των εκπομπών που έχουν να κάνουν με την αυτοβελτίωση και τις καλές επιλογές είναι κάτι που σίγουρα θέλω να κάνω στο μέλλον, γιατί αυτό τον δρόμο τραβάω και εγώ.

Πόσο έχεις αλλάξει ως άνθρωπος από το ξεκίνημα της καριέρας σου;

Δεν ξέρω αν έχω αλλάξει πολύ μέσα μου. Σίγουρα, έχει αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο εκφράζομαι πια. Δηλαδή παλαιότερα κάποια πράγματα, τα οποία αισθανόμουν μπορεί να μην τα εξέφραζα, γιατί δεν ήξερα αν ο άλλος ήταν έτοιμος να τα ακούσει. Επίσης, ήταν πράγματα, τα οποία δεν με ρωτούσαν. Δεν θα μπορούσα να μιλήσω για την κοσμοθεωρία μου αν ο άλλος με ρωτούσε κάτι τελείως διαφορετικό… Ο τρόπος που σκεφτόμουν ή θα ήθελα να δράσω είναι ο ίδιος. Απλώς τώρα, το κάνω πιο γρήγορα και πιο συνειδητά.

Πώς γίνεσαι καλύτερη;

Δεν παίρνω τον εαυτό μου στα σοβαρά. Παίρνω στα σοβαρά αυτό που κάνω. Αν πάρεις τον εαυτό σου στα σοβαρά δεν είναι ένας καλός δρόμος στο να γίνεσαι καλός δέκτης και να προχωράς παρακάτω, να εξελίσσεσαι. Όταν παίρνεις αυτό που κάνεις στα σοβαρά είναι εισιτήριο επιτυχίας και προσωπικής εξέλιξης.